Los Alamos County, New Mexico menyenaraikan komuniti paling sihat di Amerika untuk kali ke-3: laporan

Los Alamos County, New Mexico, sebuah komuniti yang duduk di pergunungan kira-kira 35 batu dari Santa Fe, mencatat masa sebagai komuniti paling sihat di Amerika untuk tahun ketiga berturut-turut, menurut laporan terbaru dari US News dan CVS Health.

Kedudukan Komuniti Paling Sihat tahun ini adalah berdasarkan penilaian 3,000 komuniti di seluruh negara merentas berdozen metrik kesihatan dan berkaitan kesihatan dalam kategori seperti pendidikan, infrastruktur dan kesihatan penduduk. Buat pertama kalinya, ia turut meneroka faktor yang berkaitan dengan bencana alam dan ekuiti iklim.

Kakitangan bekerja di farmasi di Farmasi CVS baharu pada 30 Mei 2017 di Parker, Colorado. ( RJ Sangosti/The Denver Post melalui Getty Images / Getty Images)

Data itu, menurut editor US News dan ketua pegawai kandungan Kim Castro, “menyediakan penyelaman mendalam ke dalam keadaan ekuiti kesihatan di negara kita.”

Dalam “meneliti data tentang bahaya semula jadi, kita dapat melihat bagaimana pelbagai populasi demografi dipengaruhi oleh risiko yang terikat dengan persekitaran mereka,” kata Castro.

INI ADALAH BANDARAYA AS PALING SIHAT PADA 2022: LAPORAN

Data itu juga membantu CVS “menentukan cara terbaik untuk bekerjasama dengan komuniti untuk membangun penyelesaian yang mampan dan memajukan ekuiti kesihatan dengan cara yang memenuhi keperluan unik mereka,” kata Ketua Pegawai Ekuiti Kesihatan CVS, Joneigh Khaldun.

Syarikat penjagaan kesihatan itu melancarkan inisiatif awal tahun ini, digelar Zon Kesihatan, yang berfungsi untuk menyediakan “pelaburan tempatan tertumpu yang direka untuk mengurangkan jurang kesihatan dan memajukan ekuiti kesihatan dalam komuniti yang kurang sumber,” menurut laporan itu.

Data terkini daripada Kedudukan Komuniti Paling Sihat mendedahkan bahawa empat daripada 20 komuniti paling sihat terletak di Virginia Utara. Walau bagaimanapun, komuniti dalam Rhode Island, Minnesota dan Iowa, mempunyai skor keseluruhan median tertinggi, menurut analisis. Data juga menunjukkan bahawa komuniti dengan skor terendah ditemui di Mississippi, Louisiana dan Arkansas.

NEGERI-NEGERI AS YANG PALING PALING TERTEKAN PADA 2022: LAPORAN

Menurut analisis, komuniti yang mempunyai markah yang lebih rendah dalam subkategori Kesihatan Mental biasanya mempunyai jangka hayat yang lebih rendah, pendapatan isi rumah median dan penyertaan tenaga buruh. Komuniti tersebut juga biasanya mempunyai kadar kemiskinan yang lebih tinggi.

kaunter CVS pelanggan di Pasadena

Seorang pelanggan menunggu di kaunter kedai CVS Pharmacy di Pasadena, AS, 2 Mei 2016. (REUTERS/Mario Anzuoni/Foto Fail / Foto Reuters)

Malah, komuniti luar bandar “lebih berkemungkinan mempunyai bahagian yang lebih tinggi daripada orang dewasa yang melaporkan tekanan mental yang kerap” manakala komuniti bandar mungkin “mempunyai bahagian yang lebih tinggi daripada penerima Medicare yang didiagnosis dengan kemurungan, ” menurut laporan itu.

Berikut ialah sepuluh komuniti paling sihat di seluruh negara, menurut laporan itu:

 1. Daerah Los Alamos, New Mexico
 2. Gereja Falls, Virginia
 3. Daerah Douglas, Colorado
 4. Daerah Morgan, Utah
 5. Carver County, Minnesota
 6. Daerah Sioux, Iowa
 7. Daerah Ozaukee, Wisconsin
 8. Kaunti Hamilton, Indiana
 9. Broomfield County, Colorado
 10. Daerah Delaware, Ohio

KLIK DI SINI UNTUK BACA LEBIH LANJUT MENGENAI PERNIAGAAN FOX

Berikut ialah lima komuniti teratas untuk akses kepada penjagaan kesihatan:

 1. Daerah Olmsted, Minnesota
 2. Daerah Suffolk, Massachusetts
 3. Daerah Johnson, Iowa
 4. Daerah Montour, Pennsylvania
 5. Salem, Virginia

Berikut ialah lima komuniti teratas untuk kesihatan mental:

 1. Kaunti Fairfax, Virginia
 2. Santa Clara County, California
 3. Kaunti San Mateo, California
 4. Kaunti Honolulu, Hawaii
 5. Pitkin County, Colorado

We would love to give thanks to the author of this post for this amazing material

Los Alamos County, New Mexico menyenaraikan komuniti paling sihat di Amerika untuk kali ke-3: laporan


Visit our social media profiles along with other related pageshttps://paw6.info/related-pages/