Mengapa Perhimpunan Pasaran Boleh Menggunakan Percutian

Niaga hadapan Dow Jones meningkat sedikit petang Khamis, bersama dengan niaga hadapan S&P 500 dan niaga hadapan Nasdaq, dengan pasaran AS ditutup untuk cuti Hari Kesyukuran. Apple, Microsoft dan Tesla berada dalam berita.
XPerhimpunan pasaran saham positif untuk sesi kedua berturut-turut pada hari Rabu. Pegawai Fed melihat kenaikan kadar yang lebih perlahan akan datang “tidak lama lagi,” menurut minit Fed dari mesyuarat November yang dikeluarkan petang Rabu.

Nasdaq mendahului, disokong oleh lantunan semula Tesla (TSLA). Indeks utama semuanya naik kukuh setakat ini dalam minggu yang dipendekkan cuti ini. Tetapi percutian yang lebih panjang untuk rali pasaran boleh membina.

Pelabur harus berhati-hati dalam menambah pendedahan memandangkan rintangan teknikal utama dan laporan ekonomi yang ketara di hadapan.

Walau bagaimanapun, Dexcom (DXCM), UnitedHealth (UNH), Biosains Neurocrine (NBIX), Medpace Holdings (MEDP) dan Perubatan Gelombang Kejutan (SWAV) ialah lima saham penjagaan kesihatan yang menunjukkan aksi menarik.

Stok DXCM dan Neurocrine Biosciences dihidupkan Papan Pendahulu IBD, dengan saham MEDP pada senarai pantau Papan Pendahulu. Stok NBIX dan Medpace ada di IBD 50.

Keluaran Beta Tesla FSD

Ketua Pegawai Eksekutif Tesla, Elon Musk menulis tweet pada hari Khamis bahawa Beta Pemanduan Sendiri Penuh kini tersedia kepada mana-mana pemilik FSD di Amerika Utara yang memintanya.

Itu boleh membolehkan Tesla mengiktiraf lebih banyak hasil tertunda daripada FSD.

Walaupun namanya, Pemanduan Sendiri Penuh tidak menawarkan pemanduan sendiri sepenuhnya, tetapi merupakan sistem bantuan pemandu Tahap 2. Pentadbiran Keselamatan Trafik Lebuhraya Kebangsaan sedang menyiasat keselamatan Autopilot dan FSD. Jabatan Kehakiman dilaporkan sedang menjalankan siasatan jenayah terhadap tuntutan memandu sendiri Tesla.

Saham Tesla melonjak 7.8% kepada 183.20 pada hari Rabu, melantun semula daripada paras terendah pasaran menurun pada hari Selasa apabila Citigroup menaik taraf gergasi EV daripada jualan kepada pegangan. Saham TSLA masih turun 19.5% setakat bulan ini dan telah berkurangan secara kasar pada 2022.

Berita Tawaran Saham Dow

Dalam Berita saham Dow JonesEpal (AAPL) dilaporkan berminat untuk membeli gergasi bola sepak UK Manchester United (MANU). Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan mungkin cuba menyekat Microsoft (MSFT) perjanjian untuk membeli Activision Blizzard (ATVI) untuk hampir $69 bilion.

Niaga Hadapan Dow Jones Hari Ini

Niaga hadapan Dow Jones meningkat 0.15% berbanding nilai saksama. Niaga hadapan S&P 500 naik 0.25% dan niaga hadapan Nasdaq 100 naik 0.5%.

Tanah Besar China melaporkan lebih daripada 31,000 kes Covid, termasuk yang tidak mempunyai simptom, mengatasi paras pertengahan April semasa penutupan Shanghai. Jangkitan Covid dengan gejala masih di bawah puncak April.

Bursa saham AS akan ditutup Khamis untuk cuti Hari Kesyukuran. Pada hari Jumaat, bursa AS akan ditutup awal pada 1 petang ET. Tetapi bursa lain di seluruh dunia dibuka seperti biasa pada hari Khamis dan Jumaat.

Ingat tindakan semalaman itu Niaga hadapan Dow dan di tempat lain tidak semestinya diterjemahkan ke dalam perdagangan sebenar dalam biasa seterusnya pasaran saham sesi.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham yang boleh diambil tindakan dalam perhimpunan pasaran saham di IBD Live


Perhimpunan Pasaran Saham

Perhimpunan pasaran saham mengalami sedikit goyah pada hari Rabu, tetapi memanjangkan keuntungan, diterajui oleh pakar teknologi.

Tuntutan pengangguran awal meningkat kepada paras tertinggi dalam tiga bulan manakala tuntutan berterusan mencapai yang terbaik dalam tempoh lapan bulan. Pengurus pembelian S&P Global mengindeks untuk pembuatan dan perkhidmatan AS kedua-duanya menandakan penguncupan.

Minit Fed mengukuhkan jangkaan kenaikan kadar 50 mata asas pada mesyuarat 14 Disember. Pasaran masih memihak kepada satu lagi pergerakan separuh mata pada bulan Februari, tetapi terdapat peluang yang baik untuk kenaikan suku mata.

Purata Perindustrian Dow Jones meningkat 0.3% pada hari Rabu dagangan pasaran saham. Indeks S&P 500 naik 0.6%, diterajui oleh saham TSLA. Komposit Nasdaq meningkat 1%. Russell 2000 bermodal kecil naik 0.1%.

Harga minyak mentah AS jatuh 3.7% kepada $77.94 setong. Niaga hadapan gas asli melonjak 7.2%.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun merosot 5 mata asas kepada 3.71%. Hasil Perbendaharaan dua tahun, lebih berkait rapat dengan prospek kenaikan kadar Fed, merosot di bawah 4.5%.

Dolar AS jatuh dengan ketara untuk sesi kedua berturut-turut, kembali menghampiri paras terendah baru-baru ini.


Mengapa Alat IBD Ini Memudahkan Search Untuk Saham Teratas


ETF

ETF Sektor Perisian Teknologi Memperluas iShares (IGV) meningkat 1.5%. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) memperoleh 0.9%.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) naik 0.3%. US Global Jets ETF (JETS) melonjak 0.1% lebih tinggi. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) meningkat 0.5%. The Energy Select SPDR ETF (XLE) jatuh 1.1%. Dana SPDR Sektor Pilihan Penjagaan Kesihatan (XLV) meningkat 0.4%. Saham UNH gergasi Dow Jones ialah pegangan teratas dalam XLV.

Mencerminkan saham cerita yang lebih spekulatif, ARK Innovation ETF (ARKK) melonjak 2.9% dan ARK Genomics ETF (ARKG) 0.9%. Saham TSLA ialah pegangan utama di seluruh ETF Ark Invest.


Lima Saham Cina Terbaik Untuk Ditonton Sekarang


Saham Untuk Dilihat

Saham Dexcom meningkat 1.7% kepada 112.92, mendapat sokongan pada purata bergerak 21 hari. Saham DXCM telah berhenti seketika pada bulan ini selepas jurang pendapatan pada 28 Okt. Saham Dexcom boleh dikatakan mempunyai pegangan yang panjang dengan mata belian 123.46 daripada penyatuan tujuh bulan. Pelabur boleh membeli saham DXCM daripada kemasukan awal daripada garisan 21 hari, mungkin menggunakan paras tertinggi Selasa pada 113.88 sebagai titik belian tertentu.

Saham Medpace jatuh 1.3% kepada 218.81 pada hari Rabu. Saham telah disatukan berhampiran rekod tertinggi sejak melonjak 38% pada 25 Okt. berikutan pendapatan. Sejak itu, stok MEDP telah menempa pemegang yang tidak kemas pada dasar cawan yang dalam sepanjang tahun. Walaupun saham mengalami perubahan harian yang besar, saham MEDP kini berada di landasan untuk membentuk corak ketat tiga minggu menjelang penutupan Jumaat. Pelabur mungkin menggunakan penutupan 15 November 226.57 sebagai kemasukan awal, di atas sebahagian besar dagangan baru-baru ini.

Saham NBIX merosot 1.5% kepada 118.97. Saham menyatu berhampiran paras tertinggi berbilang tahun, dilanjutkan daripada penembusan Oktober. Walaupun terjun ke talian 50 hari minggu lepas, stok Neurocrine mempunyai corak ketat tiga minggu itu berada di landasan untuk pergi untuk minggu keempat. Secara teknikal, ia mempunyai 126.09 titik beliwalaupun pelabur mungkin mahu menunggu tindakan yang lebih senyap.

Saham gelombang kejutan meningkat 4.7% kepada 264.06 pada hari Rabu, kembali di atas garisan 21 hari tetapi mencecah rintangan pada garisan 50 hari. Selepas penembusan yang gagal pada akhir Oktober dan penjualan mendadak yang berterusan melalui pendapatan, saham SWAV telah melantun semula sepanjang minggu lalu. Pangkalan baharu akan mengambil lebih banyak masa, tetapi pelabur yang agresif boleh menggunakan langkah yang kukuh di atas 50 hari sebagai kemasukan awal.

Saham UNH naik 1.3% kepada 529.71, melantun semula di atas garisan 50 hari dan 21 hari selepas mengurangkan secara ringkas garisan 200 hari minggu lepas. Saham UnitedHealth pernah menjadi Pemimpin Jangka Panjang IBD dan masih berkongsi banyak ciri. Pelabur boleh menggunakan lantunan daripada garisan 50 hari sebagai sama ada kemasukan awal atau kemasukan Pemimpin Jangka Panjang. Saham UNH perlu menempa asas baru selepas penembusan daripada a alas cawan dengan pemegang cepat gagal bulan lepas.


Tesla Vs. BYD: EV Giant Mana Yang Lebih Baik Beli?


Analisis Perhimpunan Pasaran

Perhimpunan pasaran saham menambah kepada keuntungan hari Selasa. S&P 500 baru sahaja melepasi paras tertinggi harian pada 15 November dan ditutup dalam 1% daripada garisan 200 harinya.

Russell 2000 hadir sehingga ke barisan 200 harinya.

Nasdaq menambah lantunan Selasa daripada purata pergerakan 21 hari, walaupun ia masih di bawah paras tinggi jangka pendek 15 Nov dan jauh di bawah 200 harinya.

Dow Jones berada dalam 20 mata daripada paras tertinggi harian 16 Ogos.

S&P 500 bergerak dengan tegas di atas garisan 200 harinya — yang bertepatan kira-kira dengan garis arah aliran teratas yang merosot sepanjang tahun — merupakan ujian besar untuk rali pasaran.

Sebilangan besar data ekonomi boleh mengubah jangkaan kadar Fed dan dengan itu pasaran saham. Pada hari Rabu, 30 November, laporan JOLTS Oktober akan menunjukkan pembukaan pekerjaan, dengan ketua Fed Jerome Powell bercakap kemudian pada hari itu. Pada hari Khamis, indeks harga PCE, tolok inflasi kegemaran Fed, akan dikeluarkan, bersama-sama dengan tuntutan pengangguran dan indeks pembuatan ISM. Laporan pekerjaan November akan dibuat pada hari Jumaat, 2 Nov.

Sebaik-baiknya, pasaran akan bergerak mengiring selama beberapa hari, membiarkan sekurang-kurangnya garisan 21 hari mengejar, menuju ke laporan ekonomi tersebut.


Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD


Apa yang perlu dilakukan sekarang

Perhimpunan pasaran telah menunjukkan beberapa keuntungan yang baik minggu ini, dengan lebih banyak saham berkelip isyarat beli dalam beberapa hari lalu. Pelabur boleh menambah sedikit pendedahan sebagai hasilnya.

Tetapi mereka mungkin mahu berhati-hati tentang membuat pembelian baharu yang ketara dengan S&P 500 berlegar di bawah garisan 200 harinya dan begitu banyak ekonomi kritikal Fed yang akan dijangka minggu depan.

Juga pertimbangkan untuk mengambil sebahagian keuntungan dalam saham yang cepat habis. Saham telah membuat kemajuan jangka pendek di tengah-tengah aliran menaik yang tidak menentu dan putaran sektor.

Namun, pelabur harus bekerja keras dalam senarai beli-belah pelaburan mereka, mencari set up dan nama yang boleh diambil tindakan merentas pelbagai sektor.

Baca Gambar yang besar setiap hari untuk kekal selari dengan hala tuju pasaran dan saham dan sektor terkemuka.

Sila ikuti Ed Carson di Twitter di @IBD_ECarson untuk kemas kini pasaran saham dan banyak lagi.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Dapatkan Saham Pemenang Besar Seterusnya Dengan MarketSmith

Ingin Mendapat Untung Cepat Dan Mengelakkan Kerugian Besar? Cuba SwingTrader

Saham Pertumbuhan Terbaik Untuk Dibeli Dan Tonton

IBD Digital: Buka Kunci Senarai Stok Premium, Alat Dan Analisis IBD Hari IniWe want to say thanks to the author of this short article for this awesome material

Mengapa Perhimpunan Pasaran Boleh Menggunakan Percutian


You can view our social media pages here and other related pages herehttps://paw6.info/related-pages/