Niaga Hadapan Jatuh Apabila FedEx Menjuntai; Bull Case Berubah Bearish

Niaga hadapan Dow Jones jatuh semalaman, bersama dengan niaga hadapan S&P 500 dan niaga hadapan Nasdaq, dengan FedEx (FDX) menjunam semalaman pada pendapatan dan bimbingan yang lemah. Perhimpunan pasaran saham terus lemah, dengan indeks utama menghapuskan lantunan tipis hingga sederhana Rabu, manakala hasil Perbendaharaan menghampiri paras tertinggi jangka panjang.
XPasaran masih berdepan dengan laporan inflasi IHP yang panas pada hari Selasa, yang meningkatkan kes kenaikan kadar yang perlahan oleh Rizab Persekutuan tidak lama lagi.

Adobe (ADBE) ranap pada keputusan bercampur dan a $20 bilion pemerolehan. Stok minyak dan gas asli jatuh dengan harga tenaga, tetapi stok solar dan litium juga mengalami kerugian yang besar.

Biosains Neurocrine (NBIX) dan Farmaseutikal Vertex (VRTX) terus bertindak dengan baik, walaupun mereka juga tidak mudah untuk berdagang.

Sementara itu, teknologi megacap terus lemah. epal (AAPL), yang pada hari Isnin menunjukkan isyarat beli awal, mengurangkan paras terendah jangka pendek Khamis. Microsoft (MSFT) menghampiri paras terendah Jun manakala induk Google Abjad (GOOGL) menetapkan penutupan terendah 19 bulan.

Stok NBIX dah ada Papan Pendahulu IBD. Saham Microsoft dan Google dihidupkan Pemimpin Jangka Panjang IBD. Stok VRTX ada di Topi Besar IBD 20.

Pendapatan FedEx

Selepas penutupan, FedEx melaporkan pendapatan suku pertama fiskal jatuh 21% berbanding setahun sebelumnya berbanding tontonan untuk keuntungan 18%. Hasil meningkat secara sederhana tetapi sedikit meleset ramalan. Gergasi perkapalan itu juga menarik panduan fiskal 2023 dan mengumumkan langkah penjimatan kos yang menyeluruh kerana ia menghadapi penurunan jumlah penghantaran. FedEx telah dijadualkan untuk mengeluarkan keputusan Q1 pada 22 September.

Saham FDX menjunam 17% dalam dagangan semalaman. Arkib UPS (UPS) tenggelam 6%. Amazon.com (AMZN) jatuh 2%. Amazon telah mengurangkan hubungannya dengan FedEx, tetapi amaran itu mungkin berita buruk untuk e-dagang secara keseluruhan.

Secara berasingan, General Electric (PRU) berkata isu rantaian bekalan yang berterusan menekan aliran tunai. Saham GE jatuh 4% semalaman.

Niaga Hadapan Dow Jones Hari Ini

Niaga hadapan Dow Jones turun 0.4% berbanding nilai saksama. Niaga hadapan S&P 500 jatuh 0.6%. Niaga hadapan 100 Nasdaq merosot 0.7%.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun jatuh 2 mata asas kepada 3.44%.

Ingat tindakan semalaman itu Niaga hadapan Dow dan di tempat lain tidak semestinya diterjemahkan ke dalam perdagangan sebenar dalam biasa seterusnya pasaran saham sesi.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham yang boleh diambil tindakan dalam perhimpunan pasaran saham di IBD Live


Perhimpunan Pasaran Saham

Perhimpunan pasaran saham dibuka lebih tinggi pada Khamis tetapi itu tidak berkekalan, kerana penjualan tidak lama lagi berlaku.

Tuntutan pengangguran jatuh sekali lagi ke paras terendah dalam tiga bulan, tetapi data lain, termasuk jualan runcit Ogos, secara amnya menunjukkan ekonomi yang lebih lemah daripada yang dijangkakan, tetapi dengan tekanan harga yang berkurangan. Alat GDPNow Atlanta Fed menganggarkan pertumbuhan KDNK Q3 hanya 0.5% berbanding tinjauannya pada 2.5% pada bulan Ogos.

Purata Perindustrian Dow Jones jatuh 0.6% pada hari Khamis dagangan pasaran saham. Indeks S&P 500 kehilangan 1.1%. Komposit Nasdaq menyerah 1.4%. Russell 2000 bermodal kecil kehilangan 0.7%.

Saham Apple merosot 1.9% kepada 152.37, mengurangkan paras rendah pemegangnya yang sudah besar. Selepas melepasi jurang di atas garisan 50 hari dan 200 hari pada Isnin, saham menjunam kembali di bawah paras utama tersebut dalam kemerosotan pasaran Selasa.

Saham Microsoft merosot 2.7% kepada 245.38 Khamis, titik terendah sejak bahagian bawah pertengahan Jun. Saham Google jatuh 2% kepada 102.91, tidak mengurangkan paras terendah harian pada 24 Mei tetapi penutupan terburuk sejak April 2022.

Harga minyak mentah AS merosot 3.8% kepada $85.10 setong. Harga gas asli menjunam 8.7% kerana mogok kereta api yang dielakkan akan mengekalkan penghantaran arang batu. Natgas telah meningkat pada hari Rabu.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun meningkat 5 mata asas kepada 3.46%, walaupun data ekonomi kurang memberangsangkan. Itu hanya di bawah paras tertinggi 11 tahun sebanyak 3.48% yang ditetapkan pada 14 Jun. Hasil setahun telah mendahului 4%.

ETF

Antaranya ETF terbaikInnovator IBD 50 ETF (FFTY) merosot 2.1%, manakala Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) kehilangan 1%. ETF Sektor Perisian Teknologi Memperluas iShares (IGV) menyerahkan 3.2%, dengan komponen utama saham Adobe dan MSFT. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) berundur 1.8%.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) merosot 2.75%. The Energy Select SPDR ETF (XLE) jatuh 2.6% dan Financial Select SPDR ETF (XLF) naik 0.3%. Dana SPDR Sektor Pilihan Penjagaan Kesihatan (XLV) meningkat 0.6%.

Mencerminkan saham cerita yang lebih spekulatif, ARK Innovation ETF (ARKK) meningkat 2.2% dan ARK Genomics ETF (ARKG) 1.8%.


Lima Saham Cina Terbaik Untuk Ditonton Sekarang


Saham NBIX

Saham NBIX meningkat 2.5% kepada 106.93 pada hari Khamis. Neurocrine Biosciences kini mempunyai a tapak rata dengan mata beli 109.36, menurut Analisis MarketSmith. Saham telah memaparkan beberapa penyertaan awal dalam beberapa minggu yang lalu, tetapi dengan cepat ditarik balik. Tidak lama selepas dibuka hari Rabu, saham NBIX merosot kepada 100.46, menguji garisan 50 hari dan bahagian atas asas sebelumnya. Secara teorinya, seorang peniaga boleh membeli Neurocrine kerana ia melantun daripada garisan 50 harinya, tetapi ia memerlukan jiwa yang berani untuk meletakkan pertaruhan itu berdasarkan keadaan pasaran.

The garis kekuatan relatif berada pada tahap tinggi baharu, mencerminkan prestasi kukuh saham NBIX dalam pasaran yang lemah.

Saham VRTX

Saham VRTX naik 1% kepada 287.67, hanya di bawah garisan 50 hari. Vertex Pharmaceuticals menunjukkan beberapa isyarat belian awal lewat minggu lalu, tetapi jatuh 4.4% pada hari Selasa, jatuh di bawah 50 harinya.

Dalam beberapa hari, stok Vertex mungkin mempunyai tapak ratanya sendiri.

Analisis Perhimpunan Pasaran

Perhimpunan pasaran saham tidak menunjukkan selera untuk bangkit semula. Selepas tentatif hari Rabu, lantunan semula yang tidak bersemangat daripada penjualan pada hari Selasa, indeks utama menghapuskan keuntungan tersebut dengan mudah.

Nasdaq 100, dengan wajaran utama saham Apple, Microsoft dan Google, mengurangkan paras terendah dalam sehari pada 6 September. Nasdaq dan S&P 500 masih belum melemahkan paras terendah 6 September. tetapi kedua-duanya mencatatkan penutupan terburuk sejak Julai.

Penutupan Nasdaq di bawah paras terendah 6 September mungkin akan berakhir bagi rali pasaran yang sudah lama sakit.

Pada asas teknikal, indeks utama perlu kembali melebihi purata bergerak 50 hari mereka. Talian 21 hari mereka kini berada di bawah 50 hari.

Mesyuarat Fed yang semakin hampir menambah risiko dalam beberapa hari akan datang. Secara lebih luas, pasaran mungkin akan bergelut untuk membuat kemajuan yang berkekalan sehingga wujud perasaan yang kuat bahawa Fed akan perlahan dan tidak lama lagi menghentikan kenaikan kadar. Itu telah menjadi harapan menuju ke laporan inflasi CPI pada hari Selasa. Tetapi tidak lagi.

Sementara itu, bukan sahaja inflasi lebih tinggi daripada yang dipercayai hanya beberapa hari lalu, aktiviti ekonomi lebih lemah. Jadi Rizab Persekutuan akan mengenakan lebih banyak “kesakitan” di tengah-tengah ekonomi yang bergelut.

Kemelesetan – atau ekonomi pertumbuhan sifar dengan pasaran buruh yang ketat – akan menjadi sukar untuk dilayari oleh perniagaan.


Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD


Apa yang perlu dilakukan sekarang

Perhimpunan pasaran sekali lagi hampir tidak bertahan. Terlalu banyak saham yang menarik akan memancarkan isyarat beli kemudian berbalik lebih rendah pada hari berikutnya. Ia hanya persekitaran yang sangat sukar untuk melabur.

Sehingga indeks utama kembali melebihi purata bergerak 50 hari mereka, pelabur harus mempunyai pendedahan sederhana, paling banyak, dan sangat berhati-hati tentang sebarang pembelian baharu. Kejelasan mengenai permainan akhir kenaikan kadar Fed adalah bagus, tetapi itu mungkin tidak datang selama beberapa minggu atau lebih.

Keadaan pasaran boleh bertambah baik atau merosot dengan cepat. Jika yang pertama, anda perlu mempunyai senarai pantauan yang terkini. Jika yang terakhir, anda akan gembira anda bekerja pada senarai pantau berbanding membeli saham baharu.

Baca Gambar yang besar setiap hari untuk kekal selari dengan hala tuju pasaran dan saham dan sektor terkemuka.

Sila ikuti Ed Carson di Twitter di @IBD_ECarson untuk kemas kini pasaran saham dan banyak lagi.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Sesuatu yang Luar Biasa Berlaku Dengan Saham Bioteknologi

Ingin Mendapat Untung Cepat Dan Mengelakkan Kerugian Besar? Cuba SwingTrader

Saham Pertumbuhan Terbaik Untuk Dibeli Dan Tonton

IBD Digital: Buka Kunci Senarai Stok Premium, Alat Dan Analisis IBD Hari Ini

Tesla Vs. BYD: EV Giant Mana Yang Lebih Baik Beli?We would like to say thanks to the author of this short article for this remarkable web content

Niaga Hadapan Jatuh Apabila FedEx Menjuntai; Bull Case Berubah Bearish


Our social media profiles here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/