Leon Panetta menyeru Biden untuk mengakui dia ‘membuat kesilapan’ mengenai inflasi

BARUAnda kini boleh mendengar artikel Fox News!

Bekas Setiausaha Pertahanan Obama Leon Panetta berkata pada Khamis bahawa Presiden Biden harus mengambil petunjuk daripada Setiausaha Perbendaharaan Janet Yellen dan mengaku dia salah pada inflasi yang sementara untuk mendapatkan semula kredibiliti.

Semasa temu bual pada “Dunia awak,” Panetta memberitahu hos Neil Cavuto “tiada persoalan” pentadbiran gagal mewujudkan strategi untuk memerangi ancaman inflasi yang semakin meningkat kerana ia memandang rendah betapa lamanya penderitaan Amerika.

“Saya sentiasa percaya bahawa kebenaran adalah dasar terbaik ketika menjadi Presiden Amerika Syarikat,” kata Panetta. “Saya fikir presiden, mungkin akan membantu jika dia mengakui bahawa dia melakukan kesilapan bersama setiausaha perbendaharaan dan ahli ekonomi lain, tetapi dia kini akan mengambil langkah untuk cuba menanganinya.”

WHITE HOUSE NAFI BIDEN SALAH UNTUK INFLASI

Komen Panetta datang sejurus selepas Yellen mengakui di CNN dia tidak menjangkakan kesan inflasi akan berlakudan bahawa dia salah pada mulanya menganggap bahawa risiko yang berkaitan dengannya adalah “kecil dan boleh diurus.”

Dengan kadar inflasi yang melumpuhkan masyarakat AS, bekas pegawai pertahanan itu berkata Biden mesti mengambil tindakan tegas untuk membuktikan pentadbirannya terpulang kepada tugas untuk mengurangkan masalah ekonomi negara.

“Apabila ia datang kepada ekonomi dan sesuatu yang memberi kesan kepada semua rakyat Amerika dalam inflasi tertinggi selama 40 tahun dan ancaman potensi kemelesetan, saya fikir presiden perlu bersatu dalam strategi untuk cuba menanganinya, “kata Panetta.

Beliau menggalakkan Rumah Putih untuk mempertimbangkan strategi yang termasuk mengurangkan tarif dengan China, mempercepatkan proses imigresen yang sah untuk mengisi jurang pekerjaan, dan memeriksa dasar tenaga yang merangkumi pengeluaran dalam negeri.

REP DEMOKRAT. RO KHANNA KATA BIDEN BOLEH MELAKUKAN ‘LEBIH LAGI’ UNTUK MELAWAN INFLASI
“[Biden should] Benar-benar cuba untuk mengumpulkan beberapa pemimpin perniagaan di negara ini dan benar-benar mewujudkan beberapa jenis perundingan di sana di Rumah Putih yang boleh memberi panduan tentang langkah-langkah yang perlu diambil dan apa sekatan yang perlu dilaksanakan,” katanya. .

Presiden Joe Biden mendengar ketika dia bertemu secara maya dengan pengeluar susu formula bayi dari Auditorium Mahkamah Selatan di kompleks Rumah Putih di Washington, Rabu, 1 Jun 2022.
((Foto AP/Susan Walsh))

Panetta menambah, “Kami bercakap tentang kepentingan negara. Saya faham kita berada dalam tahun politik, politik diutamakan di setiap bahagian. Saya faham masalah itu. Tetapi apabila anda menjadi presiden Amerika Syarikat, tanggungjawab anda adalah ke seluruh negara, [in] cuba memikirkan dengan tepat apakah pendekatan yang betul di sini untuk menangani masalah utama yang dihadapi negara ini. Dan untuk melakukan itu, ia mestilah awam dan swasta dan ia mesti kedua-dua Republikan dan Demokrat bekerjasama untuk cuba memikirkan strategi yang akan menghadapi inflasi.”

KLIK UNTUK MENDAPATKAN APP BERITA FOX

Panetta berkata beliau percaya adalah mungkin untuk mengekang inflasi dengan strategi yang betul yang bergema dengan orang ramai.

“Saya fikir dia boleh melakukannya. Saya fikir ia mungkin untuk melakukannya. Kami terpaksa menghadapi masalah itu pada masa lalu. Tetapi jawapannya adalah untuk membangunkan sesuatu yang akan menjadi boleh dipercayai dengan rakyat Amerika,” katanya, “dan ia tidak akan boleh dipercayai dengan rakyat Amerika melainkan ia mewakili semua kepentingan yang mempunyai sesuatu untuk kalah dalam pertempuran inflasi ini.”

We wish to thank the author of this short article for this awesome web content

Leon Panetta menyeru Biden untuk mengakui dia ‘membuat kesilapan’ mengenai inflasi


Find here our social media accounts as well as the other related pageshttps://paw6.info/related-pages/