Ketua Pegawai Eksekutif Bank of America: Kami Mempunyai Beratus-ratus Paten Blockchain — Tetapi Peraturan Tidak Membenarkan Kami Terlibat dalam Kripto – Peraturan Berita Bitcoin

Ketua Pegawai Eksekutif Bank of America mengatakan bahawa banknya mempunyai ratusan paten blockchain tetapi peraturan tidak akan membenarkannya terlibat dalam crypto. “Realitinya ialah kita tidak boleh melakukannya mengikut peraturan,” katanya.

Ketua Pegawai Eksekutif Bank of America di Crypto

Ketua Pegawai Eksekutif Bank of America (BOA), Brian Moynihan bercakap mengenai mata wang kripto dalam temu bual dengan Yahoo Finance Live pada acara Forum Ekonomi Dunia baru-baru ini di Davos, yang diterbitkan Sabtu.

Dia ditanya tentang rancangan banknya untuk mata wang kripto. “Realitinya ialah kami menjalankan perniagaan pembayaran merentasi platform kami. Ia bertrilion dolar sehari, dan hampir kesemuanya adalah digital,” jawab eksekutif itu sambil menambah:

Jika anda berfikir tentang blockchain, kami mempunyai ratusan paten pada blockchain sebagai proses dan sebagai alat dan sebagai teknologi.

Bagaimanapun, berkenaan dengan mata wang kripto, beliau mendedahkan: “Kami tidak melibatkan diri dalam akaun untuk orang dalam mata wang kripto … kami tidak dibenarkan, terus terang.”

Ketua Bank of America menjelaskan: “Kerana kami dikawal selia dan mereka [regulators] telah berkata anda tidak boleh. Mereka telah berkata, ‘anda perlu bertanya kepada kami sebelum anda melakukannya dan, dengan cara itu, jangan tanya’ — pada dasarnya adalah nadanya.” Beliau menekankan:

Realitinya ialah kita tidak boleh melakukannya dengan peraturan. Kami tidak benar-benar dibenarkan terlibat.

Bagaimanapun, Moynihan menjelaskan: “Di bahagian perdagangan, kami boleh melakukannya. Pasukan penyelidik kami menulis di atasnya.”

Pasukan penyelidikan Bank of America telah secara aktif menerbitkan laporan mengenai mata wang kripto. Bank secara rasmi menubuhkan a pasukan penyelidikan mata wang kripto pada Julai tahun lepas. Pada bulan Oktober, pasukan penyelidik membuat debut laporan panjang yang menyatakan bahawa aset digital adalah “terlalu besar untuk diabaikan.” Bank juga melihat secara besar-besaran peluang dalam metaverse untuk keseluruhan ekosistem kripto.

Ketua Pegawai Eksekutif Bank of America juga ditanya sama ada dia merasakan dia kehilangan perkara besar seterusnya. “Tidak,” jawab Moynihan ringkas.

Tag dalam cerita ini

Bank of America, bitcoin bank of america, crypto bank of america, mata wang kripto bank of america, Paten Blockchain, BOA, Brian Moynihan, blockchain Brian Moynihan, Brian Moynihan crypto, cryptocurrency Brian Moynihan, Davos

Apakah pendapat anda tentang komen oleh Ketua Pegawai Eksekutif Bank of America Brian Moynihan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Ukraines Government Launches Museum of War NFT Collection – Featured

Kevin Helms

Seorang pelajar Ekonomi Austria, Kevin menemui Bitcoin pada tahun 2011 dan telah menjadi penginjil sejak itu. Minatnya terletak pada keselamatan Bitcoin, sistem sumber terbuka, kesan rangkaian dan persimpangan antara ekonomi dan kriptografi.

Kredit Imej: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Penafian: Artikel ini adalah untuk tujuan maklumat sahaja. Ia bukan tawaran langsung atau permintaan tawaran untuk membeli atau menjual, atau pengesyoran atau pengesahan mana-mana produk, perkhidmatan atau syarikat. Bitcoin.com tidak memberikan nasihat pelaburan, cukai, undang-undang atau perakaunan. Syarikat mahupun pengarang tidak bertanggungjawab, secara langsung atau tidak langsung, untuk sebarang kerosakan atau kerugian yang disebabkan atau didakwa disebabkan oleh atau berkaitan dengan penggunaan atau pergantungan pada mana-mana kandungan, barangan atau perkhidmatan yang disebut dalam artikel ini.

We wish to give thanks to the author of this write-up for this incredible web content

Ketua Pegawai Eksekutif Bank of America: Kami Mempunyai Beratus-ratus Paten Blockchain — Tetapi Peraturan Tidak Membenarkan Kami Terlibat dalam Kripto – Peraturan Berita Bitcoin


Check out our social media accounts along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/