Kredit cukai kenderaan elektrik AS tamat untuk pembeli Toyota baharu

pelanggan Toyota tidak lama lagi tidak akan mendapat kredit cukai persekutuan AS untuk membeli elektrik atau kenderaan hibrid.

Pembuat kereta itu menjangkakan bahawa sebelum akhir Jun ia akan mencapai had 200,000 kenderaan pada kredit, Bob Carter, ketua jualan Toyota Amerika Utara, berkata Rabu. Selepas itu, kredit akan ditamatkan secara berperingkat pada tahun hadapan, mencapai sifar, seperti yang telah dimiliki oleh Tesla dan General Motors.

DAPATKAN PERNIAGAAN FOX DALAM PERJALANAN DENGAN KLIK DI SINI

Kekurangan kredit menjadi masalah bagi pembuat kereta yang beralih daripada kenderaan berkuasa petroleum kepada bateri dalam usaha mengurangkan pelepasan, memenuhi piawaian ekonomi bahan api kerajaan dan melawan perubahan iklim. Nissan berada kira-kira 30,000 kenderaan lagi untuk mencapai penutup, dan yang lain akan menyusul apabila lebih banyak EV diperkenalkan.

FAIL – Logo syarikat menghiasi papan tanda di luar pengedar Toyota di Lakewood, Colo. (Foto AP/David Zalubowski, Fail) (Foto AP/David Zalubowski, Fail / Imej AP)

Tesla, penjual teratas kenderaan elektrik di dunia, dan GM sudah berada pada harga yang merugikan kepada pembuat kereta lain tanpa kredit, dan Toyota tidak lama lagi. Kredit cukai EV tambahan terdapat dalam bil perbelanjaan Build Back Better yang disokong oleh Presiden Bidenyang terhenti di Kongres.

TOYOTA JEPUN AKAN MEMOTONG PENGELUARAN ANTARA 5%-20% DARIPADA PELAN SEBELUMNYA

Toyota mencapai penutup sebahagian besarnya dengan menjual kenderaan hibrid gas-elektrik plug-in. SUV kecil RAV4 Prime plug-in syarikat dengan jarak 42 batu elektrik memberikan pembeli kredit $7,500, yang terbesar yang tersedia. Pemalam Prius Prime, dengan jarak elektrik 25 batu, mendapat $4,500. Toyota sebelum ini telah menawarkan RAV4 elektrik sepenuhnya, tetapi ia tidak laku dengan baik dan dibatalkan. Ia melancarkan model elektrik sepenuhnya yang dipanggil bZ4X dengan 250 batu setiap pengecasan, musim panas ini.

1649314175 193 Kredit cukai kenderaan elektrik AS tamat untuk pembeli Toyota baharu

Sebuah kereta hibrid plug-in Toyota Prius dipaparkan semasa Pameran Automotif Antarabangsa Beijing ke-12.

Bil Build Back Better akan memberi pembeli EV kredit cukai $7,500 hingga 2026 untuk mengecas jualan. Tetapi pada tahun berikutnya, hanya kenderaan elektrik buatan AS yang layak untuk kredit. Dan kredit asas meningkat sebanyak $4,500 jika kenderaan itu dibuat di kilang AS yang beroperasi di bawah perjanjian perundingan kolektif yang dirundingkan oleh kesatuan. Hanya kenderaan GM, Ford dan Stellantis yang layak.

TOYOTA KEKAL PENJUAL KERETA TERBESAR DI DUNIA, MELEBARKAN PENDAPATAN DALAM VW

Carter, dalam satu panggilan persidangan dengan wartawan, berkata Toyota melobi terhadap kredit tambahan hanya untuk loji kesatuan, menyifatkan ia tidak adil kepada pekerja bukan kesatuan. “Ia hanya perlu menjadi medan permainan yang sama rata,” kata Carter. “Kami bukan kredit anti-EV.”

Demokrat yang menyokong kredit untuk EV yang dibuat oleh United Auto Workers berkata menyokong pekerjaan kesatuan sekerja adalah baik untuk ekonomi dan komuniti kerana kesatuan sekerja membantu membina kelas pertengahan.

Ticker Keselamatan Terakhir Ubah Ubah %
TM TOYOTA MOTOR CORP. 176.56 -1.10 -0.62%

Ketua Pegawai Eksekutif GM Mary Barra berkata pembuat kereta yang menawarkan kenderaan elektrik lebih awal tidak seharusnya diletakkan pada kedudukan yang merugikan.

KLIK DI SINI UNTUK BACA LEBIH LANJUT MENGENAI PERNIAGAAN FOX

Memulihkan kredit adalah “soalan yang kongres benar-benar perlu selesaikan,” kata Carter.

Toyota merancang untuk menawarkan 30 kenderaan elektrik sepenuhnya daripada jenama Lexus dan Toyota menjelang 2030.

We want to thank the author of this write-up for this incredible web content

Kredit cukai kenderaan elektrik AS tamat untuk pembeli Toyota baharu


Visit our social media profiles along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/