Niaga Hadapan Jatuh Apabila Hasil Meningkat; TWTR Menimbulkan Musk Twist Baharu

Niaga hadapan Dow Jones jatuh pada awal Jumaat, bersama-sama dengan niaga hadapan S&P 500 dan niaga hadapan Nasdaq, dengan satu lagi kemerosotan Snap dan kemungkinan semakan keselamatan terhadap perjanjian Twitter CEO Tesla Elon Musk menjadi tumpuan.
XPercubaan rali pasaran saham bermula Khamis kukuh tetapi menurunkan keuntungan, mencecah rintangan utama kerana hasil Perbendaharaan terus meningkat pada data ekonomi baharu.

ibu bapa Snapchat Snap (SNAP) jatuh sekali lagi dengan keputusan yang bercampur-campur dan tiada panduan, membebankan rakan-rakan media sosial Platform Meta (META) dan Pinterest (PIN).

Twitter (TWTR) tidak terjejas oleh penjualan Snap kerana pengambilalihan Musk yang semakin hampir. Tetapi awal Jumaat, saham TWTR jatuh mendadak berikutan laporan pentadbiran Biden sedang mempertimbangkan semakan keselamatan pelbagai urus niaga Musk, termasuk pengambilalihan $44 bilion.

Pada sesi Khamis, Tesla (TSLA) jatuh ke paras terendah 16 bulan, berikutan pendapatan bercampur-campur dan isyarat bercampur-campur lewat Rabu.

raksasa teknologi epal (AAPL), Microsoft (MSFT), ibu bapa Google Abjad (GOOGL), Platform Meta, Amazon.com (AMZN) dan Nvidia (NVDA) semuanya mencapai rintangan pada purata pergerakan 21 hari mereka, sama seperti S&P 500 dan Nasdaq. Semuanya rosak teruk, dengan kebanyakannya tidak jauh dari paras terendah baru-baru ini.

Walaupun percubaan rali berterusan, ini masih pasaran beruang sehingga terbukti sebaliknya. Pelabur harus berhati-hati membuat sebarang pembelian baharu dalam persekitaran semasa.

Stok Snap Ranap Lagi

Snap (SNAP) mengatasi pandangan pendapatan suku ketiga. Tetapi pendapatan meningkat kurang daripada 6%, rekod rendah dan hanya di bawah konsensus. Tetapi ibu bapa Snapchat tidak akan memberikan panduan.

Walaupun pengumuman pembelian balik $500 juta, saham SNAP menjunam 28% dalam dagangan prapasaran. Itu selepas menurun 43% dan 39%, masing-masing, selepas dua laporan pendapatan sebelumnya.

Saham meta, yang melaporkan Rabu depan, jatuh sederhana dalam perdagangan lanjutan. Stok PINS habis dijual selepas berbalik lebih rendah pada baris 50 hari dan 200 hari Khamis. Kedua-duanya melaporkan minggu depan.

Pendapatan

Awal Jumaat, gergasi perkhidmatan medan minyak Schlumberger (SLB) melaporkan pendapatan S3 yang lebih baik daripada jangkaan. Saham Schlumberger naik sederhana sebelum dibuka. Stok SLB bergerak pantas ke atas bahagian kanan asas cawan sedalam 38%, tetapi belum boleh diambil tindakan lagi.

komponen Dow Jones American Express (AXP) mengatasi tontonan EPS tetapi sedikit terlepas beberapa ramalan hasil. AmEx mengesahkan sasaran hasil setahun penuh. Saham AXP jatuh kukuh sebelum dibuka, tidak jauh dari paras terendah pasaran menurun.

Sesama saham Dow Verizon Communications (VZ) mendahului EPS suku tahunan dan paparan jualan, walaupun keuntungan pelanggan tanpa wayar merosot. Saham VZ mengenepi lebih rendah pada Jumaat, tidak jauh dari paras terendah.

Niaga Hadapan Dow Jones Hari Ini

Niaga hadapan Dow Jones berundur 0.4% berbanding nilai saksama, dengan saham AXP mengheret pada saham mewah. Niaga hadapan S&P 500 jatuh 0.4%. Niaga hadapan Nasdaq 100 merosot 0.7%, dengan saham META berlarutan.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun meningkat 3 mata asas kepada 3.26%. Dolar bergerak melepasi 150 yen, paras tertinggi 32 tahun untuk dolar AS.

Niaga hadapan minyak mentah mengenepi lebih tinggi manakala gas asli merosot 4%.

Ingat tindakan semalaman itu Niaga hadapan Dow dan di tempat lain tidak semestinya diterjemahkan ke dalam perdagangan sebenar dalam biasa seterusnya pasaran saham sesi.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham yang boleh diambil tindakan dalam perhimpunan pasaran saham di IBD Live


Perhimpunan Pasaran Saham

Perhimpunan pasaran saham berjalan lebih tinggi pada jam pertama dagangan, tetapi layu apabila hasil Perbendaharaan kembali lebih tinggi.

Purata Perindustrian Dow Jones jatuh 0.3% pada hari Khamis dagangan pasaran saham. Indeks S&P 500 merosot 0.8%. Komposit Nasdaq turun 0.6%. Russell 2000 bermodal kecil merosot 1.3%.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun melonjak 10 mata asas kepada 4.23%, satu lagi tinggi baru 14 tahun selepas melonjak 13 mata asas pada hari Rabu. Hasil Perbendaharaan penanda aras berada di landasan untuk keuntungan mingguan ke-12 berturut-turut.

Sebelum pembukaan, Jabatan Buruh melaporkan tuntutan pengangguran awal jatuh minggu lalu, menentang pandangan untuk keuntungan ketiga berturut-turut. Indeks pembuatan Philly Fed kekal negatif pada bulan Oktober, lebih buruk sedikit daripada pandangan, tetapi subindeks pekerjaan menandakan permintaan buruh yang kukuh. Itu bukan apa yang Federal Reserve mahu lihat.

Hasil Perbendaharaan dua tahun adalah sekitar 4.6%, di mana Fed baru-baru ini memberi isyarat bahawa kadar dana fednya mungkin memuncak. Walau bagaimanapun, pasaran kini meramalkan 4.75%-5% selepas mesyuarat Februari.

Kontrak niaga hadapan minyak mentah November yang tamat tempoh meningkat 0.5% kepada $85.98 setong, tetapi berundur daripada paras tertinggi pagi. Minyak mentah Disember turun 1 sen kepada $84.51. Harga gas asli jatuh 1.9%, melanjutkan kerugian mendadak kepada penutupan terburuk sejak akhir Mac.

ETF

Antaranya ETF terbaikInnovator IBD 50 ETF (FFTY) turun 0.9%. ETF Sektor Perisian Teknologi Memperluas iShares (IGV) meningkat 0.8%. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) ditambah 0.8%.

Mencerminkan saham cerita yang lebih spekulatif, ARK Innovation ETF (ARKK) dan ARK Genomics ETF (ARKG) kedua-duanya merosot 0.4%. Saham TSLA kekal sebagai pegangan teratas di seluruh ETF Ark Invest.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) meningkat 0.5%, dengan saham STLD merupakan pegangan yang ketara. US Global Jets ETF (JETS) menyerah 0.8%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) merosot 2.5%. The Energy Select SPDR ETF (XLE) naik 0.1% dan ETF SPDR Pilihan Kewangan (XLF) tergelincir 1.6%. Dana SPDR Sektor Pilihan Penjagaan Kesihatan (XLV) turun 0.8%.


Lima Saham Cina Terbaik Untuk Ditonton Sekarang


Kajian Tawaran Musk-Twitter?

Pegawai kerajaan AS sedang mempertimbangkan untuk menundukkan perjanjian Twitter Musk dan rangkaian satelit Starlink kepada semakan keselamatan negara, lapor Bloomberg lewat Khamis. Itu berikutan ancaman Musk untuk memutuskan akses Starlink ke Ukraine dan cadangan damai mesra Rusianya.

Pelabur asing Musk juga sedang diteliti.

Para pegawai dikatakan sedang mencari cara untuk mengkaji semula perjanjian itu, termasuk menggunakan Jawatankuasa Pelaburan Asing di Amerika Syarikat (CIFUS), kata Bloomberg.

Perbincangan pihak pentadbiran adalah di peringkat awal. Tidak jelas sama ada sebarang semakan akan dibuat sebelum pengambilalihan Twitter Musk berlaku. Walaupun semakan itu melambatkan atau menyekat pengambilalihan, Musk mungkin perlu membayar penalti yang besar untuk keluar dari perjanjian itu.

Namun, saham Twitter jatuh 7% sebelum dibuka pada hari Jumaat berikutan ketidakpastian.

Saham TWTR naik 1.2% kepada 52.44 pada hari Khamis, tepat di bawah harga pengambilalihan $54.20.

Musk telah mahu keluar dari perjanjian itu, tetapi bulan lalu telah berubah hati kerana prospeknya untuk menang di mahkamah kelihatan malap.

Musk dan Twitter nampaknya bergerak ke arah menutup perjanjian itu dengan tarikh akhir yang ditetapkan mahkamah pada 28 Oktober. Musk dilaporkan sedang mencari rakan kongsi ekuiti baharu untuk membiayai pengambilalihan Twitternya untuk mengelakkan penjualan saham TSLA yang baru.

Saham Tesla

Saham Tesla dijual 6.65% kepada 207.28 pada hari Khamis, menembusi ke paras terendah baru 16 bulan. Saham jatuh sedikit pada awal Jumaat.

Lewat Rabu, pendapatan Tesla mendahului pandangan Q3 sementara pendapatan berkurangan. Walaupun Elon Musk menjanjikan suku keempat yang “epik” dan berkata permintaan kekal kukuh, dia mengakui bahawa China dan Eropah menunjukkan beberapa kelemahan.

Tesla merancang untuk menghasilkan lebih banyak kenderaan daripada yang dihantar pada Q4, selepas output mengatasi jualan sebanyak 22,000 pada Q3. Syarikat gergasi EV berkata ia melakukan ini untuk melancarkan penghantaran berbanding kegilaan tipikal akhir suku tahun. Tetapi, langkah itu datang apabila kapasiti pengeluaran meningkat dan tunggakan China telah hilang.

Kredit EV baharu sepatutnya menyokong jualan Tesla AS pada tahun 2023.


Tesla Vs. BYD: EV Giant Mana Yang Lebih Baik Beli?


Analisis Perhimpunan Pasaran

Percubaan rali pasaran saham bermula dengan kukuh pada Khamis, dengan Nasdaq naik hampir 1.5% pada jam pertama. Tetapi Nasdaq, S&P 500 dan Russell 2000 mencapai rintangan pada purata pergerakan 21 hari sekali lagi. Dow Jones terus bertahan melebihi 21 harinya.

Rintangan teknikal bertepatan dengan hasil Perbendaharaan bergerak lebih tinggi sekali lagi.

Indeks utama masih meningkat kukuh minggu ini, walaupun didagangkan menghampiri paras terendah mingguan. Jika hasil mengalami kemerosotan atau jeda yang berterusan, rali pasaran mungkin meningkat. Tetapi jika hasil terus meningkat, mudah untuk membayangkan indeks jatuh kembali ke arah paras terendah pasaran.

Percubaan rali pasaran masih memerlukan a hari susulan untuk mengesahkan aliran menaik.

Kebanyakan pemenang hari Khamis adalah saham dengan carta yang teruk, termasuk yang didorong pendapatan Penyelidikan Lam (LRCX) dan AT&T (T).

Stok tenaga kekal sebagai peneraju yang jelas. Tetapi banyak yang dilanjutkan dari talian 50 hari mereka. Stok tenaga terdedah kepada perubahan besar dengan harga minyak dan gas asli yang mendasari.

Beberapa saham keluli menunjukkan keberanian mereka. Nama perubatan seperti Humana (HUM), Kesihatan Kardinal (CAH) dan Farmaseutikal Vertex (VRTX) bercampur. Walaupun meningkat garis kekuatan relatifbanyak perubatan tidak membuat banyak kemajuan.


Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD


Apa yang perlu dilakukan sekarang

Kemeruapan pasaran menambah risiko pelabur. Saham boleh kelihatan menjanjikan, tetapi melihat keuntungan yang kukuh lenyap dalam beberapa minit atau jam. Begitu juga dengan indeks yang lebih tinggi pada minggu ini. Jika ia rata atau turun, pembalikan negatif mungkin jauh lebih menyakitkan.

Ketepikan turun naik dan masih tiada sebab yang baik untuk dilaburkan dengan ketara sekarang. Perhimpunan pasaran tidak mempunyai hari susulan. S&P 500 dan Nasdaq bergelut pada barisan 21 hari.

Minggu depan, Dow Jones saham Apple, Microsoft, Google, Meta Platforms, Amazon, Boeing (BA), Intel (INTC) dan ratusan syarikat lain akan melaporkan. Pendapatan tersebut boleh menjadi pemangkin untuk keuntungan pasaran yang besar, kerugian mendadak atau lebih banyak tindakan whipssaw.

Pasaran boleh berubah pada bila-bila masa. Sebilangan saham boleh diambil tindakan dengan cepat jika perhimpunan yang disahkan sedang dijalankan. Jadi kekal bertunang dan pastikan senarai pantauan anda sentiasa segar.

Baca Gambar yang besar setiap hari untuk kekal selari dengan hala tuju pasaran dan saham dan sektor terkemuka.

Sila ikuti Ed Carson di Twitter di @IBD_ECarson untuk kemas kini pasaran saham dan banyak lagi.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Dapatkan Saham Pemenang Besar Seterusnya Dengan MarketSmith

Ingin Mendapat Untung Cepat Dan Mengelakkan Kerugian Besar? Cuba SwingTrader

Saham Pertumbuhan Terbaik Untuk Dibeli Dan Dilihat

IBD Digital: Buka Kunci Senarai Stok Premium, Alat Dan Analisis IBD Hari IniWe wish to thank the author of this short article for this incredible content

Niaga Hadapan Jatuh Apabila Hasil Meningkat; TWTR Menimbulkan Musk Twist Baharu


You can view our social media pages here and other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/