Musk untuk Menghadapi Twitter All-Hands Meeting

Hari ini, Elon Musk, bakal pemilik (mungkin?) Twitter, akan mengemukakan soalan daripada “tweeps,” sebagai pekerja Twitter dikenali. Dia akan menghadiri mesyuarat semua tangan maya ketika pengambilalihan syarikat itu bernilai $44 bilion, yang diumumkan pada bulan April, terus bergerak ke hadapan walaupun Musk bergelut tentang botyang ditafsirkan oleh ramai penganalisis sebagai usaha untuk keluar daripada perjanjian atau menurunkan tanda harganya.

Pertemuan itu telah lama berlalu. kasturi sepatutnya mengambil soalan daripada pekerja selepas Twitter melantiknya ke lembaga pengarahnya pada April, tetapi penampilan itu telah dibatalkan selepas dia berubah fikiran dan cuba membeli syarikat itu. Melakukan sesi Q. dan A. sekarang, selepas mengumumkan perjanjian untuk membeli Twitter, adalah bahagian standard buku main M&A, tetapi perjanjian ini jauh dari kebiasaan. Kejatuhan saham saham teknologi, termasuk Tesla, sumber utama kekayaan Musk, telah bertepatan dengan apa yang kelihatan seperti keraguan di pihak Musk, dan cuitannya yang tidak menentu dalam tweet berkaitan perjanjian telah menyebabkan penasihat, pelabur dan pekerja berebut-rebut.

Adakah perkara ini dihidupkan? Bulan ini, Musk mengehadkan rentetan aduan tentang kiraan bot Twitter dengan tuduhan bahawa syarikat itu mematahkan usahanya untuk mendapatkan lebih banyak maklumat tentang cara ia mengira bilangan akaun palsu atau spam, yang katanya boleh memberinya hak untuk meninggalkan perjanjian itu. Beberapa hari kemudian, Twitter bersetuju untuk memberikan Musk akses kepada “firehose”nya, aliran jutaan tweet. Walaupun orang ramai berulang-alik, penasihat terus berusaha ke arah menyelesaikan perjanjian, yang dijangka ditutup pada 24 Oktober, dengan mengandaikan pengawal selia meluluskannya pada masa itu.

Apakah yang mungkin ditanya oleh pekerja Twitter? Rancangan Musk untuk dasar mengenai kerja jauh, memandangkan beliau rasa jijik untuk itu dan Keutamaan Twitter untuknya; freewheeling beliau pendekatan kepada penyederhanaan kandungan; sama ada dia akan memindahkan ibu pejabat Twitter ke Texas, seperti yang dia lakukan dengan Tesla; siapa CEO Twitter seterusnya; dan pemikirannya tentang pemberhentian, memandangkan dia telah menyatakan bahawa dia mahu syarikat itu dibuang ratusan pekerja. Mereka juga mungkin mempunyai soalan tentang Laporan orang dalam mengenai penyelesaian tuntutan salah laku seksual.

Apakah yang ingin diketahui oleh DealBook?

  • Adakah anda menyesal bersetuju membayar $44 bilion untuk Twitter, memandangkan saham syarikat teknologi lain, seperti Snap, telah jatuh lebih daripada 50 peratus sejak anda mengumumkan perjanjian itu?

  • Adakah Jack Dorsey meletakkan anda kepada perjanjian Twitter?

  • buat perbicaraan 6 Janyang telah menerima kesan daripada maklumat yang salahubah pandangan anda sama ada untuk membawa Donald Trump kembali ke platform?

  • Adakah anda sokongan yang baru disuarakan untuk Republikan mempengaruhi cara anda menjalankan Twitter?

  • Selepas anda menjual kira-kira $4 bilion dalam saham Tesla, mungkin untuk membiayai pemerolehan Twitter, anda berkata anda mempunyai “tiada lagi” bercadang untuk menjual. Sekarang anda mempunyai memilih untuk tidak meminjam terhadap saham Tesla untuk membiayai perjanjian itu, adakah anda perlu menjual lebih banyak saham?

Adakah sesi ini akan meyakinkan pelabur bahawa Musk serius? Twitter terus berdagang jauh di bawah harga pengambilalihan Musk $54.20, kerana pelabur meragui sama ada Musk akan membawa perjanjian itu ke garisan penamat. Jika dia cuba menggoyangkan diri, ada a Yuran perpisahan $1 bilionserta satu klausa itu memberi Twitter hak untuk menyamannya untuk menutup, jika pembiayaannya tidak berubah. Pastinya peguam Twitter, yang bersedia untuk membawa Musk ke mahkamah jika perlu, akan mengambil nota yang teliti.


Niaga hadapan indeks saham AS merosot lebih daripada 2 peratus. Pasaran global jatuh pagi ini, sehari selepas Rizab Persekutuan membuat kenaikan kadar terbesar sejak 1994, menandakan bahawa ia bersedia untuk menimbulkan kesakitan ekonomi untuk menurunkan harga. Kenaikan kadar boleh diikuti dengan langkah yang sama pada bulan depanJay Powell, ketua Fed, mencadangkan.

Rusia terus mencari pembeli untuk minyaknya walaupun dikenakan sekatan. Pengeluaran minyak di Rusia bulan lepas kekal lebih rendah daripada sebelum perang, Agensi Tenaga Antarabangsa berkata, tetapi ia menjalar lebih tinggi, disokong oleh pembelian dari India. Agensi itu menganggarkan bahawa Rusia memperoleh $20 bilion pada bulan Mei daripada jualan minyak, peningkatan $1.7 bilion dari April.

FDA mengesyorkan dua vaksin coronavirus untuk bayi, kanak-kanak dan kanak-kanak prasekolah. Agensi itu nampaknya bersedia untuk membenarkan vaksin Moderna untuk kanak-kanak di bawah umur 6 tahun dan Pfizer untuk mereka yang berumur di bawah 5 tahun sejurus hari Jumaat. Negara-negara telah memesan berjuta-juta dos, dan pegawai Rumah Putih telah berkata tembakan boleh dilancarkan seawal minggu depan.

Abbott Laboratories menghentikan pengeluaran di kilang formula bayi Michigan. Ribut petir menyebabkan banjir di sebahagian loji, satu lagi halangan untuk Abbott sebagai ia bertujuan untuk meningkatkan pengeluaran untuk mengurangkan kekurangan susu formula bayi di seluruh negara. Abbott berkata ia telah berhenti membuat formula khusus EleCare di kilang itu semasa ia dibersihkan.

Kumpulan dwipartisan yang terdiri daripada 18 bekas pegawai tertinggi SEC dan tokoh undang-undang menyokong kuasa agensi itu untuk membuat peraturan yang memerlukan syarikat mendedahkan lebih banyak maklumat tentang kesan iklim dan risiko mereka. Kumpulan itu termasuk bekas pengerusi SEC Harvey Pitt, yang dilantik oleh George W. Bush, dan Mary Schapiro, yang dilantik oleh Barack Obama, bersama-sama pakar undang-undang terkemuka seperti Leo Strine Jr., bekas ketua hakim Mahkamah Agung Delaware, dan Lucian Bebchuk, seorang profesor undang-undang korporat di Harvard.

Dalam surat kepada SEC hari ini, dikongsi secara eksklusif dengan DealBook, kumpulan itu menggesa agensi itu untuk mengabaikan dakwaan bahawa iklim adalah isu baharu dan ia memerlukan kebenaran jelas daripada Kongres untuk menanganinya sekarang, menunjukkan sejarah peraturan SEC kembali ” sekurang-kurangnya setakat pentadbiran Nixon.”

Pendedahan alam sekitar tidak selalu menjadi perbalahan. SEC menerima sedikit penolakan pada tahun 1971 apabila ia mula-mula mewajibkan pendedahan alam sekitar, tulis penandatangan surat itu. Pada tahun 2010, terdapat bantahan dasar terhadap panduan berkaitan iklim, tetapi “penasihat yang canggih tidak berpendapat bahawa SEC tidak mempunyai kuasa,” tulis mereka.

Walau bagaimanapun, cadangan semasa agensi itu telah menghasilkan penolakan yang ketara. Pada bulan Mac, Wakil Patrick McHenry dari North Carolina, Republikan teratas dalam Jawatankuasa Perkhidmatan Kewangan Dewan, dan Jay Clayton, pengerusi SEC di bawah Donald Trump, dipanggil cadangan SEC “overreach,” dan berkata kuasa untuk memberi mandat peraturan baharu mengenai isu politik dan ekonomi utama terletak pada Kongres.

Mahkamah Agung sedang memutuskan kes dasar alam sekitar yang penting. Mahkamah tidak lama lagi akan mengeluarkan keputusan dalam kes yang mencabar kuasa Agensi Perlindungan Alam Sekitar untuk mengawal selia pelepasan karbon, yang boleh menyebabkan implikasi yang luas untuk kuasa agensi dan matlamat dasar iklim pentadbiran Biden. Jika mahkamah membuat keputusan terhadap EPA, dakwaan bahawa SEC kini melampaui batas mungkin mendapat daya tarikan.

Penandatangan tidak bersetuju dengan dasar. Tetapi mereka semua menolak dakwaan bahawa agensi itu tidak mempunyai kuasa untuk bertindak mengikut iklim, kata Satyam Khanna, seorang Stanford sesama yang merupakan penasihat kanan dasar iklim SEC. “Demokrat dan Republikan sama-sama tahu bahawa aktiviti SEC baru-baru ini dalam ruang ini adalah evolusi, bukan revolusi,” katanya.


— Inha Kushnir, pekerja syarikat Lithuania Nordcurrent, dan ahli Diaspora teknologi maklumat Ukraine. Ramai pekerja teknologi berpindah ke bahagian lain di Eropah selepas pencerobohan Rusia.


Seorang bekas penerbit video di Google mendakwa dia dipecat selepas dia mengadu bahawa sebuah pertubuhan keagamaan yang dipanggil Fellowship of Friends telah bertapak di dalam unit perniagaan Google, Cade Metz dan Daisuke Wakabayashi dari The Times menulis. Walaupun dalam konteks budaya pejabat Google yang bergerak bebas, cerita ini adalah cerita yang luar biasa.

Sebanyak 12 ahli kumpulan dan saudara terdekat bekerja untuk Google Developer Studio, yang menghasilkan video yang mempamerkan teknologi syarikat, menurut tuntutan mahkamah yang difailkan oleh pengeluar, Kevin Lloyd. Ramai ahli Fellowship yang lain mengendalikan acara syarikat, meja pendaftaran bekerja, mengambil gambar, bermain muzik, menyediakan urutan dan menghidangkan wain.

Lloyd berkata dia kehilangan pekerjaan kerana dia mengadu tentang pengaruh organisasi. Tuntutan beliau, yang difailkan pada Ogos, menuduh Google dan Advanced Systems Group, atau ASG, syarikat yang menghantar Lloyd kepada Google sebagai kontraktor, melanggar undang-undang California yang melindungi pekerja daripada diskriminasi. ASG menafikan tuduhan itu, dan Google berkata ia akan menelitinya.

Fellowship percaya kesedaran yang lebih tinggi boleh dicapai dengan merangkul seni halus. Ditubuhkan pada tahun 1970 oleh bekas guru sekolah, kumpulan itu menggambarkan dirinya sebagai sebuah organisasi “tersedia kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk meneruskan kerja rohani kebangkitan.” Ia mendakwa 1,500 ahli, yang biasanya dikehendaki memberikan 10 peratus daripada pendapatan bulanan mereka kepada organisasi.

Unit Google dikendalikan oleh ahli lama Fellowship, Peter Lubbers. Kepimpinan pasukan menyalahgunakan sistem pengambilan pekerja yang membawa pekerja sebagai kontraktor, kata Erik Johansen, penerbit video kanan yang telah bekerja untuk unit itu sejak 2015 melalui ASG. “Mereka dapat meneruskan matlamat mereka sendiri dengan sangat pantas kerana mereka boleh mengupah orang yang kurang teliti dan proses masuk yang jauh lebih ketat berbanding jika orang ini dibawa sebagai pekerja sepenuh masa,” kata Johansen.

Tawaran

Dasar

Terbaik daripada yang lain

Kami ingin maklum balas anda! Sila e-mel pemikiran dan cadangan ke dealbook@nytimes.com.We would like to thank the author of this post for this remarkable web content

Musk untuk Menghadapi Twitter All-Hands Meeting


You can view our social media profiles here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/