Lebih Banyak Eksekutif Tertinggi Berhenti Kerana Kandungan Kebencian Di Twitter Elon Musk Melonjak: Laporan

Saga Twitter Elon Musk: Lebih ramai pegawai Twitter pergi, memusnahkan pengurusan tertinggi

Dalam eksodus pengurusan tertinggi Twitter yang semakin meluas, pegawai termasuk ketua pengiklanan dan pemasarannya meninggalkan syarikat itu dalam beberapa hari lalu, menurut kenyataan dan seseorang yang mempunyai pengetahuan langsung mengenai perkara itu.

Pemergian itu berlaku selepas jutawan Elon Musk mengambil alih syarikat itu minggu lalu, diikuti dengan pemecatan CEO Parag Agrawal, Ketua Pegawai Kewangan Ned Segal, dan ketua hal ehwal undang-undang dan dasar Vijaya Gadde, lapor Reuters, memetik sumber.

Sarah Personette, yang merupakan ketua pegawai pelanggan dan bos iklan, tweet pada hari Selasa bahawa dia meletak jawatan minggu lalu, menambah ketidakpastian pengiklan tentang bagaimana syarikat media sosial itu akan berubah di bawah Musk.

Ketua Pegawai Orang dan Kepelbagaian Dalana Brand mengumumkan pada hari Selasa dalam siaran LinkedIn bahawa dia juga telah meletak jawatan minggu lepas. Pengurus besar untuk teknologi teras Nick Caldwell mengesahkan pemergiannya di Twitter, menukar bio profilnya kepada “bekas eksekutif Twitter” menjelang malam Isnin.

Ketua pegawai pemasaran Leslie Berland, ketua produk Twitter Jay Sullivan, dan naib presiden jualan globalnya, Jean-Philippe Maheu, juga telah pergi, seorang yang mengetahui perkara itu memberitahu Reuters. Tidak jelas sama ada mereka berhenti atau diminta keluar.

Berland tweet hati biru tetapi tidak memberikan butiran.

Caldwell enggan mengulas lanjut. Lima yang lain tidak menjawab permintaan untuk komen.

Beberapa pekerja yang bercakap dengan Reuters berkata mereka terus menerima sedikit komunikasi tentang masa depan syarikat. Mesyuarat semua kakitangan yang dijadualkan pada hari Rabu dibatalkan, berikutan pembatalan panggilan daftar masuk oleh Twitter minggu lalu.

Pasukan Musk sedang bertemu dengan pengiklan minggu ini di New York, kerana pelanggan syarikat yang semakin gelisah menimbulkan penggera tentang potensi kandungan berbahaya muncul di sebelah iklan mereka.

Kandungan penuh kebencian telah meningkat sejak Musk menutup perjanjian itu. Penggunaan perkataan-n telah meningkat hampir 500% di Twitter, kata Institut Penyelidikan Penularan Rangkaian, yang mengenal pasti “ancaman sosial siber.”

Gabungan lebih daripada 40 organisasi advokasi termasuk NAACP dan Free Press menghantar surat terbuka kepada 20 pengiklan teratas Twitter pada hari Selasa, meminta mereka menarik iklan mereka jika Musk berani menyederhanakan kandungan di platform.

Mediabrands, sebuah unit syarikat pemegang iklan IPG, telah menasihatkan pelanggannya untuk menjeda pengiklanan di Twitter untuk minggu depan sehingga syarikat itu memberikan butiran lanjut tentang rancangannya untuk melindungi kepercayaan dan keselamatan pada platform itu, menurut sumber yang mengetahui perkara itu.

IPG bekerjasama dengan pengiklan utama seperti Coca-Cola.

Musk telah cuba meyakinkan pengiklan. “Komitmen Twitter terhadap keselamatan jenama tidak berubah,” dia tweet pada hari Isnin.

Beliau sebelum ini berkata beliau akan membatalkan larangan Twitter terhadap bekas Presiden Donald Trump, yang dipecat kerana bimbang dia boleh mencetuskan keganasan selanjutnya selepas rusuhan Capitol AS tahun lalu.

(Kecuali tajuk utama, cerita ini belum disunting oleh kakitangan NDTV dan diterbitkan daripada suapan bersindiket.)

Video Pilihan Hari Ini

Tonton: Pelakon Pooja Bhatt Sertai Rahul Gandhi Dalam Bharat Jodo Yatra

We wish to thank the writer of this short article for this incredible content

Lebih Banyak Eksekutif Tertinggi Berhenti Kerana Kandungan Kebencian Di Twitter Elon Musk Melonjak: Laporan


We have our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/