Microstrategy Membeli Lebih Banyak Bitcoin Selepas SEC Mengatakan BTC Adalah Komoditi — Syarikat Kini Menampung 129,699 Bitcoin – Berita Bitcoin yang Ditampilkan

Microstrategy telah membeli lebih banyak bitcoin di tengah-tengah penjualan pasaran yang berat. Pengumuman itu menyusuli penjelasan pengerusi Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC), Gary Gensler, yang menyatakan bahawa bitcoin adalah komoditi.

Microstrategy Membeli Penurunan

Syarikat perisian tersenarai Nasdaq Microstrategy telah membeli penurunan bitcoin sekali lagi. Pada hari Rabu pemfailan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC), syarikat itu mengisytiharkan bahawa dalam tempoh antara 3 Mei dan 28 Jun, ia “memperoleh kira-kira 480 bitcoin untuk kira-kira $10.0 juta dalam bentuk tunai, pada harga purata kira-kira $20,817 setiap bitcoin, termasuk yuran dan perbelanjaan.” Pemfailan itu menambah:

Sehingga 28 Jun 2022, Microstrategy, bersama anak syarikatnya, memegang agregat kira-kira 129,699 bitcoin.

Secara keseluruhannya, syarikat itu BTC “diperolehi pada harga pembelian agregat kira-kira $3.98 bilion dan harga pembelian purata kira-kira $30,664 setiap bitcoin, termasuk yuran dan perbelanjaan,” pemfailan butiran lanjut.

Microstrategy baru-baru ini menghilangkan khabar angin bahawa ia mungkin menghadapi panggilan margin pada a pinjaman bersandarkan bitcoin daripada Silvergate Bank.

Michael Saylor, Ketua Pegawai Eksekutif syarikat perisian tersenarai Nasdaq, berkata pada bulan Mei: “Kami berada di dalamnya untuk jangka panjang … Strategi kami adalah untuk membeli bitcoin dan memegang bitcoin, jadi tiada sasaran harga. Saya menjangkakan kami akan membeli bitcoin di bahagian atas tempatan selama-lamanya.” Dia menambah: “Saya menjangkakan bitcoin akan mencecah jutaan. Jadi, kami sangat bersabar. Kami fikir ia adalah masa depan wang.”

Pengumuman pembelian bitcoin terkini Microstrategy mengikuti kenyataan Pengerusi SEC Gary Gensler awal minggu ini menjelaskan bahawa bitcoin adalah komoditi. Syarikat itu berada di tengah-tengah memperoleh kumpulan terbaru BTC apabila Gensler membuat ulasan tentang BTC menjadi komoditi.

Saylor tweet sebagai tindak balas kepada penjelasan Gensler:

Bitcoin ialah komoditi, yang penting untuk mana-mana aset rizab perbendaharaan.

Beliau meneruskan: “Ini membolehkan ahli politik, agensi, kerajaan, dan institusi menyokong bitcoin sebagai teknologi dan aset digital untuk mengembangkan ekonomi dan memperluaskan hak harta dan kebebasan kepada semua.”

Bitcoin, sebagai komoditi, terletak di bawah bidang kuasa Suruhanjaya Dagangan Niaga Hadapan Komoditi (CFTC). Pengerusi badan pemerhati derivatif, Rostin Behnam, baru-baru ini berkata demikian bitcoin dan eter adalah komoditi.

SEC telah berusaha untuk bekerjasama dengan CFTC mengenai peraturan crypto. Minggu lepas, Gensler mencadangkan supaya “satu buku peraturan” untuk peraturan perdagangan kripto. Pengerusi SEC diberi amaran bulan lepas bahawa banyak token crypto akan gagal.

Apakah pendapat anda tentang Microstrategy membeli penurunan bitcoin? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Ukraines Government Launches Museum of War NFT Collection – Featured

Kevin Helms

Seorang pelajar Ekonomi Austria, Kevin menemui Bitcoin pada tahun 2011 dan telah menjadi penginjil sejak itu. Minatnya terletak pada keselamatan Bitcoin, sistem sumber terbuka, kesan rangkaian dan persimpangan antara ekonomi dan kriptografi.

Kredit Imej: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Penafian: Artikel ini adalah untuk tujuan maklumat sahaja. Ia bukan tawaran langsung atau permintaan tawaran untuk membeli atau menjual, atau pengesyoran atau pengesahan mana-mana produk, perkhidmatan atau syarikat. Bitcoin.com tidak memberikan nasihat pelaburan, cukai, undang-undang atau perakaunan. Syarikat mahupun pengarang tidak bertanggungjawab, secara langsung atau tidak langsung, untuk sebarang kerosakan atau kerugian yang disebabkan atau didakwa disebabkan oleh atau berkaitan dengan penggunaan atau pergantungan pada mana-mana kandungan, barangan atau perkhidmatan yang disebut dalam artikel ini.

We would like to say thanks to the author of this short article for this awesome content

Microstrategy Membeli Lebih Banyak Bitcoin Selepas SEC Mengatakan BTC Adalah Komoditi — Syarikat Kini Menampung 129,699 Bitcoin – Berita Bitcoin yang Ditampilkan


You can find our social media profiles , as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/