Kevin O’Leary dari Shark Tank menerangkan sebab dia membeli penurunan dalam bitcoin dan eter — dan mengatakan kejatuhan token berisiko akan membantu pasaran crypto dalam jangka masa panjang

  • Dalam temu bual eksklusif dengan Insider, Kevin O’Leary menghuraikan cara dia mendekati pasaran beruang kripto.
  • Pelabur “Shark Tank” berkata pembetulan pasaran masih belum melihat saat yang menentukan.
  • Dia juga menjelaskan bagaimana dia bertaruh pada “modal intelektual terbaik di dunia.”

Pelabur “Shark Tank” Kevin O’Leary — atau dikenali sebagai Mr. Wonderful — tidak mementingkan mata wang kripto


pasaran beruang

. Jika ada, dia fikir ia akan menyokong keseluruhan sektor crypto dalam jangka masa panjang.

Pemodal teroka menjelaskan bahawa dia telah menggandakan token, termasuk bitcoin dan eter, serta pelbagai projek Web3 walaupun dia mengakui bahawa tidak setiap pelaburan akan menjadi pertaruhan yang menang.

“Saya tidak menjual apa-apa,” kata O’Leary kepada Insider. “Jangka panjang anda hanya perlu menahannya. Anda perlu faham anda akan dapat


turun naik

dan beberapa projek tidak akan berjaya.”

Portfolio beliau mencerminkan kebolehpercayaan beliau untuk teknologi blockchain secara lebih meluas. Beliau kini memegang 32 jawatan dalam ruang aset digital, termasuk solana dan firma blockchain Polygon. Sementara itu, O’Leary yang disokong WonderFi baru sahaja menjadi platform dagangan kripto pertama yang dipaparkan di Bursa Saham Toronto.

Tetapi memandangkan pasaran beruang kripto telah mengecam penilaian, aset digital kini membentuk 16% daripada pegangannya, turun daripada 20% enam bulan lalu, katanya.

Namun, pandangan jangka panjang beliau ialah blockchain mempunyai nilai ekonomi. Semasa an wawancara dengan Insider pada bulan Aprilkatanya melabur dalam mata wang kripto adalah seperti melabur dalam perisian.

Masa depan sektor kripto

O’Leary menyatakan bahawa keruntuhan kripto baru-baru ini, seperti stablecoin Terra dan token kakak Luna, adalah peristiwa yang mengajar pelabur berhati-hati, dan sebenarnya boleh membantu memajukan teknologi yang menyokong aset digital.

“Luna mengumpul 30-plus bilion [dollars],” katanya. “Tiada siapa yang akan menggunakan idea mereka lagi. [The collapse] mendidik semua orang bahawa ini bukan cara untuk membina stablecoin. Ia penting untuk pendidikan dan kematangan pasaran.”

Dalam konteks pasaran kewangan global, tambahnya, kejatuhan token tidak akan mengubah status quo, walaupun apabila berpuluh bilion dolar hilang daripada pasaran dan sesetengah pelabur kehilangan wang. Tetapi pelajarannya mantap.

“Bukan apa-apa, kesilapan pembulatan dalam konteks kekayaan berdaulat. Ia tidak baik untuk pelabur, tetapi mereka telah mendidik pasaran mengenai perkara yang tidak boleh dilakukan. Ia adalah perkara yang baik,” katanya.

Projek-projek yang lebih kecil yang gagal akan membantu mengukuhkan pasaran, dan projek-projek yang menggelepar akhirnya mungkin dikawal untuk tidak wujud, kata O’Leary. Keruntuhan sedemikian juga boleh membantu menunjukkan apabila penjualan kripto mencecah bahagian bawah, kerana “penyerahan yang menentukan” akan menandakan permulaan lantunan, katanya.

Akhirnya, pelabur veteran itu bukan sahaja bertaruh pada crypto atau blockchain, tetapi sumber manusia yang dilihatnya semakin menumpuk ke dalam sektor itu.

“Lihatlah kelas jurutera lulusan MIT,” kata O’Leary. “Orang yang paling bijak mahu bekerja pada [block]rantai. Jadi anda mempunyai majoriti modal intelek terbaik di dunia untuk menyelesaikan hasil yang buruk dalam rantaian — mengapa anda tidak menjangkakan ia akan berkesan?”

We want to thank the writer of this short article for this incredible web content

Kevin O’Leary dari Shark Tank menerangkan sebab dia membeli penurunan dalam bitcoin dan eter — dan mengatakan kejatuhan token berisiko akan membantu pasaran crypto dalam jangka masa panjang


Take a look at our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/