Niaga Hadapan Jatuh Apabila Nvidia, AMD Dipukul Oleh Sekatan China

Niaga hadapan Dow Jones jatuh semalaman, bersama dengan niaga hadapan S&P 500 dan niaga hadapan Nasdaq, manakala hasil Perbendaharaan meningkat. Nvidia (NVDA) dan saham AMD jatuh semalaman, mengheret ke bawah semikonduktor selepas mereka mengatakan bahawa kerajaan AS telah mengenakan sekatan eksport ke atas jualan cip tertentu ke China.
XPerhimpunan pasaran saham membuat percubaan lantunan yang singkat dan lemah pada hari Rabu, dengan indeks utama mencapai rintangan pada purata pergerakan 50 hari sebelum berbalik lebih rendah.

Pada pagi Khamis, syarikat pemula EV China seperti Nio akan mengeluarkan jualan Ogos.

Saham Nvidia Jatuh Di Sekatan China

Saham Nvidia jatuh hampir 7% dalam perdagangan semalaman. Gergasi cip itu berkata dalam pemfailan SEC bahawa kerajaan AS telah mengenakan keperluan lesen baharu yang menghalang penjualan cip pusat data lanjutan tertentu ke China dan Rusia. Nvidia berkata AS memetik kebimbangan mengenai “penggunaan akhir ketenteraan.” Nvidia, yang pada masa ini tidak menjual produk ke Rusia, berkata sekatan itu boleh menjejaskan jualan $400 juta ke China.

Kerajaan AS semakin mengenakan sekatan ke atas teknologi cip mewah kepada China.

saingan Nvidia Peranti Mikro Lanjutan (AMD) melaporkan notis AS yang serupa mengenai penjualan China pelbagai GPU dengan penggunaan AI. Saham AMD jatuh 4% dalam perdagangan lewat. Pembuatan Semikonduktor Taiwan (TSM), yang membuat cip Nvidia, merosot 2%.

SMH ETF, yang mana ketiga-tiga pembuat cip adalah sebahagian besar, merosot 2% pada dagangan lewat. Beberapa saham cip lain jatuh sederhana berikutan berita Nvidia dan AMD.

Storan Tulen (PSTG) pendapatan tajuk semalaman. Saham PSTG melonjak pada pendapatan yang lebih baik daripada jangkaan serta panduan hasil. Saham jatuh 1.8% kepada 28.97 pada hari Rabu, ditutup tepat di atas garisan 200 hari. Saham PSTG mungkin menguji mata belian 31.62 daripada a cawan-dengan-pegangan asas.

Jualan EV China

Awal Khamis, syarikat pemula EV China Nio (NIO), Li Auto (LI) dan XPeng Motors (XPEV) akan melaporkan data penghantaran Ogos. EV dan gergasi bateri BYD (BYDDF) mungkin akan melaporkan Jumaat atau Sabtu. Saham Nio, bersama-sama dengan saham Li Auto, Xpeng, BYD dan EV gergasi Tesla (TSLA) sedang bergelut sekarang.

Larangan baharu AS ke atas jualan cip Nvidia dan AMD tertentu mungkin boleh memberi kesan kepada pembuat EV China, terutamanya mereka yang mempunyai usaha memandu sendiri atau bantuan pemandu.

Dengan rali pasaran yang begitu lemah, pelabur harus berhati-hati dengan pembelian baharu dan bertindak untuk mengurangkan pendedahan. Tetapi mereka sepatutnya mencari pemimpin yang berpotensi untuk senarai pantau mereka.

Tenaga Enfasa (ENPH), Pinduoduo (PDD) dan saham NBIX semuanya menyatu dengan baik, dengan garis kekuatan relatif pada paras tertinggi 2022.

Stok Enphase Energy dan PSTG ada di Senarai IBD 50. Stok ENPH juga ada di Topi Besar IBD 20. Biosains Neurocrine (NBIX) adalah hari Rabu Saham IBD Hari Ini.

Niaga Hadapan Dow Jones Hari Ini

Niaga hadapan Dow Jones jatuh 0.2% berbanding nilai saksama. Niaga hadapan S&P 500 merosot 0.5% dan niaga hadapan Nasdaq 100 merosot 0.8%, dengan saham AMD dan Nvidia menimbang pada niaga hadapan S&P 500 dan Nasdaq.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun melonjak 7 mata asas kepada 3.2%.

Ingat tindakan semalaman itu Niaga hadapan Dow dan di tempat lain tidak semestinya diterjemahkan ke dalam perdagangan sebenar dalam biasa seterusnya pasaran saham sesi.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham yang boleh diambil tindakan dalam perhimpunan pasaran saham di IBD Live


Perhimpunan Pasaran Saham

Perhimpunan pasaran saham cuba melantun pagi Rabu, tetapi indeks utama cepat berundur, ditutup pada paras terendah sesi.

Purata Perindustrian Dow Jones kehilangan 0.9% pada hari Rabu dagangan pasaran saham. Indeks S&P 500 merosot 0.8%. Nasdaq komposit dan bermodal kecil Russell 2000 menarik balik 0.6%.

Niaga hadapan minyak mentah AS jatuh 2.3% kepada $89.55 setong.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun meningkat 2 mata asas kepada 3.13%.

Antaranya ETF terbaikInnovator IBD 50 ETF (FFTY) menurun 0.4%. ETF Sektor Perisian Teknologi Memperluas iShares (IGV) dan VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) jatuh 0.7%. Saham TSM, Nvidia dan AMD adalah pegangan utama SMH.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) merosot 0.8%. The Energy Select SPDR ETF (XLE) menyerah 0.9%. Dana SPDR Sektor Pilihan Penjagaan Kesihatan (XLV) turun 0.6%.

Mencerminkan saham cerita yang lebih spekulatif, ARK Innovation ETF (ARKK) menurun 0.1% manakala ARK Genomics ETF (ARKG) meningkat 1.3%. Saham Tesla ialah pegangan utama di seluruh ETF Ark Invest. Cathie Wood’s Ark juga memiliki beberapa saham Nio dan BYD.


Lima Saham Cina Terbaik Untuk Ditonton Sekarang


Jualan EV China

Nio, Li Auto dan XPeng melaporkan penghantaran Ogos sebelum dibuka hari Khamis. Selepas ketiga-tiga syarikat pemula EV China mengatasi sedikit 10,000 penghantaran pada bulan Julai, Nio dan XPeng mungkin terlepas sedikit tanda itu pada bulan Ogos. Li Auto mungkin tidak mencecah 5,000 pun.

Saham Nio meningkat 0.6% kepada 19.95 pada hari Rabu, berlegar di bawah garisan 50 hari. Saham sedang bekerja pada titik belian asas 24.53 terendah yang akan melibatkan peningkatan di atas garisan 200 hari.

Saham LI susut 0.1% kepada 28.77 pada hari Rabu, sekali lagi mencecah rintangan garisan 200 hari.

Saham XPeng meningkat 1.4% pada hari Rabu kepada 18.52, selepas mencecah paras terendah 22 bulan pada hari Selasa.

Saham BYD

Sementara itu, BYD berkemungkinan akan melaporkan jualan Ogos pada hari Jumaat atau Sabtu. Jualan Julai EV dan hibrid plug-in melonjak 222% berbanding setahun sebelumnya kepada 162,350. Terdapat tanda-tanda bahawa BYD akan mencatat satu lagi rekod pada bulan Ogos.

Pada hari Isnin, BYD melaporkan pendapatan separuh pertama meningkat tiga kali ganda berbanding setahun sebelumnya, dengan jualan meningkat 60%. Itu menghantar saham lebih tinggi secara sederhana.

Tetapi saham BYD menjunam 7.8% pada hari Selasa, diikuti dengan kerugian 4.35% kepada 30.75 pada hari Rabu. Saham EV dan gergasi bateri telah jatuh di bawah garisan 200 hari selepas mencapai rekod 43.61 pada 28 Jun.

milik Warren Buffett Berkshire Hathaway (BRKB) mendedahkan pada hari Selasa bahawa ia menjual 1.33 juta saham H pada 24 Ogos di Hong Kong, kurang daripada 1% daripada pegangan saham BYDnya yang besar. Berkshire masih memiliki kurang daripada 8% daripada BYD, tetapi pelabur bimbang ia akan terus menjual saham.

Saham Tesla

Tesla tidak memecahkan jualan China, tetapi data industri mencadangkan jualan tempatan mendahului 30,000 pada bulan Ogos. Itu tidak termasuk eksport ke Eropah dan tempat lain. Data industri yang lebih lengkap untuk Tesla akan datang kemudian pada bulan September.

Saham Tesla susut 0.75% kepada 275.61 pada hari Rabu. Saham memegang melebihi 50 hari, tetapi jatuh daripada purata bergerak 200 hari dan 21 hari.


Tesla Vs. BYD: EV Giant Mana Yang Lebih Baik Beli?


Analisis Perhimpunan Pasaran

Perhimpunan pasaran saham tidak menunjukkan banyak perjuangan. Indeks utama meningkat pagi Rabu, tetapi dengan cepat mencecah dinding pada purata pergerakan 50 hari. Mereka berundur, akhirnya ditutup pada paras terendah sesi.

Russell 2000 dan S&P 400 MidCap berundur ke atas garisan 50 hari mereka, walaupun mereka menamatkan sedikit di bawah purata 10 minggu mereka.

Kembali ke atas garisan 50 hari adalah penting untuk The Nasdaq, tetapi ia pastinya tidak akan menjadi isyarat yang jelas untuk kenaikan harga. Sebaliknya, ia tidak memerlukan banyak penurunan untuk mendorong rali pasaran yang terumbang-ambing ke dalam pembetulan.

Larangan AS ke atas jualan cip Nvidia dan AMD tertentu nampaknya akan menjejaskan sektor semikonduktor pada hari Khamis, dengan niaga hadapan teknologi menunjukkan kelemahan selanjutnya.


Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD


Apa yang perlu dilakukan sekarang

Perhimpunan pasaran kekal di bawah tekanan buat masa ini, tetapi kelemahannya jelas. Pelabur harus mencari untuk mengambil keuntungan dan mengurangkan kerugian dan bukannya menambah pendedahan.

Bekerja pada senarai pantau anda. Teruskan mencari persediaan yang mungkin, tetapi pastikan anda menjejaki stok berkualiti dengan kekuatan relatif yang tinggi, walaupun carta masih belum matang. Tetapi saham boleh mengatasi prestasi dalam pasaran yang lemah sehingga mereka tiba-tiba goyah. Dan pemenang relatif masih boleh menjadi kalah mutlak.

Baca Gambar yang besar setiap hari untuk kekal selari dengan hala tuju pasaran dan saham dan sektor terkemuka.

Sila ikuti Ed Carson di Twitter di @IBD_ECarson untuk kemas kini pasaran saham dan banyak lagi.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Ingin Mendapat Untung Cepat Dan Mengelakkan Kerugian Besar? Cuba SwingTrader

Saham Pertumbuhan Terbaik Untuk Dibeli Dan Dilihat

IBD Digital: Buka Kunci Senarai Stok Premium, Alat Dan Analisis IBD Hari Ini

Purata 200 Hari: Barisan Sokongan Terakhir?We want to thank the writer of this short article for this awesome material

Niaga Hadapan Jatuh Apabila Nvidia, AMD Dipukul Oleh Sekatan China


You can view our social media profiles here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/