Lembaga Blizzard Activision Menemui ‘Tiada Bukti’ Ia Diabaikan atau Diremehkan Gangguan – IGN

Selepas menjalankan penyiasatan dalaman sendiri, Lembaga Pengarah Activision Blizzard mendakwa ia telah menemui ‘tiada bukti’ untuk mencadangkan bahawa eksekutif kanannya dan ahlinya sendiri mengabaikan atau memperkecilkan gangguan jantina. Ia juga menggesa pemegang sahamnya untuk mengundi terhadap cadangan yang akan datang untuk membuat laporan tentang usahanya sendiri untuk mencegah penyalahgunaan dan gangguan.

Didalam pemfailan SEC baharuActivision Blizzard menegaskan:

“[T]Lembaga Pengarah dan penasihat luarnya telah memutuskan bahawa tiada bukti yang menunjukkan bahawa eksekutif kanan Activision Blizzard pernah dengan sengaja mengabaikan atau cuba memperkecilkan kejadian gangguan jantina yang berlaku dan dilaporkan. Kerja itu juga tidak menemui sebarang bukti, secara langsung atau tidak langsung, mencadangkan sebarang percubaan oleh mana-mana eksekutif kanan atau pekerja untuk menyembunyikan maklumat daripada Lembaga. Penasihat luar, selepas semakan menyeluruh, juga menentukan Lembaga Pengarah tidak pernah sengaja mengabaikan atau cuba memperkecilkan kejadian gangguan jantina yang berlaku dan dilaporkan.”

Aduan awal dari negeri California, yang difailkan selepas penyiasatan selama dua tahun, menuduh kepimpinan syarikat mengetahui dan gagal menghalang pelbagai isu budaya dalaman. Laporan dan tindakan undang-undang seterusnya turut memasukkan tuduhan bahawa insiden telah dilaporkan dan sama ada diabaikan atau diketepikan dengan sedikit akibat yang bermakna bagi pelaku. Selepas dakwaan awal, lebih 20 pekerja telah dipecat akibatnya pada Oktober berikutnya, dan lebih 20 lagi telah dikenakan tindakan disiplin.

Garis Masa Tuntutan Blizzard Activision: Kisah Setakat Ini