Ketua Pegawai Eksekutif Verizon: ‘Ini adalah tahun kemuncak kami’ untuk pelaburan rangkaian

Verizon (VZ) tidak merancang untuk menyederhanakan pelaburan infrastruktur rangkaiannya, walaupun kebimbangan kemelesetan muncul.

“Saya rasa enam, tujuh tahun yang lalu, kami telah merancang dengan tepat bagaimana kami akan melabur dalam rangkaian,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Verizon Hans Vestberg kepada Yahoo Finance Live (video di atas). “Ini adalah tahun kemuncak kami. Kami akan melakukan sekitar $22 bilion dalam belanjawan, itu panduan kami. Dan satu bahagian adalah perniagaan kami seperti biasa, dan satu lagi ialah spektrum baharu yang kami beli tahun lepas sebenarnya akan datang pelaksanaan sekarang, dan kami melakukan itu secepat yang kami boleh.”

Untuk membantu mengimbangi kenaikan dalam perbelanjaan modal kerana Verizon terus melabur dengan banyak dalam infrastruktur rangkaiannya, syarikat itu mengumumkan kenaikan harga terpilih tahun ini, yang berbeza-beza mengikut pelan langganan.

Hans Vestberg, naib presiden eksekutif Verizon dan presiden Rangkaian Global dan Ketua Pegawai Teknologi, menjawab soalan semasa perbincangan panel mengenai teknologi jalur lebar wayarles 5G semasa CES 2018 di Las Vegas, Nevada, AS 10 Januari 2018. REUTERS/Steve Marcus

Pelarasan yuran perkhidmatan ini tiba apabila pengguna terus menyesuaikan harga yang lebih tinggi dengan inflasi kekal menghampiri paras tertinggi 40 tahun.

Saham Verizon jatuh lebih daripada 4% pada hari Jumaat selepas syarikat itu melaporkan penurunan dalam pelanggan. Vestberg menyatakan bahawa penurunan dalam pelanggan dijangka selepas perubahan harga dilancarkan dan mengekalkan bahawa ia akan berkurangan dari semasa ke semasa.

“Kami mengambil keputusan yang disengajakan pada suku kedua untuk melakukan pelarasan harga dalam segmen pengguna tertentu,” kata Vestberg. “Saya fikir adalah penting bagi kami untuk melakukan perkara itu kerana industri kami tidak pernah melakukan pelarasan harga pada wayarles, jadi ini adalah masa untuk melakukannya.”

Keputusan Verizon yang dikira untuk menaikkan beberapa yuran untuk pelanggan mengetahui bahawa sesetengah pelanggan mungkin menolak harga yang lebih tinggi bukanlah sesuatu yang luar biasa dalam industri kerana gergasi telekomunikasi berbelanja untuk bersaing dalam tahap kependaman dan kebolehpercayaan rangkaian.

Pada hari Khamis, Ketua Pegawai Kewangan AT&T Pascal Desroches memberitahu Yahoo Finance bahawa syarikat itu merancang untuk melabur dalam rangkaiannya. Desroches juga menyatakan keyakinan terhadap keupayaan AT&T untuk meneruskan perbelanjaan bagi meningkatkan kelajuan dan kebolehpercayaan rangkaian sekiranya berlaku kemelesetan ekonomi.

Walaupun terdapat risiko semasa kemelesetan yang disebabkan oleh Rizab Persekutuan, eksekutif perkhidmatan komunikasi berkongsi jangkaan bahawa produk teras mereka berdaya tahan.

“Kita semua membaca apa yang berlaku dalam ekonomi makro dengan inflasi yang lebih tinggi dan kadar faedah yang akan datang, jadi ia sedikit bercampur-campur,” kata Vestberg. “Tetapi jelas, kami berada dalam produk asas. Semua orang memerlukan mobiliti, semua orang perlu berhubung.”

Brad Smith ialah anchor di Yahoo Finance. Ikuti dia di Twitter @thebradsmith.

Klik di sini untuk ticker saham trend terkini platform Yahoo Finance

Klik di sini untuk berita pasaran saham terkini dan analisis mendalam, termasuk peristiwa yang menggerakkan saham

Baca berita kewangan dan perniagaan terkini daripada Yahoo Finance

Muat turun aplikasi Yahoo Finance untuk epal atau Android

Ikuti Yahoo Finance di Twitter, Facebook, Instagram, Papan selak, LinkedIndan YoutubeWe wish to give thanks to the author of this post for this remarkable content

Ketua Pegawai Eksekutif Verizon: ‘Ini adalah tahun kemuncak kami’ untuk pelaburan rangkaian


You can find our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/