Ketua Pegawai Eksekutif Bed Bath & Beyond keluar apabila jualan jatuh | Perniagaan CNN


New York
Perniagaan CNN

Mandian Katil dan Lainnya Ketua Pegawai Eksekutif Mark Tritton keluar selepas itu tiga tahun sahaja menerajui peruncit yang semakin tenggelam.

Syarikat yang terkepung itu mengumumkan beberapa perubahan pada kepimpinannya pada hari Rabu, termasuk menggantikan Tritton. Sementara itu, Bed Bath and Beyond telah menggunakan Sue Grove, pengarah bebas dalam lembaga pengarah syarikat, sebagai Ketua Pegawai Eksekutifnya sehingga ia mendenda seseorang tetap untuk jawatan itu.

“Kami mesti memberikan hasil yang lebih baik,” kata Grove dalam satu kenyataan. “Pelaksanaan peringkat teratas, pengurusan kos yang teliti, kebolehpercayaan rantaian bekalan yang lebih besar, perbelanjaan modal yang berhemat, kunci kira-kira yang lebih kukuh dan keupayaan digital yang teguh semuanya akan menjadi penting untuk kejayaan kami.”

Bed Bath and Beyond Tritton rebus daripada Target

(TGT)
pada 2019. Beliau sebelum ini bertanggungjawab mengembangkan Sasaran

(TGT)
jenama label peribadi, yang cuba ditirunya di Bed Bath and Beyond. Tetapi item tersebut tidak menarik perhatian pelanggan dengan cara yang sama seperti yang mereka lakukan di pesaing – begitu juga kedai reka bentuk semula syarikat.

Usaha Tritton tidak banyak membantu menutupi masalah mendalam syarikat itu. Pada hari Rabu, rantaian itu melaporkan pendapatan yang jauh lebih rendah daripada jangkaan untuk suku yang lalu, dan jualan jenama itu merosot 27% daripada tempoh yang sama tahun lalu.

Itu menyebabkan saham syarikat jatuh sebanyak 20% dalam dagangan awal. Ia kini turun kira-kira 65% untuk tahun ini.

Pemergian Tritton adalah “tidak dapat dielakkan” dan bahawa laporan pendapatan “sangat sedikit untuk memberi inspirasi kepada trajektori syarikat,” kata Neil Saunders, pengarah urusan GlobalData, dalam nota penganalisis.

“Pada pandangan terus terang kami, ini adalah ciptaan semula kosmetik-disalin daripada Target-dengan bahan yang sangat sedikit di belakangnya,” kata Saunders. “Adalah tidak hairanlah bahawa ia telah runtuh dengan cepat.”

Beliau menambah bahawa syarikat itu telah “telah dijalankan dan perubahan pengurusan adalah satu-satunya cara untuk memulihkan beberapa kredibiliti dengan pelabur.”

Pada hari Selasa, laporan baru dari Bank of America melukis gambaran suram peruncit, mendakwa bahawa syarikat itu telah memotong penghawa dingin untuk mengurangkan perbelanjaan dengan cepat untuk mengimbangi kemerosotan dalam jualan. Bed Bath and Beyond memberitahu CNN Business bahawa sebarang perubahan dalam garis panduan suhu kedai tidak datang daripada korporat.

“Kami telah dihubungi mengenai laporan ini, dan untuk menjadi jelas, tiada kedai Bed Bath & Beyond diarahkan untuk melaraskan penghawa dingin mereka dan tiada perubahan dasar korporat berhubung penggunaan utiliti,” kata seorang wakil.

Namun, penganalisis di Bank of America yang telah melakukan lawatan kedai melaporkan kebimbangan yang semakin meningkat, termasuk waktu buruh yang telah dipotong secara bermakna, mengurangkan utiliti, mengurangkan waktu operasi kedai dan membatalkan projek pengubahsuaian. Program ganjaran juga telah dikurangkan dan diganti. Penganalisis menjangkakan pengurusan Bed Bath and Beyond tidak lama lagi akan mengumumkan lebih banyak penutupan kedai dan menghentikan pembukaan kedai Beli Beli Bayinya.

Faktor lain yang membimbangkan syarikat itu termasuk peletakan jawatan dua eksekutif kewangan utama dalam beberapa bulan kebelakangan ini, ketua pegawai perakaunan John Barresi meletak jawatan pada Mei dan Heather Plutino, naib presiden kanan perancangan dan analisis kewangan serta kewangan komersial turut meninggalkan syarikat itu.

– Perniagaan CNN Nicole Goodkind menyumbang kepada laporan ini.

We would love to give thanks to the writer of this post for this amazing content

Ketua Pegawai Eksekutif Bed Bath & Beyond keluar apabila jualan jatuh | Perniagaan CNN


Find here our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/