Ketua Pegawai Eksekutif Amazon mengakui kehilangan pemimpin kulit hitam dalam memo dalaman

Ketua Pegawai Eksekutif Amazon Andy Jassy bercakap semasa Sidang Kemuncak GeekWire di Seattle pada 5 Okt. 2021.

David Ryder | Bloomberg | Imej Getty

Amazon Ketua Pegawai Eksekutif Andy Jassy mengakui kehilangan dua eksekutif hitam terkemuka, yang mengetuai gudang dan pengangkutan, dalam e-mel syarikat malam Selasa.

E-mel Jassy menyanyikan pujian para eksekutif, sambil menambah bahawa dia “sangat kesal melihat mereka pergi kerana mereka berdua telah menambah nilai penting kepada syarikat.” Nota itu sebelum ini dilaporkan oleh blog teknologi Seattle Geekwire.

Pengakuan Jassy malam Selasa datang selepas syarikat itu diumumkan minggu ini Alicia Boler-Davis, naib presiden kanan pemenuhan pelanggan global dan ahli pasukan kepimpinan syarikat, dan David Bozeman, Naib Presiden Perkhidmatan Pengangkutan Amazon, akan meninggalkan syarikat itu.

“Walaupun kami telah mencapai kemajuan yang besar dalam mengambil pemimpin kulit hitam Tahap 8 dan Tahap 10 dalam dua tahun lepas, tidak rugi mana-mana daripada kami bahawa kami kehilangan dua pemimpin kulit hitam kami yang paling kanan,” e-mel Jassy diteruskan.

Pemergian mereka datang selepas Amazon mengumumkan awal bulan ini Ketua Pegawai Eksekutif Pengguna Seluruh Dunia Dave Clark akan meletakkan jawatan pada 1 Julai. Pada hari Selasa, Jassy diumumkan eksekutif lama Amazon Doug Herrington akan mengambil alih perniagaan pengguna sebagai ketua eksekutif baharu Kedai Amazon Seluruh Dunia. Boler-Davis sedang bertanding untuk menjadi pengganti yang berpotensi.

Kedua-duanya adalah antara beberapa eksekutif kulit hitam teratas syarikat itu. Boler-Davis ialah satu-satunya ahli kulit hitam “S-team” Amazon, yang merupakan pasukan kepimpinan kanan syarikat.

Amazon telah mencapai kemajuan dalam kepelbagaian dalam barisan eksekutifnya dalam beberapa tahun kebelakangan ini, tetapi masih hanya 5.5% daripada pemimpin kanannya adalah Kulit Hitam pada akhir 2021, menurut data syarikat.

“Kami mempunyai banyak kerja yang perlu dilakukan,” e-mel Jassy menyimpulkan.

Berikut adalah nota keseluruhan Jassy:

Syak bahawa anda semua melihat pengumuman org awal hari ini.

Bertepatan dengan perubahan ini, Alicia Boler Davis dan Dave Bozeman telah memutuskan untuk meninggalkan Amazon. Saya benar-benar kesal melihat mereka pergi kerana mereka berdua telah menambah nilai penting kepada syarikat.

Alicia menyertai Amazon pada masa yang gila (kami baru sahaja melancarkan Perdana 1 hari), dan ia semakin mencabar dengan wabak itu sejak dua tahun lalu. Tidak mungkin kami dapat menggandakan rangkaian Pemenuhan kami hampir dua kali ganda dalam dua tahun lepas tanpa kepimpinan Alicia yang teguh dan gigih. Dia telah banyak mengajar kami dalam tiga tahun di Amazon, telah menjadi ahli wap yang berharga, dan saya sangat menghargai sumbangan dan kerjanya. Begitu juga, Dave telah berada di sini lebih kurang lima tahun dan membina rangkaian batu pertengahan kami, yang telah menjadi sebahagian daripada keupayaan pengangkutan kami. Tiada rangkaian pengangkutan seperti yang kita ketahui hari ini tanpa kepimpinan dan bimbingan Dave. Saya sangat menghormati mereka berdua, kami akan merindui mereka, dan saya tahu bahawa syarikat tempat mereka menetap seterusnya akan sangat bertuah.

Walaupun kami telah mencapai kemajuan yang besar dalam mengupah pemimpin kulit hitam Tahap 8 dan Tahap 10 dalam dua tahun yang lalu, kami tidak kehilangan mana-mana daripada kami bahawa kami kehilangan dua pemimpin kulit hitam kami yang paling kanan. Perubahan kadangkala membawa perubahan lain, dan selalunya mencabar untuk menavigasi beberapa anjakan ini. Tetapi, saya (seperti yang saya tahu pasukan lain) komited untuk terus mengupah dan membangunkan pemimpin kanan kulit hitam, serta pemimpin dalam segmen lain yang kurang diwakili. Kami mempunyai banyak peranan kepimpinan yang bermakna di syarikat, dan kami bekerja keras untuk menjadi pelbagai dan inklusif seperti yang kami inginkan. Banyak lagi kerja yang perlu kita lakukan. Kami akan terus berwaspada mengenainya sambil sentiasa memastikan kami membuat keputusan yang tepat untuk pelanggan dan perniagaan.

Sila berasa bebas untuk berkongsi dengan ahli pasukan sebagai membantu.

Andy

We wish to say thanks to the writer of this post for this amazing content

Ketua Pegawai Eksekutif Amazon mengakui kehilangan pemimpin kulit hitam dalam memo dalaman


You can find our social media profiles here , as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/