Kumpulan tenaga menyasarkan pentadbiran Biden atas keengganan untuk mengembangkan pengeluaran minyak domestik

Dua kumpulan tenaga Amerika menyasarkan pentadbiran Biden atas pemecatan domestik minyak dan pengeluaran gas, satu dengan pembelian iklan lima angka dan satu lagi yang presidennya akan menawarkan keterangan di hadapan jawatankuasa Senat minggu depan.

Perikatan Tenaga Amerika melancarkan kempen iklan lima angka terhadap Presiden Biden dan pentadbirannya kerana “menghantar isyarat bercampur-campur” apabila ia melibatkan tenaga pengeluaran di Amerika.

Pemandangan pumpjack di dalam telaga minyak medan minyak. Susunan ini biasanya digunakan untuk telaga darat yang menghasilkan sedikit minyak. (Gambar AP/iStock / AP)

PENNSYLVANIA REPUBLICAN SLAMS ‘SERANG LENGKAP’ BIDEN TERHADAP TENAGA AMERIKA

Iklan – bertajuk “Yang mana?” – menampilkan kenyataan daripada Biden, Setiausaha Tenaga Jennifer Granholm, dan utusan khas presiden AS untuk iklim John Kerry apabila mereka menolak pengeluaran minyak di Amerika Syarikat dan membandingkan kenyataan tersebut dengan kenyataan yang lebih baru yang mereka buat mengenai kepentingan meningkatkan bekalan minyak.

“Jadi yang mana,” soalan iklan itu. “Kami memerlukan sokongan yang jelas untuk pengeluaran tenaga domestik.”

Iklan itu akan disiarkan di televisyen di Washington, DC dan 12 negeri – Arizona, California, Massachusetts, Maryland, Michigan, Nevada, New Jersey, New York, Oregon, Pennsylvania, Texas dan Washington – ketika rakyat Amerika terus merasakan kesakitan di pam.

Didalam kenyataan yang dikeluarkan minggu ini, Thomas Pyle, presiden American Energy Alliance, mendakwa pentadbiran Biden telah “melakukan segala yang mungkin untuk mencekik pengeluaran tenaga domestik,” kata Biden. rancangan untuk melepaskan sejuta tong minyak sehari untuk enam bulan akan datang daripada rizab Petroleum Strategik AS bukanlah “rancangan mampan untuk mengurangkan harga.”

Pyle juga memberikan komen yang sama semasa wawancara dengan FOX Business baru-baru ini. “Walaupun retorik mereka, Pentadbiran Biden tidak melakukan apa-apa untuk menggalakkan pengeluaran gas asli dan minyak Amerika. Malah, mereka menjadikannya lebih sukar,” kata Pyle pada masa itu. “Kesakitan pada pam adalah nyata dan Pentadbiran ini memburukkan lagi, bukan lebih baik.”

Pucuk labu minyak di California

Seekor labu kelihatan semasa matahari terbit berhampiran Bakersfield, California 14 Oktober 2014. ( Reuters/Lucy Nicholson/Foto Fail / Foto Reuters)

Perikatan Tenaga Barat juga menolak pentadbiran Biden kerana keengganannya menambah bekalan minyak domestik. Pada hari Selasa, Presiden Perikatan Tenaga Barat Kathleen Sgamma akan memberi keterangan dalam pendengaran oleh Jawatankuasa Perdagangan Senat.

“Presiden Biden cuba mengalihkan kesalahan kerana harga petrol yang tinggi daripada dasar perubahan iklimnya, yang direka khusus untuk menghapuskan pengeluaran minyak persekutuan dan membuat harga tenaga semestinya meroket, kepada pengeluar Amerika,” kata Sgamma dalam satu kenyataan yang dikongsi dengan FOX Business. “Saya tidak sabar-sabar untuk memberi keterangan pada hari Selasa untuk membincangkan bagaimana dasar beliau menyekat pengeluaran Amerika dan bagaimana ia boleh diterbalikkan.”

Biden, Rusia Perang Ukraine, minyak Rusia, perang, konflik

Presiden AS Joe Biden bercakap tentang mengurangkan harga tenaga di Bangunan Pejabat Eksekutif Eisenhower di Washington, DC, AS, pada Khamis, 31 Mac 2022. (Al Drago/Bloomberg melalui Getty Images / Getty Images)

Sama seperti jawatan yang diambil oleh American Energy Alliance dan Western Energy Alliance, American Petroleum Institute juga menyasarkan Biden dan ahli pentadbirannya minggu ini, dengan mengatakan bahawa mereka mempunyai “salah faham asas tentang cara pajakan berfungsi.”

DAPATKAN PERNIAGAAN FOX DALAM PERJALANAN DENGAN KLIK DI SINI

“Perkara terbaik yang boleh dilakukan oleh Rumah Putih sekarang ialah menghapuskan halangan kepada pelaburan dalam pengeluaran dan infrastruktur tenaga Amerika,” berkata Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif API Mike Sommers.

“Pentadbiran sekali lagi mempunyai salah faham asas tentang cara pajakan berfungsi,” tambah Sommers. “Peratusan pengeluaran pajakan berada pada paras tertinggi dua dekad, dengan hampir dua daripada tiga pajakan mengeluarkan gas asli dan minyak. Dengan hampir 5,000 permit menunggu kelulusan daripada pentadbiran dan beribu-ribu lagi terikat dalam litigasi, kami bersedia untuk bekerjasama dengan pentadbiran untuk mengembangkan pengeluaran domestik dan memastikan AS dan sekutu kami mempunyai akses kepada tenaga yang mampu milik dan boleh dipercayai yang diperlukan bukan sahaja hari ini tetapi untuk tahun-tahun akan datang.”

Purata nasional bagi setiap gelen gas ialah $4.20, menurut AAAmeningkat lebih daripada $1.30 sejak masa yang sama tahun lepas.

We would like to give thanks to the writer of this post for this outstanding web content

Kumpulan tenaga menyasarkan pentadbiran Biden atas keengganan untuk mengembangkan pengeluaran minyak domestik


Check out our social media accounts along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/