Mengapa Tesla tidak akan kehilangan tidur berbanding pembuat kereta lain yang mencapai penarafan julat besar-besaran

Tesla biasanya berhadapan dengan banyak metrik yang menarik dan mencabar daripada pesaing, terutamanya dari segi julat dan kelajuan. Dengan Mercedes-Benz VISION EQXX mencapai prestasi besar lebih 1,000 kilometer (620 batu) dipandu dengan sekali cas awal minggu ini, ramai mungkin tertanya-tanya jika jurutera Tesla berebut-rebut cuba untuk mengeluarkan beberapa EV baharu dengan jarak 2,000 kilometer. Saya boleh memberi jaminan bahawa mereka tidak.

Pencapaian Mercedes-Benz dalam program kenderaan elektriknya tidak boleh diperkecilkan. Walaupun pembuat kereta mewah itu sedang berusaha untuk membangunkan dan meningkatkan barisan EQnya, yang akan terdiri daripada kenderaan elektrik sepenuhnya dan sebahagiannya, Mercedes pastinya akan tampil dengan beberapa rekod dan titik kekuatan yang cukup menarik dan menarik perhatian, terutamanya ditunjukkan dalam rangkaian terbarunya. penilaian dan penilaian kefungsian pemanduan separa autonominya. Keluaran terbarunya dari 13 April memberitahu kita kisah tentang VISION EQXX dan cara ia memandu sejauh 626 batu dengan bayaran.

“Kita telah berjaya melakukannya! Menjana kuasa melalui lebih daripada 1,000 kilometer dengan mudah pada satu cas bateri dan penggunaan hanya 8.7 kWj/100 km (7.1 kWj setiap 62 batu) dalam keadaan trafik dunia sebenar,” Ola Källenius, Charman dari Lembaga Pengurusan Mercedes- Benz Group AG, berkata. “VISION EQXX ialah Mercedes paling cekap pernah dibina. Program teknologi di belakangnya menandakan satu kejayaan dalam pembangunan kenderaan elektrik. Ia menyokong matlamat strategik kami untuk ‘Memimpin dalam Elektrik.’”

Mengembara melalui laluan melalui Jerman dan Itali, menyeberangi bandar dan bandar Sindelfingen, Terowong Gotthard, Milan dan Cassis, 11 jam dan 32 minit masa pemanduan menamatkan perjalanan sejauh 626 batu dengan jayanya dengan sekali caj.

Erfolgreicher Roadtrip MissionXX – von Sindelfingen über die Schweizer Alpen nach Cassis an der Côte d’Azur. Mercedes-Benz VISION EQXX berkelajuan 1.000 km dengan Baterieladung dan einem Durchschnittsverbrauch dengan 8.7 kWj/100 km. // Perjalanan jalan raya MissionXX yang berjaya – dari Sindelfingen merentasi Alps Switzerland ke Cassis di Cote d’Azur. Mercedes-Benz VISION EQXX mencipta rekod kecekapan – lebih 1,000 km pada satu cas bateri dan penggunaan purata 8.7 kWj/100 km.

Ramai daripada mereka yang berminat dengan kenderaan elektrik mungkin berfikir, “Ini hanyalah satu lagi perkara yang Tesla telah dipukul.” “Hanya menunggu masa sebelum orang lain melakukannya juga.” “Tesla tidak akan mencapai ini, mereka terperangkap dalam ambang jarak 400 batu.”

Tesla, sebagai sebuah syarikat, berkemungkinan teruja syarikat lain mencapai larian jenis ketahanan ini supaya mereka tidak perlu melakukannya. Jika industri automotif pada tahun 2022 adalah sama seperti pada tahun 2010: sektor yang dikuasai enjin gas dengan secara relatifnya tidak mempunyai pilihan elektrik, maka pasti, mungkin Tesla akan mengambil berat. Tetapi mungkin tidak. Landskap industri EV telah menjadi sangat taksub dengan metrik yang luar biasa ini sehingga ramai pengguna terlupa bahawa mereka tidak memerlukan jarak lebih 600 batu. Berapa ramai pemandu kereta gas pergi ke pengedar memikirkan, “Saya hanya akan membeli kereta jika ia menawarkan saya memandu sejauh 620 batu di atas tangki?”

Ketua Pegawai Eksekutif Elon Musk bahkan menyatakan baru-baru ini mempunyai julat “terlalu banyak”. tidak semestinya sesuatu yang baik untuk kenderaan elektrik.

“Kami boleh membuat Model S sejauh 600 batu 12 bulan yang lalu, tetapi itu akan memburukkan lagi produk anda, kerana 99.9% masa anda akan membawa jisim bateri yang tidak diperlukan, yang menjadikan pecutan, pengendalian & kecekapan lebih teruk, ” Kasturi berkata baru-baru ini. “Malah kereta jarak 400+ batu kami adalah lebih daripada yang hampir semua orang akan gunakan.” ABC Berita mengatakan purata rakyat Amerika hanya mengembara enam belas batu setiap hari untuk bekerja. Data Banci AS malah mengatakan rakyat Amerika hanya menghabiskan masa sekitar 27.6 minit memandu ke tempat kerja sehala.

Tesla telah memegang perspektif ini untuk beberapa waktu. “Jisim adalah musuh kedua-dua kecekapan dan prestasi, dan meminimumkan berat setiap komponen adalah matlamat berterusan untuk pasukan reka bentuk dan kejuruteraan kami,” katanya dalam satu catatan blog mengumumkan Model S sejauh 400 batu pada Jun 2020. “Beberapa pengajaran daripada reka bentuk kejuruteraan dan pembuatan Model 3 dan Model Y kini telah dibawa ke Model S dan Model X. Ini telah membuka kunci kawasan pengurangan jisim baharu sambil mengekalkan premium rasa dan prestasi kedua-dua kenderaan. Penjimatan berat tambahan juga telah dicapai melalui penyeragaman pembuatan tempat duduk dalaman Tesla dan bahan ringan yang digunakan dalam pek bateri dan unit pemacu kami.”

Walaupun sudah tentu tiada sebab untuk mengetuk pencapaian Mercedes-Benz, perlu ada rasa relatif tentang perkara yang paling sesuai dari segi julat EV. Larian ketahanan adalah cara yang sah dan menarik sepenuhnya untuk membuktikan bateri dan metrik kecekapan anda, tetapi ia bukanlah sesuatu yang terbukti akan dilihat oleh syarikat EV. Pembuat kereta yang berjaya akan menumpukan pada mengelakkan isu rantaian bekalan, meningkatkan pembuatan rantaian bekalan bateri, menjadi lebih bersepadu secara menegak, dan berusaha untuk mewujudkan pariti harga antara EV dan rakan gas mereka.

Saya ingin mendengar daripada anda! Jika anda mempunyai sebarang komen, kebimbangan atau pertanyaan, sila e-mel saya di [email protected]. Anda juga boleh menghubungi saya di Twitter @KlenderJoeyatau jika anda mempunyai petua berita, anda boleh menghantar e-mel kepada kami di [email protected].

Mengapa Tesla tidak akan kehilangan tidur berbanding pembuat kereta lain yang mencapai penarafan julat besar-besaran
We wish to say thanks to the author of this post for this awesome material

Mengapa Tesla tidak akan kehilangan tidur berbanding pembuat kereta lain yang mencapai penarafan julat besar-besaran


Check out our social media profiles along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/