Mesyuarat Fed Dijadualkan Memandangkan Pasaran Meningkat Mengenai Realiti Ini

Niaga hadapan Dow Jones akan dibuka pada petang Ahad, bersama dengan niaga hadapan S&P 500 dan niaga hadapan Nasdaq, dengan mesyuarat Rizab Persekutuan menjadi tumpuan.
XPasaran saham mengalami kerugian yang merosakkan pada minggu lalu berikutan laporan inflasi CPI yang sangat panas serta beberapa laporan atau amaran pendapatan yang suram. Indeks utama jurang di bawah purata bergerak 50 hari mereka dan mengurangkan beberapa tahap utama selanjutnya pada hari Jumaat. Banyak saham terkemuka juga bergelut.

Sudah tiba masanya untuk pelabur mempunyai pendedahan minimum, paling banyak. Bina senarai pantau dengan saham yang mempunyai kekuatan relatif yang kukuh dan memegang tahap penting. Tesla (TSLA), Tenaga Enfasa (ENPH), Celsius Holdings (CELH), Wolfspeed (SERIGALA) dan Farmaseutikal Vertex (VRTX) semua layak.

Sudah tentu, saham Tesla, Enphase, dll. kelihatan teguh sekarang, tetapi mereka mungkin tidak dalam beberapa hari akan datang. Banyak stok nampak kukuh sehingga Selasa lepas. Yang lain nampak mantap sehingga Khamis atau Jumaat.

Stok WOLF ada di Papan Pendahulu IBD senarai pantauan. Stok Tesla, Enphase dan CELH ada di IBD 50. Stok ENPH dan Vertex berada di Topi Besar IBD 20.

Mesyuarat Fed

Mesyuarat Fed adalah pada 20-21 September. Susulan indeks harga pengguna hari Selasa, yang menunjukkan kekuatan di luar petrol, pasaran mengukuhkan jangkaan kenaikan kadar Fed ketiga berturut-turut sebanyak 75 mata asas. (Terdapat peluang tipis untuk bergerak 100 mata asas.) Pelabur akan memberi tumpuan tentang apa yang dibayangkan oleh dasar Fed untuk masa depan.

Unjuran suku tahunan Fed akan memberi isyarat di mana penggubal dasar melihat kadar dana Fed lebih jauh.

Pada masa ini, pasaran cenderung ke arah satu lagi kenaikan kadar 75 mata asas pada bulan November, diikuti oleh 25 atau 50 mata asas pada bulan Disember. Itu akan mendorong kadar sasaran dana fed kepada sama ada 4%-4.25% atau 4.25%-4.5%, berbanding jangkaan 3.75%-4% sebelum laporan CPI.

Ketua Fed Jerome Powell akan memberikan ulasan selepas mesyuaratnya pada 2:30 petang ET. Powell menjelaskan dengan jelas dalam ucapan Jackson Hole pada 26 Ogos bahawa Rizab Persekutuan tidak akan mengulangi kesilapannya pada 1970-an dengan melonggarkan dasar terlalu cepat.

Niaga Hadapan Dow Jones Hari Ini

Niaga hadapan Dow Jones dibuka pada 6 petang ET pada hari Ahad, bersama-sama dengan niaga hadapan S&P 500 dan niaga hadapan Nasdaq 100.

Ingat tindakan semalaman itu Niaga hadapan Dow dan di tempat lain tidak semestinya diterjemahkan ke dalam perdagangan sebenar dalam biasa seterusnya pasaran saham sesi.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham yang boleh diambil tindakan dalam perhimpunan pasaran saham di IBD Live


Pasaran Saham Minggu Lalu

Pasaran saham mengalami kerugian mendadak pada minggu lalu, berbalik dengan kuat selepas keuntungan kukuh pada hari Isnin.

Purata Perindustrian Dow Jones jatuh 4.1% pada minggu lepas dagangan pasaran saham. Indeks S&P 500 merosot 4.8%. Komposit Nasdaq jatuh 5.5%. Russell 2000 bermodal kecil menyerah 4.5%.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun meningkat 13 mata asas kepada 3.45%, kenaikan mingguan ketujuh berturut-turut. Pada satu ketika Jumaat, hasil 10 tahun mencecah 3.483%, betul-betul sepadan dengan set tertinggi 11 tahun pada 14 Jun.

Niaga hadapan minyak mentah AS jatuh 1.9% kepada $85.11 setong minggu lepas, penurunan mingguan ketiga berturut-turut. Harga gas asli merosot 2.7%, tetapi selepas untung dan rugi selama seminggu.

ETF

Antaranya ETF terbaikInnovator IBD 50 ETF (FFTY) tergelincir 5% minggu lepas, manakala Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) menyerah 4.2%. ETF Sektor Perisian Teknologi Memperluas iShares (IGV) menjunam 8.3%. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) menyerah 6%.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) menjunam 10.3% minggu lepas. Global X US Infrastructure Development ETF (TURAPAN) 7.5%. US Global Jets ETF (JETS) merosot 5%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) jatuh 6.9%. The Energy Select SPDR ETF (XLE) melepaskan 2.7% dan Financial Select SPDR ETF (XLF) kehilangan 3.9%. Dana SPDR Sektor Pilihan Penjagaan Kesihatan (XLV) merosot 2.3%

Mencerminkan saham cerita yang lebih spekulatif, ARK Innovation ETF (ARKK) jatuh 4.5% minggu lepas dan ARK Genomics ETF (ARKG) 5.3%. Saham Tesla ialah pegangan utama di seluruh ETF Ark Invest.


Lima Saham Cina Terbaik Untuk Ditonton Sekarang


Saham ENPH

Saham Enphase meningkat 4% minggu lalu ini kepada 318.01, terus mendapat sokongan pada garis 21 hari yang meningkat. Penarikan balik kepada 21 hari, mungkin berhenti sebentar untuk garisan 50 hari untuk mengejar, mungkin menawarkan peluang pembelian yang lebih selamat. Sebilangan permainan solar masih kelihatan kuat.

Stok Celsius

Saham CELH jatuh 4.9% kepada 100.70 minggu lepas, tetapi mendapat sokongan pada purata pergerakan 10 minggu Pergerakan di atas paras tertinggi Khamis pada 108.37 boleh menawarkan kemasukan yang agresif. Dalam beberapa minggu, saham Celsius boleh mempunyai asas baharu dengan mata belian 118.29.

Saham WOLF

Pembuat cip tertumpu EV Wolfspeed meningkat 5.25% kepada 120.21 minggu lepas, termasuk kenaikan 2.8% pada hari Jumaat. Pelabur boleh menganggap 123.35 sebagai titik belian untuk saham WOLF daripada pemegang dalam penyatuan yang lebih lama.

Saham VRTX

Saham Vertex jatuh 0.9% minggu lepas kepada 289.42, tetapi meningkat 0.8% pada hari Jumaat untuk menolak di atas garisan 21 hari, 50 hari dan 10 minggu. Pergerakan di atas paras tinggi 12 September 296.14 akan menawarkan kemasukan awal. Ada kemungkinan saham VRTX akan mempunyai asas rata dalam beberapa hari, dengan titik beli 306.05.

Saham Tesla

Saham Tesla meningkat 1.2% kepada 303.35 minggu lalu, selepas melonjak 10.9% pada minggu sebelumnya. Saham gergasi EV itu memegang sokongan pada purata pergerakan 200 hari.

The garis kekuatan relatif untuk saham TSLA telah meningkat dengan ketara. sejak dua minggu lalu, mencecah paras tertinggi lima bulan. Garis RS, garis biru dalam carta yang disediakan, menjejaki prestasi saham berbanding indeks S&P 500.

Pelabur boleh menggunakan pergerakan di atas paras tinggi Khamis 309.12 sebagai kemasukan yang agresif, atau paras tinggi jangka pendek 314.64. Itu masih jauh dari titik belian tradisional.

Untuk semua saham ini, keadaan pasaran yang lemah meningkatkan risiko sebarang pembelian sekarang.


Tesla Vs. BYD: EV Giant Mana Yang Lebih Baik Beli?


Analisis Pasaran Saham

Pasaran saham bermula minggu lalu dengan keuntungan yang kukuh pada hari Isnin, yang kini kelihatan lama dahulu. Indeks utama menjunam melalui purata pergerakan 50 hari mereka pada hari Selasa. Pada hari Jumaat, Nasdaq dan S&P 500 ditutup di bawah paras terendah Sept. dan paras terendah lewat Julai, walaupun mereka bangkit daripada paras terendah harian.

Indeks utama kini telah menjejaki semula lebih daripada separuh keuntungan mereka dari pendahuluan pertengahan Jun hingga pertengahan Ogos.

Ya, beberapa saham terkemuka ditahan, tetapi untuk setiap Tesla, Vertex atau Celsius, terdapat beberapa nama berkualiti yang mengalami kerugian yang merosakkan

Laporan CPI hari Selasa bukan sahaja menyebabkan kerosakan teknikal yang serius kepada pasaran, ia menjejaskan kes lembu yang lebih luas. Pelabur telah bertaruh bahawa laporan inflasi yang jinak akan mendorong Fed untuk mula memperlahankan kenaikan kadar, sekurang-kurangnya selepas September. Harapan itu telah ditolak.

Ini adalah kali kedua pasaran terlalu ceria tentang dasar Fed. Perhimpunan musim panas itu dirangsang oleh pelabur yang menjangkakan Fed tidak lama lagi akan menamatkan kenaikan kadar — dan kemudian mula memotong pada 2023. Ucapan Powell di Jackson Hole menamatkan perbincangan tentang “pangsi Fed” untuk mengurangkan kadar.

Ada kemungkinan bahawa mesyuarat Fed sebenar pada hari Rabu tidak akan menjadi penggerak pasaran yang besar, memandangkan jumlah pelabur telah menyesuaikan diri dalam tempoh tiga minggu yang lalu.

Kadar akan naik tinggi, dan kekal di sana untuk tempoh yang panjang. Fed bersedia untuk menyebabkan AS jatuh ke dalam kemelesetan untuk mengurangkan inflasi.

Di luar tuntutan pengangguran yang jatuh, yang hanya mengukuhkan kebimbangan Fed, data ekonomi baru-baru ini mengecewakan. Persekitaran inflasi tinggi, gaji tinggi, pertumbuhan rendah merupakan cabaran besar bagi mana-mana syarikat.

Yang malapetaka FedEx (FDX) pendapatan dan ulasan, hasil bercampur daripada Adobe (ADBE) dan amaran daripada Nucor (NUE) dan Keluli AS (X) mencerminkan bahawa syarikat menghadapi tempoh lanjutan keputusan yang tidak sekata atau lemah. Syarikat multinasional dan pengeksport yang menguasai S&P 500 mungkin terdedah terutamanya, memandangkan dolar yang kukuh bersama-sama dengan kelemahan di Eropah dan China.


Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD


Apa yang perlu dilakukan sekarang

Pasaran saham tidak berada dalam keadaan baik. Keadaan makroekonomi adalah teruk. Pelabur perlu mempertimbangkan bahawa pasaran boleh mengurangkan paras terendah Jun atau berada dalam julat untuk beberapa minggu atau bulan sehingga terdapat kejelasan sebenar mengenai akhir permainan untuk kenaikan kadar Fed.

Pendedahan pelabur hendaklah minimum. Tidak salah untuk menjadi 100% tunai, terutamanya jika dagangan baru-baru ini telah menentang anda.

Tumpukan pada membina senarai pantau anda, memberi perhatian kepada saham yang menunjukkan daya tahan. Jika pasaran kekal lemah, beberapa nama ini akan goyah, manakala yang lain akan muncul. Perkara utama ialah mempunyai senarai terkini apabila keadaan pasaran bertambah baik, dan anda bersedia untuk mengambil kesempatan.

Baca Gambar yang besar setiap hari untuk kekal selari dengan hala tuju pasaran dan saham dan sektor terkemuka.

Sila ikuti Ed Carson di Twitter di @IBD_ECarson untuk kemas kini pasaran saham dan banyak lagi.

ANDA MUNGKIN JUGA BERMINAT:

Mengapa Alat IBD Ini Memudahkan Search Untuk Saham Teratas

Dapatkan Saham Pemenang Besar Seterusnya Dengan MarketSmith

Ingin Mendapat Untung Cepat Dan Mengelakkan Kerugian Besar? Cuba SwingTrader

Saham Pertumbuhan Terbaik Untuk Dibeli Dan Dilihat

IBD Digital: Buka Kunci Senarai Stok Premium, Alat Dan Analisis IBD Hari IniWe would like to give thanks to the writer of this article for this remarkable content

Mesyuarat Fed Dijadualkan Memandangkan Pasaran Meningkat Mengenai Realiti Ini


You can view our social media pages here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/