Ketua HBO Max Andy Forssell Keluar Menjelang Penggabungan Discovery

Dalam pertumpahan darah Selasa di warnermedia menjelang penutupan Penemuan penggabungan, tambah HBO Maks kepala Andy Forssell kepada senarai eksekutif yang akan keluar. Tarikh akhir telah mengesahkan bahawa dia menyertai Pengerusi kumpulan studio dan rangkaian WarnerMedia dan Ketua Pegawai Eksekutif Ann Sarnoff dan Ketua Pegawai Eksekutif WarnerMedia Jason Kilar yang juga akan berangkat.

Telah dihebohkan bahawa Ketua Pegawai Eksekutif Discovery David Zaslav tidak menyukai lapisan. Nah, tiga lapisan baru sahaja habis. Petunjuk adalah bahawa penggabungan $43 bilion mungkin akan ditutup secara rasmi pada hari Jumaat.

JB Perrette, presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Discovery Streaming & International, telah dispekulasikan secara meluas akan mengambil alih operasi penstriman terus kepada pengguna gabungan syarikat yang baru digabungkan itu walaupun sebelum Forssell keluar secara rasmi.

Kami mendengar bahawa pengerusi Warner Bros Motion Picture Group Studio Toby Emmerich; Channing Dungey, pengerusi Warner Bros Television; Ketua pengaturcaraan HBO Max dan HBO Casey Bloys; dan COO Warner Bros Carolyn Blackwood selamat buat masa ini.

Menariknya, Forssell, Kilar dan Sarnoff adalah sebahagian daripada pertemuan dengan wartawan media pada bulan Oktober. Ini dianggap oleh sesetengah pihak sebagai lawatan keluar untuk ketiga-tiga mereka, walaupun Kilar masih membisu pada masa itu mengenai khabar angin pemergiannya. Ketiga-tiga mereka menghebohkan dram tentang rah-rah HBO Max, bagaimana mereka kembali ke teater pada tahun 2022, yang sekuel berlaku untuk bukit pasir, yang menyaksikan keuntungannya disedut oleh HBO Max kerana gambar itu hanya menghasilkan $108 juta di negeri itu.

Forssell menyebut kepada Deadline semasa duduk bersamanya bahawa tidak ada rancangan segera untuk HBO Max melaporkan penarafan pada pengaturcaraannya, mengatakan bahawa pelbagai strim apabila mereka semakin kuat akan menentukan cara mereka menanda aras. Sehingga kini, kebanyakan penonton menghasilkan rancangan besar seperti Pewarisan dan Euforia yang dilaporkan oleh rangkaian telah menjadi angka gabungan untuk kedua-dua perkhidmatan linear dan penstriman.

Kegusaran terbesar di sini ialah Sarnoff: Secara optik, ada yang membuat spekulasi bahawa penggabungan baharu itu tidak kelihatan baik untuk melihat keluar eksekutif wanita peringkat tinggi; bahawa beberapa jenis jawatan baru akan ditawarkan di bawah rejim baru. E-mel keluar Sarnoff tidak memberikan jawapan yang kukuh tentang mengapa dia pergieksekutif itu menulis dengan pelbagai pencapaian, “Tidak mudah untuk melangkah ke peranan kepimpinan, sama ada di studio berusia 96 tahun atau kumpulan perniagaan yang baru ditubuhkan, tetapi dalam kedua-dua kes saya yakin dengan keupayaan kami untuk berjaya kerana Saya dikelilingi oleh beberapa pasukan yang paling bijak, paling kreatif dan paling inovatif yang pernah saya bekerjasama.”

Kami mendengar daripada sumber bahawa adalah tidak masuk akal untuk Sarnoff kekal dalam peranan yang dikurangkan, memandangkan kegemaran Discovery untuk de-layering. Sarnoff tiba di Warner Bros sebagai Ketua Pegawai Eksekutif dan akhirnya ditoreh untuk mengawasi semua kandungan di studio dan rangkaian. Ia tidak masuk akal untuk Sarnoff tinggal.

Ketiga-tiga eksekutif itu keluar berikutan Projek Popcorn Warner Bros yang memalukan studio itu, baik dari segi perhubungan bakat dan pembayaran yang besar kepada bakat untuk menggerakkan bukan rancangan harian dan tarikh teater secara beransur-ansur pada 2021 tetapi yang memberi kesan kepada keseluruhan jadual tahunan, bermula dengan Wonder Woman 1984. Kilar telah mendahului 73 juta lebih nombor pelanggan HBO Max global. Nampaknya, pentadbiran baru yang masuk tidak kisah.

Forssell dan Kilar berkenalan dengan baik, dengan bekas itu melangkah masuk sebagai CEO sementara Hulu selepas Kilar meninggalkan usaha sama penstriman itu. Semasa menjalankan tugasnya sebagai eksekutif di Hulu, Forssell adalah SVP kandungan dan pengedaran. Dia mengembangkan kepakaran dalam bidang yang kini menjadi syiling alam media: menentukan jenis kandungan yang menarik dan mengekalkan pelanggan dalam persekitaran penstriman. Kilar mungkin telah membuat panggilan muktamad pada “Project Popcorn,” strategi hari dan tarikh untuk filem Warner Bros, tetapi Forssell menggali data tentang penonton yang datang ke HBO Max untuk tayangan seperti Wonder Woman 1984 dan perkara yang mereka tonton seterusnya dan cara perkhidmatan itu dapat memenuhi minat tersebut. Kedua-duanya telah mendakwa dalam temu bual bahawa strategi hari dan tarikh mendorong pelanggan untuk HBO Max.

Sementara itu, dalam kembalinya WarnerMedia ke tingkap teater dengan Batman, filem itu telah melonjak ke utara $700 juta di seluruh dunia, dan dijangka mencapai HBO Max pada tetingkap 45 hari pada 19 April.

Forssell datang ke WarnerMedia pada 2019 selepas berkhidmat sebagai COO di Otter Media, pakaian digital Peter Chernin yang akhirnya dimasukkan ke dalam AT&T yang akan menjadi bekas induk WarnerMedia tidak lama lagi. Beliau juga memegang jawatan COO untuk bahagian lain portfolio digital Otter, Skrin Penuh.

Kami akan mengemas kini apabila kami menerima kenyataan daripada WarnerMedia tentang Forssell.

Kepelbagaian pertama kali mendapat berita tentang keluarnya Forssell.

We wish to thank the writer of this post for this incredible content

Ketua HBO Max Andy Forssell Keluar Menjelang Penggabungan Discovery


Take a look at our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/