Mark Zuckerberg Menjangkakan Berbilion Orang Menggunakan Metaverse Menjana Hasil Besar untuk Meta – Berita Bitcoin Metaverse

Mark Zuckerberg, Ketua Pegawai Eksekutif Meta, sebelum ini Facebook, telah berkongsi bagaimana metaverse akan menjadi bahagian penting dalam perniagaannya dan membawa ratusan bilion dolar dalam hasil. “Buku permainan kami dari masa ke masa telah membina perkhidmatan, cuba berkhidmat kepada seramai mungkin orang,” kata Zuckerberg.

Mark Zuckerberg di Metaverse

Mark Zuckerberg, Ketua Pegawai Eksekutif Meta Platforms, sebelum ini Facebook, bercakap tentang metaverse dalam temu bual pada hari Rabu dengan Jim Cramer, hos Mad Money CNBC.

Pengasas bersama Facebook menjelaskan bahawa dia menjangkakan metaverse akan menjadi besar dan menjadi sebahagian besar perniagaan syarikatnya dalam dekad akan datang. Mengulas mengenai usaha metaverse Meta, Zuckerberg berkata:

Buku permainan kami dari masa ke masa telah membina perkhidmatan, cuba berkhidmat kepada seramai mungkin orang — anda tahu, dapatkan perkhidmatan kami kepada satu bilion, dua bilion, tiga bilion orang, dan kemudian kami pada asasnya meningkatkan pengewangan selepas itu.

“Kami berharap, pada asasnya, mencapai kira-kira satu bilion orang dalam metaverse melakukan ratusan dolar perdagangan setiap seorang,” sambungnya, sambil menambah bahawa orang boleh “membeli barangan digital, kandungan digital, [or] perkara yang berbeza untuk menyatakan diri mereka” dalam metaverse.

Beberapa contoh perkara yang boleh dibeli oleh orang ramai ialah “pakaian untuk avatar mereka atau barangan digital yang berbeza untuk rumah maya mereka atau barangan untuk menghiasi bilik persidangan maya mereka,” Zuckerberg menyenaraikan. Dia menambah bahawa orang juga boleh membeli “utiliti untuk dapat menjadi lebih produktif dalam realiti maya dan tambahan dan merentasi metaverse secara keseluruhan.”

Bagaimanapun, beliau mengakui masih jauh lagi, sambil menyatakan:

Saya masih fikir ia akan mengambil sedikit masa untuk mencapai skala beberapa ratus juta atau malah berbilion orang dalam metaverse, hanya kerana perkara mengambil sedikit masa untuk sampai ke sana.

“Jadi itulah bintang utara. Saya fikir kita akan sampai ke sana. Tetapi, anda tahu, perkhidmatan lain yang kami jalankan berada pada skala yang agak besar pada hari ini,” tegasnya.

Zuckerberg membayangkan pengalaman dalam metaverse menjadi lebih mengasyikkan daripada teks, foto atau video, dengan menyatakan bahawa orang juga boleh membuat hubungan mata apabila bertemu dalam metaverse. Teknologi itu “pada asasnya menambah sehingga menjadikannya menyampaikan rasa kehadiran yang realistik ini,” tambah pengasas bersama Facebook itu.

“Kami pada ketika ini, anda tahu, sebuah syarikat yang mampu membuat beberapa pelaburan penyelidikan jangka panjang yang besar, dan ini adalah tumpuan besar,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Meta itu.

Minggu lepas, Meta, Microsoft, dan 31 syarikat lain membentuk a kumpulan piawaian metaverse. Pada bulan Mac, Meta memfailkan lapan permohonan tanda dagangan untuk logonya dan Meta Pay meliputi perkhidmatan metaverse dan crypto.

Beberapa firma besar telah menganggarkan saiz metaverse. McKinsey & Syarikat minggu lepas berkata metaverse boleh menjana $5 trilion menjelang 2030. Pada bulan Mac, Citi meramalkan bahawa metaverse itu boleh menjadi peluang $13 trilion dengan lima bilion pengguna menjelang 2030. Bank pelaburan global Goldman Sachs dan Morgan Stanley kedua-duanya melihat metaverse sebagai peluang $8 trilion.

Apa pendapat anda tentang komen metaverse oleh Mark Zuckerberg? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Ukraines Government Launches Museum of War NFT Collection – Featured

Kevin Helms

Seorang pelajar Ekonomi Austria, Kevin menemui Bitcoin pada tahun 2011 dan telah menjadi penginjil sejak itu. Minatnya terletak pada keselamatan Bitcoin, sistem sumber terbuka, kesan rangkaian dan persimpangan antara ekonomi dan kriptografi.

Kredit Imej: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Penafian: Artikel ini adalah untuk tujuan maklumat sahaja. Ia bukan tawaran langsung atau permintaan tawaran untuk membeli atau menjual, atau pengesyoran atau pengesahan mana-mana produk, perkhidmatan atau syarikat. Bitcoin.com tidak memberikan nasihat pelaburan, cukai, undang-undang atau perakaunan. Syarikat mahupun pengarang tidak bertanggungjawab, secara langsung atau tidak langsung, untuk sebarang kerosakan atau kerugian yang disebabkan atau didakwa disebabkan oleh atau berkaitan dengan penggunaan atau pergantungan pada mana-mana kandungan, barangan atau perkhidmatan yang disebut dalam artikel ini.

We wish to thank the author of this post for this awesome content

Mark Zuckerberg Menjangkakan Berbilion Orang Menggunakan Metaverse Menjana Hasil Besar untuk Meta – Berita Bitcoin Metaverse


We have our social media profiles here , as well as other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/