Levi Strauss meningkatkan prospek jualan untuk lima tahun akan datang, berdasarkan kekuatan e-dagang

Papan tanda dipasang di hadapan ibu pejabat Levi Strauss & Co. pada 09 April 2021 di San Francisco, California.

Justin Sullivan | Berita Getty Images | Imej Getty

Levi Strauss & Co. pada hari Rabu mengekalkan prospeknya untuk tahun penuh dan meningkatkan sasaran kewangannya dalam tempoh lima tahun akan datang apabila peruncit denim itu mengembangkan perniagaan e-dagangnya.

Syarikat itu memandang dirinya lebih kuat daripada sebelumnya wabak Covid dan sejak debut pasaran awamnya pada Mac 2019.

“Kami mengesahkan semula panduan setahun penuh, walaupun menghadapi semua masalah,” kata Ketua Pegawai Kewangan Harmit Singh dalam satu temu bual, menjelang acara hari pelabur tahunan Levi. “Trend yang kami lihat dalam perniagaan memberi kami keyakinan,” kata Singh. “Kami melihat pada jangka pendek, sementara juga tidak melupakan jangka panjang.”

Dalam beberapa minggu kebelakangan ini, peruncit dari Walmart kepada Abercrombie & Fitch telah merujuk kepada cabaran yang mereka hadapi, daripada masalah rantaian bekalan yang berterusan dan inventori yang tidak sepadan, kepada inflasi yang panas dan potensi penarikan semula dalam perbelanjaan pengguna.

Eksekutif peruncitan berkata bahawa pembeli berpendapatan rendah sudah merasai tekanan harga barangan yang lebih tinggi dan menyesuaikan belanjawan mereka dengan sewajarnya, sementara isi rumah yang lebih kaya berbelanja besar dengan pakaian, solek dan bagasi baharu untuk perjalanan musim panas. Perpecahan dalam tingkah laku telah mengakibatkan jurang yang sama dalam industri runcit. Setakat ini musim pendapatan ini, jenama mewah dan mewah — daripada Angsa Kanada kepada ibu bapa Michael Kors Capri Holdings — sebahagian besarnya telah mengatasi prestasi perniagaan yang memenuhi keperluan pengguna yang mementingkan harga.

Levi tidak menjangkakan latar belakang ekonomi yang tidak menentu akan menjejaskan permintaan untuk seluar jeansnya.

Ia kini menyaksikan hasil tahunan berkembang dalam julat 6% hingga 8%, meningkat daripada sasaran sebelumnya sebanyak 4% hingga 6%, hingga 2027. Jika dicapai, itu akan menjadikan pendapatan Levi hampir $10 bilion lima tahun dari sekarang.

Untuk fiskal 2022, ia masih mengunjurkan jualan meningkat antara 11% dan 13% daripada paras 2021, dengan pendapatan sesaham larasan jatuh dalam julat $1.50 hingga $1.56. Penganalisis telah mencari pendapatan untuk meningkat 11.8%, dengan Levi memperoleh keuntungan larasan sesaham sebanyak $1.55, menurut data Refinitiv.

Menjelang 2027, Levi berkata ia menyasar untuk mengembangkan perniagaan terus kepada penggunanya kepada 55% daripada jumlah jualan dan tiga kali ganda hasil e-dagang.

Perniagaan langsung Levi menyumbang kira-kira 36% daripada jumlah jualan pada tahun fiskal terkini peruncit yang berakhir pada 28 November. Hasil digital, termasuk daripada rakan kongsi borong, membentuk 22% daripada jumlah hasil sebanyak $5.8 bilion pada tahun itu, menurut pemfailan tahunan.

“Ketika kami terus melakukan skala [e-commerce]perniagaan itu menjadi lebih menguntungkan,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Chip Bergh dalam satu temu bual. “Sebelum wabak, perniagaan e-dagang kami adalah kerugian wang.”

Selain berkembang dalam talian, Levi juga mendorong pembeli untuk membeli lebih daripada sekadar seluar denim ikonik syarikat itu. Ia menyasarkan untuk hampir menggandakan hasil daripada teratas menjelang 2027. Levi juga mengunjurkan perniagaan wanitanya, yang menyumbang kira-kira satu pertiga daripada jualan pada masa ini, akan meningkat dua kali ganda pada masa itu.

Menurut Singh, perniagaan wanita Levi mempunyai margin kasar yang lebih tinggi daripada keseluruhan purata margin kasar syarikat.

Levi menjangkakan sepanduk Dockers dan Beyond Yoga untuk menyumbang hasil gabungan hampir $1 bilion menjelang 2027. Levi memperoleh Beyond Yoga, yang terkenal dengan legging wanita dan bahagian atas yang elastik, untuk jumlah yang tidak didedahkan tahun lepas.

Saham Levi turun kira-kira 28% tahun ini.

Cerita ini berkembang. Sila semak semula untuk kemas kini.

We would like to give thanks to the author of this short article for this outstanding content

Levi Strauss meningkatkan prospek jualan untuk lima tahun akan datang, berdasarkan kekuatan e-dagang


You can find our social media profiles as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/