Ketua Pegawai Eksekutif Tesla Elon Musk Berkata Kemelesetan Boleh Bertahan Hingga Musim Bunga 2024 – Berita Bitcoin Ekonomi

Ketua Pegawai Eksekutif Tesla dan Spacex, Elon Musk menjangkakan kemelesetan global akan berterusan sehingga musim bunga 2024. Musk menambah bahawa kedua-dua syarikatnya berada dalam kedudukan yang baik tetapi banyak yang lain tidak. “Kemelesetan sememangnya mempunyai kelebihan dalam syarikat yang tidak sepatutnya wujud berhenti wujud,” kata bos Tesla itu.

Elon Musk mengenai Kemelesetan Global

Ketua Pegawai Eksekutif Tesla, Elon Musk berkongsi pemikirannya tentang kemelesetan global dalam benang Twitter pada hari Jumaat. Utas itu dimulakan oleh pencipta bersama Dogecoin Billy Markus yang menulis tweet: “Nombor Coronavirus sebenarnya agak rendah. Saya rasa apa yang perlu kita risaukan sekarang ialah kemelesetan global dan apokalips nuklear yang akan berlaku.” Musk mengulas: “Memang bagus untuk mempunyai satu tahun tanpa acara global yang mengerikan.”

Seorang lagi pengguna Twitter menimpali, bertanya kepada Musk: “Berapa lama anda fikir kemelesetan akan bertahan?” Bos Tesla menjawab: “Hanya meneka, tetapi mungkin sehingga musim bunga ’24.”

1666519507 885 Ketua Pegawai Eksekutif Tesla Elon Musk Berkata Kemelesetan Boleh Bertahan

Pengguna Twitter yang sama membuat susulan dengan soalan: “Sejauh manakah anda fikir ia akan menjadi lebih teruk? Seperti sedikit lebih teruk atau satu tan lebih teruk?” Musk menjawab:

Berbeza banyak. Tesla & Spacex berada dalam kedudukan yang baik, tetapi banyak syarikat lain tidak. Kemelesetan sememangnya mempunyai kelebihan dalam syarikat yang tidak sepatutnya wujud berhenti wujud.

Semasa panggilan pendapatan suku ketiga Tesla pada hari Rabu, Musk berkata bahawa “China sedang mengalami kemelesetan seperti” dan “Eropah mempunyai jenis kemelesetan yang didorong oleh tenaga.” Sementara itu, “Amerika Utara berada dalam keadaan kesihatan yang cukup baik, walaupun Fed menaikkan kadar faedah lebih daripada yang sepatutnya, tetapi saya fikir mereka akhirnya akan menyedarinya dan menjatuhkannya semula,” katanya.

Pada bulan Ogos, Musk berkata bahawa inflasi telah memuncak tetapi kita akan mengalami kemelesetan 18 bulan.

Ramai orang menjangkakan ekonomi AS akan jatuh ke dalam kemelesetan. Baru-baru ini tinjauan menunjukkan bahawa 98% ketua eksekutif sedang bersedia untuk kemelesetan AS manakala 99% sedang bersedia untuk kemelesetan di EU.

Ketua Pegawai Eksekutif Goldman Sachs David Solomon berkata minggu ini bahawa terdapat peluang yang baik untuk kemelesetan AS. Ketua Pegawai Eksekutif JP Morgan Chase Jamie Dimon baru-baru ini diberi amaran bahawa kemelesetan boleh melanda ekonomi AS dalam tempoh enam bulan.

Pelabur terkenal Jim Rogers percaya bahawa kemelesetan akan berlaku paling teruk dalam hidupnya. Pepijat emas dan ahli ekonomi Peter Schiff diberi amaran bahawa tindakan Rizab Persekutuan boleh membawa kepada kejatuhan pasaran, krisis kewangan yang besar, dan kemelesetan yang teruk.

Adakah anda bersetuju dengan Ketua Pegawai Eksekutif Tesla Elon Musk mengenai kemelesetan global? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Ukraines Government Launches Museum of War NFT Collection – Featured

Kevin Helms

Seorang pelajar Ekonomi Austria, Kevin menemui Bitcoin pada tahun 2011 dan telah menjadi penginjil sejak itu. Minatnya terletak pada keselamatan Bitcoin, sistem sumber terbuka, kesan rangkaian dan persimpangan antara ekonomi dan kriptografi.

Kredit Imej: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Penafian: Artikel ini adalah untuk tujuan maklumat sahaja. Ia bukan tawaran langsung atau permintaan tawaran untuk membeli atau menjual, atau pengesyoran atau pengesahan mana-mana produk, perkhidmatan atau syarikat. Bitcoin.com tidak memberikan nasihat pelaburan, cukai, undang-undang atau perakaunan. Syarikat mahupun pengarang tidak bertanggungjawab, secara langsung atau tidak langsung, untuk sebarang kerosakan atau kerugian yang disebabkan atau didakwa disebabkan oleh atau berkaitan dengan penggunaan atau pergantungan pada mana-mana kandungan, barangan atau perkhidmatan yang disebut dalam artikel ini.

We want to give thanks to the author of this article for this incredible material

Ketua Pegawai Eksekutif Tesla Elon Musk Berkata Kemelesetan Boleh Bertahan Hingga Musim Bunga 2024 – Berita Bitcoin Ekonomi


We have our social media profiles here , as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/