Musk mempertimbangkan caj pengesahan Twitter, tukar barang dengan Stephen King dengan bayaran

Komen

Pemilik dan Ketua Pegawai Eksekutif baharu Twitter, Elon Musk, muncul mengesahkan laporan bahawa platform itu sedang mempertimbangkan untuk mengenakan bayaran $20 kepada orang ramai untuk mengekalkan tanda semak biru yang diidamkan untuk pengesahan pada akaun mereka dalam pertukaran dengan pengarang seram Stephen King.

King mengecam idea memerlukan pembayaran, tweeting kepada hampir 7 juta pengikutnya pada hari Isnin: “Mereka harus membayar saya. Jika itu dimulakan, saya akan pergi seperti Enron,” katanya, merujuk kepada syarikat tenaga yang tumbang dalam skandal dan memfailkan muflis.

Sebagai tindak balas, Musk mencadangkan bahawa mengenakan bayaran untuk pengesahan akan membantu laman web itu mengaut keuntungan dan kelihatan bertukar-tukar dengan King, tweeting: “Kita perlu membayar bil entah bagaimana! Twitter tidak boleh bergantung sepenuhnya pada pengiklan. Bagaimana dengan $8?”

“Saya akan menerangkan rasional dalam bentuk yang lebih panjang sebelum ini dilaksanakan. Ia adalah satu-satunya cara untuk mengalahkan bot & troll,” tambah Musk. Raja tidak menjawab.

Twitter mahu mengenakan bayaran untuk pengesahan. Inilah yang anda perlu tahu.

Pemilik Tesla dan SpaceX jutawan itu menyelesaikannya pembelian Twitter untuk $44 bilion minggu lepas selepas beberapa bulan rundingan dan perbalahan undang-undang.

Menjelang pemerolehan Twitternya, Musk menjadikan isu akaun Twitter palsu yang dikendalikan oleh “bot” sebagai titik perbalahan utama kerana dia menuntut lebih banyak data dalaman daripada syarikat itu untuk menilai bilangan pengguna palsu di laman web tersebut.

Dia telah sejak itu berkata bahawa “keseluruhan proses pengesahan sedang dirombak” tanpa berkongsi butiran lanjut, walaupun dia masih belum mengesahkan sama ada sebarang pembayaran akan diminta untuk pengesahan.

Lencana pengesahan biru menandakan bahawa akaun adalah “tulen, ketara dan aktif,” Menurut ke Twitter, dan biasanya dipegang oleh tokoh awam dalam kerajaan, berita dan hiburan, antara bidang terhad lain.

Lingkaran dalaman Musk bekerja sepanjang hujung minggu untuk mengukuhkan rancangan pemberhentian Twitter

Pelabur teknologi dan sekutu Musk lama Jason Calacanis, yang sejak pengambilalihan Musk telah muncul dalam direktori syarikat Twitter, juga meminta minat dalam pelbagai jumlah pembayaran untuk cek biru pada hari Isnin, mentadbir tinjauan harga antara $5 hingga $15 sebulan. Walaupun tinjauan pendapat masih terbuka, sebanyak 82 peratus responden setakat ini menyatakan bahawa mereka tidak akan membayar. Musk menjawab tinjauan Calacanis, dengan mengatakan: “Menarik.”

Menggemakan rasional Musk, Calacanis tweeted bahawa “mempunyai lebih ramai orang yang disahkan di Twitter, sambil mengalih keluar tentera bot, adalah jalan terpantas untuk menjadikan platform lebih selamat & lebih boleh digunakan untuk semua orang.”

Mengambil alih Twitter — serupa dengan dataran awam dalam talian untuk perdebatan dan dialog merentasi spektrum politik — mungkin mendorong Musk untuk menunjukkan tanda-tanda mengakui tuntutan dan tanggungjawab memiliki platform sosial. Lewat Isnin, Musk menukar bio Twitternya daripada “Chief Twit” kepada “Pengendali Talian Aduan Twitter.”

Elon Musk memadamkan tweet mengenai Paul Pelosi. Inilah sebabnya perkara itu penting.

Musk secara rasmi mengambil alih sebagai CEO Twitter selepas beberapa eksekutif lama Twitter, termasuk bekas CEO Parag Agrawaltelah dipecat berikutan pembelian syarikat yang berpangkalan di San Francisco itu.

Pada hujung minggu, The Washington Post dilaporkan bahawa ahli bulatan dalaman Musk, bersama-sama eksekutif kanan Twitter yang masih tinggal, menjalankan perbincangan terperinci tentang pendekatan tapak terhadap penyederhanaan kandungan dan spam serta rancangan untuk pusingan pertama pemberhentian kerja untuk kira-kira 25 peratus daripada tenaga kerja.

Pemfailan kewangan pada hari Isnin juga menunjukkan bahawa pengasas bersama Twitter Jack Dorsey melancarkan saham Twitternya ke dalam syarikat itu, menjadikannya salah seorang pelabur Musk.

Tweet perkauman dengan cepat muncul selepas Musk menutup perjanjian Twitter

Sejak mengambil alih platform itu, Musk juga berkata bahawa dia mempunyai rancangan untuk membentuk “majlis penyederhanaan kandungan” pakar dengan “pandangan yang sangat pelbagai.” Beliau menambah bahawa tiada keputusan kandungan utama atau pengembalian semula akaun akan berlaku sebelum majlis itu bersidang.

Ia datang di tengah-tengah spekulasi sama ada Musk akan menerima semula bekas presiden Donald Trump, seorang tweeter prolifik, kembali ke laman web itu. Trump adalah diharamkan selepas 6 Jan, 2021, menyerang Capitol AS, dengan Twitter memetik “risiko hasutan keganasan selanjutnya.” Teguran itu juga bermakna tweet Trump kebanyakannya hilang dari laman web itu, mengalih keluar katalog pemikirannya.

“Jika saya mempunyai satu dolar untuk setiap kali seseorang bertanya kepada saya sama ada Trump akan kembali ke platform ini, Twitter akan menghasilkan wang!” kasturi tweeted minggu ini.

Sementara itu, Trump memberitahu Fox News minggu lalu bahawa buat masa ini dia lebih suka platformnya sendiri, Truth Social, untuk pemesejan awamnya.

“Saya tidak fikir Twitter boleh berjaya tanpa saya,” kata Trump. “Saya kekal di Kebenaran. Saya lebih sukakannya, saya suka cara ia berfungsi, saya suka Elon, tetapi saya kekal di Truth,” tambahnya.

Elizabeth Dwoskin dan Faiz Siddiqui menyumbang kepada laporan ini.We would like to give thanks to the writer of this article for this incredible material

Musk mempertimbangkan caj pengesahan Twitter, tukar barang dengan Stephen King dengan bayaran


Check out our social media accounts along with other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/