Ketua Pegawai Eksekutif saingan Robinhood menyinari perkara baru yang dilakukan oleh pelabur runcit. Wall Street perlu memberi perhatian.

Sejak permulaan pandemik COVID-19 dua tahun lalu, sekumpulan pelabur runcit yang baru muncul, mencurahkan wang tunai tambahan ke dalam pasaran ekuiti dan mengarahkan Wall Street ke tempat yang tidak pernah mereka impikan, seperti saham meme.

kami panggilan hari inidaripada pengasas dan ketua pegawai eksekutif aplikasi perdagangan saham yang kompetitif Zingerooberkata peniaga institusi adalah bijak untuk terus memberi perhatian kepada pelabur runcit yang semakin canggih.

Prepandemic, kata ketua Zingeroo Zoë Barry, orang ramai runcit mewakili 10% daripada jumlah yang didagangkan dan tidak berkongsi idea perdagangan — sering dilihat dalam kumpulan Gen. X dan orang yang lebih tua. Angka itu kemudiannya mencecah paras tertinggi sebanyak 25%, dan dengan itu datang pelabur yang lebih cerewet.

“[Wall Street] benar-benar meremehkan keadaan jika 25% daripada volum beralih ke arah tertentu dan berpaling daripada institusi, “kata Barry kepada MarketWatch dalam temu bual baru-baru ini.

“…Gen. Z sebenarnya telah mula mengasah pensel mereka dan melakukan penyelidikan tentang apa yang perlu dilakukan dalam pasaran beruang.


— Zoë Barry, Ketua Pegawai Eksekutif Zingeroo

“Dan kini Wall Street merangkumi data sentimen dan mereka melihat apa yang dilihat orang, tetapi mereka juga mahukan nombor dagangan teras kerana terdapat jurang antara perkara yang dibual dan diperkatakan dalam talian, berbanding perkara yang sebenarnya mereka berdagang,” dia berkata.

Sebagai bekas penganalisis di Dawson Capital, Barry berkata dia ingin tahu apa yang diperkatakan oleh peniaga berbanding perkara yang mereka berdagang, dan mengapa terdapat aliran masuk pada saham tertentu. “Sekiranya saya seorang institusi, saya akan sangat berhati-hati untuk memendekkan stok yang berpotensi untuk menjadi tumpuan pelabur runcit,” katanya.

Aplikasi Barry, yang dilancarkan pada musim luruh lalu, adalah saingan kepada Robinhood HOOD,
tetapi menampilkan “bulpens” — kumpulan sembang untuk membincangkan topik pelaburan — dan “zon,” di mana prestasi boleh ditanda aras terhadap yang lain, manakala dagangan boleh disahkan dengan “kad dagangan.”

The usahawan bersiri berkata 80% pengguna Zingeroo adalah milenium dan Gen. Z, dengan selebihnya Gen. X plus. Orang ramai yang lebih muda, katanya, melihat aktiviti perdagangan sebagai apa yang dipanggil “MBA” – melabur dalam diri mereka dan kepelbagaian kewangan mereka sendiri.

“Saya fikir pelabur runcit muda mula mempunyai pandangan jangka panjang daripada yang anda tahu, apa yang berlaku minggu ini dalam pasaran. Saya rasa itu adalah positif keseluruhan untuk mereka,” katanya. “Mereka melabur dalam pasaran saham dan mereka melabur dalam diri mereka sendiri dan meningkatkan celik kewangan mereka dan itu positif.”

Dan pada bahagian pertama suku itu, terdapat banyak perbualan mengenai pelabur muda yang hilang di hutan belantara pasaran beruang. “Dan apa yang kami lihat ialah Jen. Z sebenarnya telah mula mengasah pensel mereka dan melakukan penyelidikan tentang apa yang perlu dilakukan dalam pasaran beruang,” kata Barry.

Bagi perbezaan antara generasi, beliau berkata kategori Gen. X plus akan dibubarkan secara automatik melalui stop loss, milenium cenderung untuk membeli penurunan, manakala Gen. Z lebih canggih. Sebagai contoh, dia mencatatkan tindakan terbaru mengenai SQQQ SQQQ,
dana dagangan pertukaran songsang berleveraj tiga kali yang menjejaki Nasdaq-100, dan memanggilnya sebagai “gelagat yang pasti luar biasa untuk pelabur runcit.

“Mereka pada asasnya berkata kami tidak pasti saham pertumbuhan mana yang akan paling terjejas, jadi saya tidak cukup bijak sebagai pelabur runcit untuk memilih dengan tepat saham yang akan ditarik balik,” kata Barry. Mereka juga tidak bimbang untuk menangkap bahagian bawah pasaran yang tepat, tetapi sebaliknya melihat saham yang mereka fikir akan mempunyai peluang yang lebih besar untuk menjadi kejayaan asas masa depan.”

Dan orang ramai ini “memahami alat masa depan yang berlaku sekarang,” dan secara keseluruhan lebih yakin pada diri mereka sendiri, potensi masa depan mereka dan ekonomi secara keseluruhan, walaupun kemerosotan geopolitik dan inflasi yang meningkat, kata Barry.

Baca: Saham AMC, GME dan meme kembali menjadi tumpuan — Bagaimanakah peniaga profesional akan mengendalikannya kali ini?

Buzz

Twitter TWTR
saham naik 25%, berdasarkan berita CEO Tesla Elon Musk telah mengambil 9.2% kepentingan. Tesla TSLA
penghantaran pula, meningkat pada suku pertamatetapi terlepas jangkaan Wall Street, walaupun JPMorgan menaikkan sasaran harganya.

Starbucks SBUX
diumumkan penghentian pembelian balik sahambertepatan dengan kembalinya Howard Schultz sebagai ketua eksekutif.

AS dan Eropah sedang bersedia lebih banyak sekatan terhadap Rusiadi tengah-tengah imej dan laporan yang mengerikan daripada rakyat Ukraine yang tidak bersenjata dibunuh di Bucha, Kyiv dan tempat lain.

Baca: Perang Rusia boleh meningkatkan lagi harga kereta dan kekurangan

Presiden Ukraine Volodymyr Zelensky membuat satu penampilan Grammy yang penuh semangat, untuk negaranya. Majlis anugerah tanpa kontroversi itu memberi penghormatan kepada Jon Batiste untuk album tahun ini, antara sorotan lain.

Ketua Pegawai Eksekutif JPMorgan Jamie Dimon berkata perang yang sedang berlaku adalah berita buruk untuk ekonomi global.

Di tengah-tengah penutupan di China, pihak berkuasa telah melaporkan a subjenis baharu bagi varian omicron.

Pesanan kilang mendahului dalam minggu data yang tipis yang akan merangkumi minit Rizab Persekutuan. Dan Presiden Fed San Francisco Mary Daly berkata kes untuk kenaikan kadar faedah setengah mata pada bulan Mei dah naik.

Pasaran-pasaran
1649084931 370 Ketua Pegawai Eksekutif saingan Robinhood menyinari perkara baru yang dilakukan

Saham DJIA

SPX

COMP
adalah bercampur-campurdengan harga minyak CL00

BRN00
mendaki kerana pelabur memikirkan kemungkinan peningkatan sekatan ke atas Rusia. Penyongsangan lengkung kekal, dengan hasil pada nota 2 tahun BX:TMUBMUSD02Y
lebih tinggi daripada BX 10 tahun:TMUBMUSD10Y.
Bitcoin BTCUSD
sedang melonggarkan larian baru-baru ini.

Carta itu

“Satu tema yang konsisten, ialah pulangan yang kukuh dari titik penyongsangan keluk hasil ke puncak pasaran saham akhirnya. Perlu diingat juga bahawa jika 1/4/22 S&P 500 kekal tinggi, itu akan menandakan puncak pasaran saham pertama sebelum ini penyongsangan dalam 40 tahun,” kata sepasukan ahli strategi di Evercore dalam satu nota. Inilah carta itu:

Ketua Pegawai Eksekutif saingan Robinhood menyinari perkara baru yang dilakukan

Ambil perhatian, Goldman Sachs juga mempertimbangkan topik ini dalam laporan penyelidikan baru-baru ini, dengan menyatakan bahawa pulangan S&P 500 lazimnya positif dalam dua tahun berikutan penyongsangan keluk hasil, kecuali dalam tempoh inflasi tinggi pada tahun 1973, apabila ia akhirnya memasuki penurunan. pasaran.

Baca: Adakah penyongsangan keluk hasil merupakan tanda firasat untuk kadar gadai janji? Adakah ia benar-benar menandakan kemelesetan? Ahli ekonomi menimbang.

Tickers

Ini ialah ticker paling dicari di MarketWatch setakat 6 pagi Waktu Timur:

Bacaan rawak

Lelaki Jerman yang dituduh mendapat 90 vaksin COVID-19untuk menjual kadnya kepada mereka yang ingin mengelakkan jelingan.

Perlu Tahu bermula awal dan dikemas kini sehingga loceng pembukaan, tetapi daftar di sini untuk menghantarnya sekali ke kotak e-mel anda. Versi e-mel akan dihantar pada kira-kira 7:30 pagi Timur.

Inginkan lebih banyak lagi untuk hari hadapan? Mendaftar untuk The Barron’s Dailytaklimat pagi untuk pelabur, termasuk ulasan eksklusif daripada penulis Barron dan MarketWatch.

We would like to say thanks to the author of this post for this incredible web content

Ketua Pegawai Eksekutif saingan Robinhood menyinari perkara baru yang dilakukan oleh pelabur runcit. Wall Street perlu memberi perhatian.


Discover our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/