Laporan pekerjaan, saham Lululemon meningkat dan banyak lagi: 5 perkara hari Jumaat yang perlu diketahui

Berikut adalah peristiwa penting yang berlaku pada hari Jumaat yang boleh memberi kesan kepada perdagangan.

LAPORAN KERJA: Laporan ekonomi utama minggu ini, laporan pekerjaan Ogos yang dikeluarkan pagi Jumaat, dijangka menunjukkan pasaran pekerjaan yang kukuh yang mula reda.

Pakar ekonomi menjangkakan Jabatan Buruh mengatakan ekonomi AS menambah 300,000 pekerjaan bukan ladang baharu pada Ogos. Itu turun daripada keuntungan meledak sebanyak 528,000 pada bulan Julai.

“Sekiranya konsensus di kalangan ahli ekonomi hampir betul, bilangan pekerjaan yang ditambah pada Ogos akan menjadi yang terendah dalam tempoh lebih setahun,” kata Mark Hamrick, penganalisis ekonomi kanan di Bankrate.com. “Pada masa yang sama, kadar pengangguran berada pada 3.5%, titik terendah sejak wabak itu, menyamai paras rendah selama beberapa dekad.”

LAPORAN KERJA OGOS MUNGKIN MENUNJUKKAN PENGUMUMAN KEKAL SIHAT, TETAPI KEUNTUNGAN BOLEH LAMBAT DALAM BULAN-BULAN AKAN DATANG

FAIL – Papan tanda pengambilan pekerja dipamerkan di sebuah restoran di Highland Park, Ill. ( Foto AP/Nam Y. Huh / Bilik Berita AP)

Sektor pembuatan berkemungkinan menambah 20,000 pekerjaan pada bulan Ogos, mengekori peningkatan yang lebih besar daripada jangkaan sebanyak 30,000 pada bulan sebelumnya.

Cari pendapatan setiap jam untuk meningkatkan 0.4% bulan ke bulan dan melonjak 5.3% daripada setahun yang lalu.

LULULEMON: Saham memperoleh lebih daripada 9% dalam dagangan selepas waktu kerja selepas syarikat melaporkan pendapatan bersih suku kedua fiskal sebanyak $289.5 juta.

Pada asas sesaham, syarikat itu berkata ia mempunyai pendapatan bersih sebanyak $2.26. Pendapatan, diselaraskan untuk keuntungan tidak berulang, mencapai $2.20 sesaham, mengatasi jangkaan.

Wanita memasuki kedai Lululemon di DC

Kedai Lululemon di Washington, DC (iStock / iStock)

Pembuat pakaian olahraga itu mencatatkan hasil sebanyak $1.87 bilion dalam tempoh itu, juga mengatasi ramalan Jalanan.

Bagi suku semasa yang berakhir pada Oktober, Lululemon berkata ia menjangkakan pendapatan dalam lingkungan $1.78 bilion hingga $1.81 bilion. Jangkaan penganalisis adalah untuk hasil sebanyak $1.73 bilion.

Syarikat itu menjangkakan pendapatan setahun penuh dalam lingkungan $9.75 hingga $9.90 sesaham, dengan hasil antara $7.87 bilion hingga $7.94 bilion.

PAGERDUTY: Saham memperoleh 8% dalam dagangan selepas waktu kerja berikutan keputusan terkini syarikat.

Syarikat yang berpangkalan di San Francisco itu berkata ia mengalami kerugian sebanyak 44 sen sesaham. Kerugian, diselaraskan untuk perbelanjaan opsyen saham dan kos pelunasan, adalah 4 sen sesaham.

Keputusan mengatasi jangkaan Wall Street.

Pembangun perisian mencatatkan hasil sebanyak $90.3 juta dalam tempoh itu, juga mengatasi ramalan Jalanan.

Bagi suku semasa, PagerDuty menjangkakan keputusannya akan kerugian 3 atau 4 sen sesaham dengan julat hasil $92 juta hingga $94 juta.

PEMILIK KILANG MINYAK BERBILIONAIR DEDAH PENYELESAIAN ‘MUDAH’ UNTUK MENURUNKAN INFLASI

MINGGU KEHILANGAN MINYAK: Penanda aras berada di landasan untuk penurunan mendadak mingguan kerana kebimbangan terhadap sekatan COVID-19 China dan pertumbuhan global yang lemah membebani pasaran.

Minyak lebih tinggi Jumaat mengenai pertaruhan bahawa OPEC+ akan membincangkan pengurangan pengeluaran pada mesyuarat pada 5 September.

Telaga minyak semasa matahari terbenam

Pam minyak bekerja semasa matahari terbenam. (iStock / iStock)

Niaga hadapan minyak mentah West Texas Intermediate AS didagangkan sekitar $88.00 setong.

Niaga hadapan minyak mentah Brent adalah sekitar $94.00 setong.

Kedua-dua kontrak penanda aras merosot 3% pada sesi sebelumnya kepada paras terendah dua minggu. Brent menuju ke penurunan mingguan hampir 7%, dan WTI berada di landasan untuk jatuh kira-kira 5% untuk minggu itu.

CUTI PASARAN: Isnin ialah Hari Pekerja dan cuti pasaran. Pasaran ekuiti dan bon AS akan ditutup.

Niaga hadapan ekuiti akan didagangkan pada hari Isnin hingga 1:00 PM ET.

KLIK DI SINI UNTUK BACA LEBIH LANJUT MENGENAI PERNIAGAAN FOX

Niaga hadapan Energy & Metals akan didagangkan sehingga 2:30 PM ET.

We want to say thanks to the writer of this article for this amazing web content

Laporan pekerjaan, saham Lululemon meningkat dan banyak lagi: 5 perkara hari Jumaat yang perlu diketahui


Check out our social media profiles , as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/