Mark Cuban berkata 25% daripada tawaran ‘Shark Tank’ beliau adalah gagal: ‘Apa yang saya fikirkan?’

Selepas 13 musim di “Shark Tank” ABC, Mark Cuban menganggarkan bahawa dia mempunyai lebih banyak hits sebagai miss.

Beberapa tawaran pada skrinnya telah berjaya, katanya. Lain-lain, tidak begitu banyak. Begitulah risiko melabur. Tetapi walaupun mengenai perkara yang akhirnya menyebabkan dia menggaru kepalanya sendiri, Cuban memberitahu CNBC Make It bahawa dia “tidak menyesal.”

Mengikut anggaran Cuba sendiri, kira-kira satu daripada empat tawaran “Shark Tank” beliau “telah melakukannya dengan sangat baik atau menghancurkannya,” dia memberitahu sekutu Denver ABC tempatan pada hari Jumaat. “Lima puluh peratus … telah baik dan terus berjalan, dan 25% di mana saya hanya berfikir sendiri: ‘Apa yang saya fikirkan?'”

Satu contoh yang ketara: Cuban telah menyerlahkan Breathometer, yang ditakrifkan sebagai “alat pernafasan telefon pintar pertama di dunia,” sebagai pelaburan “Shark Tank” terburuknya setakat ini. Cuban berkata dia kerugian kira-kira $500,000 dalam perjanjian itu, selepas melabur dalam perniagaan itu pada 2013.

“Itu adalah pukulan terbesar saya,” kata Cuban kepada CNBC Make It pada bulan Julai.

Secara keseluruhan, pelabur bilionair itu telah mencapai lebih daripada 200 tawaran pada skrin bernilai lebih daripada $61 juta pada masanya di rancangan itu, menurut anggaran dalam talian. Pada Isnin, Cuban memberitahu Forbes bahawa angka sebenar adalah lebih hampir kepada $29 juta: Tidak semua tawaran digambarkan pada rancangan itu sehinggalah ke penutup.

Cuban berkata tawaran “Shark Tank”nya tidak selalunya semata-mata untuk membawa pulangan kewangan yang besar. “Saya baik dengan itu dengan syarikat ‘Shark Tank’ saya,” Cuban menulis di Twitter dalam Julai. “Saya tidak melakukan persembahan untuk mendapatkan pelaburan terbaik. Dan saya tidak selalu melabur kerana saya fikir saya akan menjana wang. Kadang-kadang tawaran saya adalah semata-mata untuk membantu seseorang atau menghantar mesej.”

Itulah sebabnya dia nampaknya tidak keberatan untuk tidak lagi berada dalam kegelapan apabila melibatkan jumlah pelaburannya dalam rancangan itu. Pada bulan Julai, Cuban memberitahu Podcast “Hantar Penuh”. bahawa dia telah menerima kerugian bersih pada semua pelaburan “Shark Tank” setakat ini. Dia kemudian menjelaskan bahawa dia bermaksud “secara tunai,” hanya mengambil kira pelaburan yang telah dia keluarkan.

“Saya tidak mendapat lebih daripada yang saya telah lakukan. Tetapi itu tidak mengambil kira semua perniagaan yang sedang berjalan, beroperasi dan penilaian mereka,” kata Cuban kepada CNBC Make It pada masa itu.

Tawaran yang gagal adalah pelaburan yang tidak dapat dielakkan, menurut rakan bintang “Shark Tank” Kevin O’Leary. “Anda membuat 10 pelaburan, anda mendapat dua hingga tiga kejayaan besar. Dan ia membayar untuk tujuh yang lain [failed investments],” O’Leary memberitahu CNBC Make It bulan lepas.

Namun, Cuban berkata dia mula memikirkan bilakah dia harus berundur dari “Shark Tank” untuk memberi tumpuan kepada usahanya sendiri, termasuk farmasi dalam talian baru Cost Plus Drugs.

“Sebahagian daripada saya mahu berhenti,” Cuban memberitahu Forbes pada Isnin.

Pelabur itu tidak menawarkan sebarang garis masa bila dia mungkin meninggalkan program popular itu, tetapi berkata rancangan itu mungkin akan mengharungi pemergiannya: “Mereka akan bertahan dengan baik tanpa saya.”

Pendedahan: CNBC memiliki hak kabel luar rangkaian eksklusif untuk “Shark Tank.”

Daftarlah sekarang: Dapatkan lebih bijak tentang wang dan kerjaya anda dengan surat berita mingguan kami

jangan ketinggalan:

Mengapa Mark Cuban memanggil Ketua Pegawai Eksekutif ‘Shark Tank’ ini yang membawa masuk berjuta-juta ‘kes yang hebat untuk apa yang tidak boleh dilakukan’

Barbara Corcoran kepada permulaan ‘Shark Tank’: Kesilapan mental biasa ini adalah ‘bahaya terbesar’ kepada kejayaan andaWe would like to give thanks to the author of this post for this amazing material

Mark Cuban berkata 25% daripada tawaran ‘Shark Tank’ beliau adalah gagal: ‘Apa yang saya fikirkan?’


Visit our social media accounts along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/