Minggu Ini di Twitter Kripto: Axie Infinity Digodam dengan harga $622J, Tangki Syiling ‘Terima Kripto’ Pengaruh Dogecoin Matt Wallace – Nyahsulit

Ilustrasi oleh Mitchell Preffer untuk Decrypt

Harga mata wang kripto terkemuka mengekalkan kenaikan yang stabil untuk minggu ketiga berturut-turutdengan peneraju pasaran penetapan Bitcoin tertinggi 2022 sebanyak $48,000 pada Isnin. Pada Crypto Twitter, keadaan menjadi lebih tenang daripada biasa.

Terdapat sedikit pengumuman yang ketara.

Pada hari Selasa, bot pengesan paus crypto Whale Alert menulis tweet bahawa akaun yang mengandungi 1,000 Bitcoin telah diaktifkan buat kali pertama dalam hampir lapan tahun. Pada tahun 2014, simpanan itu bernilai sekitar $583,859—hari ini, lebih daripada $47 juta.

Bruce Fenton, bekas pengarah eksekutif The Bitcoin Foundation dan pengarah urusan semasa firma fintech crypto Chainstone Labs yang berpangkalan di Boston, mengumumkan pada hari Rabu bahawa dia bertanding di New Hampshire untuk kerusi Senat AS.

Bekas ketua pegawai operasi di Robinhood, Christine Brown, mengumumkan bahawa “selepas 5 tahun yang menakjubkan” dia akan meninggalkan platform dagangan crypto “untuk memulakan sesuatu yang baharu.” Dia tidak menghuraikan tetapi meyakinkan pengikut dia “teruja untuk menjadi tinggal di ruang crypto,” jadi kami pastinya tidak pernah mendengar yang terakhir daripadanya.

Sebahagian besar perhatian Twitter minggu ini dialihkan ke arah dua malapetaka: eksploitasi jambatan Ronin dan Shitcoin Mark Wallace. (Aduh! salah taip! Itu sepatutnya membaca: syiling “AcceptCrypto” Mark Wallace.)

Urusan Mark Wallace

Dogecoin mengepam YouTuber Mark Wallace telah berdepan dengan dakwaan tarik permaidani selepas token “AcceptCrypto” beliau meletupkan 12,000% dan kemudian ranap hanya beberapa minit selepas dilancarkan pada hari Rabu.

“Tarik permaidani” ialah sejenis penipuan keluar di mana projek crypto meminta dana daripada orang ramai hanya untuk hilang secara tiba-tiba tanpa memenuhi janjinya, biasanya penurunan token.

Memandangkan Wallace kekal dalam talian dan menanggung sendiri bebanan tweet kemarahan yang mencemaskan itu, dia mungkin bukan orang yang menarik permaidani. Namun, apabila diteliti, seluruh rangkaian peristiwa itu hanyir.

Dalam tweet yang kini dipadamkan pada hari Rabu, Wallace berkata sungguh teruja dengan lonjakan 12,000% AcceptCrypto hanya beberapa minit selepas pelancaran. Dan kemudian ia tenggelam.

Pencipta Dogecoin Billy Markus menghubungi dan memanggil Wallace sebagai “penipu.” Ini bukan kali pertama Markus bertelagah dengan Wallace. Pada mulanya, Wallace merancang untuk memanggil mata wang kriptonya “AcceptDoge,” tetapi dia segera mengubah keputusannya selepas perkataan yang keras daripada Markus di Twitter bulan lepas.

Coffeezilla (@coffeebreak_YT) yang mengisytiharkan diri sendiri sebagai “detektif internet” memanggil AcceptCrypto “shitcoin lain” dan menyiarkan klip video Wallace mempertahankan dirinya daripada tuduhan pelabur yang marah dalam kumpulan Telegram projek itu.

Wallace menafikan tanggungjawab kerana mengambil wang pelabur. Dia berkata dia mengesyaki gangguan atau beberapa kesilapan lain mungkin berlaku pada penghujung Solidity Finance. Wallace mengetuk syarikat itu untuk mengaudit kontrak pintarnya, dan berkata dia tidak percaya masalah itu adalah hasil daripada permainan keji pada akhirnya.

Roningate

Pada hari Selasa, syarikat permainan blockchain Sky Mavis mengumumkan bahawa seseorang telah menggunakan kunci peribadi yang digodam untuk menghabiskan $622 juta perbendaharaan projek permainan metaverse popularnya Axie Infinity. Dana yang dicuri disimpan dalam Ethereum dan USD Coin di jambatan Ronin, rantai sampingan rangkaian Ethereum.

Seorang pengguna Twitter bertindak balas terhadap berita itu dengan memanggil pasukan Axie “genius” kerana menyimpan keseluruhan perbendaharaannya di Ronin.

Pada hari yang sama, pengasas bersama Axie Jeff “Jiho” Zirlin terpaksa muncul di atas pentas di persidangan NFTLA dan bercakap tentang visi optimistik Axie untuk masa depan. Pemain permainan Twitch Brycent (@Brycent_) mengulas tentang sikap jiho yang mengagumkan walaupun telah menjadi mangsa salah satu penggodaman terbesar crypto hanya beberapa jam lebih awal.

Rakan sepasukan Jiho di Axie dan Ronin, Kathleen Osgood, turut mempertahankan bosnya.

Tetapi eksploitasi jambatan Ronin mungkin mempunyai kelebihan: Penyerang mungkin lebih kekok daripada yang pertama diandaikan, menurut Igor Igamberdiev, seorang penyelidik blockchain.

Semua diberitahu, pertunjukan Axie diteruskan. Kecurian pecah bank tidak banyak membantu menghalang pembebasan Axie Infiniti: Asal, kemas kini penting kepada permainan. Pada asalnya akan dikeluarkan minggu lepas, asal usul kini akan dilancarkan minggu ini.

Yang terbaik daripada Nyahsulit terus ke peti masuk anda.

Dapatkan cerita teratas disusun susun harian, pusingan mingguan & selam mendalam terus ke peti masuk anda.We wish to thank the author of this short article for this incredible content

Minggu Ini di Twitter Kripto: Axie Infinity Digodam dengan harga $622J, Tangki Syiling ‘Terima Kripto’ Pengaruh Dogecoin Matt Wallace – Nyahsulit


You can view our social media pages here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/