Niaga Hadapan Jatuh Apabila Snap Menjunam Pada Keputusan Jualan Yang Lemah

Purata Perindustrian Dow Jones berbalik lebih tinggi pada Jumaat, sebagai Wall Street Journal melaporkan bahawa pegawai Rizab Persekutuan sedang membahaskan saiz kenaikan kadar faedah masa depan. Syarikat media sosial Snap menjunam sebanyak 30% disebabkan hasil pendapatan yang lemah. Dan saham Dow Jones American Express dan Verizon jatuh pada hasil pendapatan.
XMenurut laporan WSJ, beberapa pegawai Fed “menunjukkan keinginan mereka untuk memperlahankan kadar kenaikan tidak lama lagi dan menghentikan kenaikan kadar awal tahun depan untuk melihat bagaimana langkah mereka tahun ini memperlahankan ekonomi.”

Pasaran Saham Hari Ini: Snap Pendapatan

Hasil pendapatan suku ketiga awal dilancarkan daripada saham Dow Jones American Express (AXP) dan Verizon (VZ), bersama dengan Schlumberger (SLB) dan Snap (SNAP).

American Express turun lebih daripada 2% walaupun hasil pendapatan dan jualan yang lebih baik daripada jangkaan. Verizon didagangkan turun sekitar 4% dalam tindakan awal, manakala saham Schlumberger meningkat 3% dalam dagangan pagi.

Snap dilaporkan keputusan suku ketiga lewat Khamis yang terlepas anggaran hasil tetapi mengatasi pendapatan. Saham SNAP turun lebih daripada 30% sebagai tindak balas.

Gergasi kenderaan elektrik Tesla (TSLA) didagangkan 1% lebih rendah pada pagi Jumaat. Syarikat raksasa teknologi Dow Jones epal (AAPL) dan Microsoft (MSFT) juga bergerak lebih rendah selepas pasaran saham hari ini buka.

AutoZon (AZO), DoubleVerify (DV), Molina Healthcare (KKM) dan Farmaseutikal Vertex (VRTX) — serta saham Dow Jones Chevron (CVX) dan Merck (MRK) — adalah antara saham teratas untuk ditonton. Perlu diingat bahawa percubaan rali pasaran saham yang sedang berjalan adalah masa yang sesuai untuk pelabur membina dan menyempurnakan senarai pantau mereka bagi saham pertumbuhan teratas.

DoubleVerify dan Vertex ialah Papan Pendahulu IBD saham. Penjagaan Kesihatan Merck dan Molina telah dipaparkan dalam lajur Saham Berhampiran Zon Beli minggu ini, bersama dengan dua idea saham teratas yang lain. AutoZone ialah Saham IBD Hari Ini minggu lepas. DoubleVerify ialah Stok IBD Hari Selasa.

Dow Jones Hari Ini: Hasil Perbendaharaan, Harga Minyak

Selepas loceng pembukaan Jumaat, Purata Perindustrian Dow Jones meningkat 1.2% selepas berbalik daripada kerugian awal, manakala S&P 500 naik 1%. Komposit Nasdaq yang berteknologi tinggi meningkat 0.6% dalam aksi pagi.

Antara dana dagangan bursapenjejak Nasdaq 100 Invesco QQQ Trust (QQQ) didagangkan naik 0.1%, dan SPDR S&P 500 ETF (SPY) meningkat 0.5%.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun meningkat lebih tinggi pada pagi Jumaat, meningkat kepada 4.3% pagi Jumaat, selepas lonjakan Khamis kepada 4.22%. Hasil Perbendaharaan 10 tahun pada Khamis menetap pada paras tertinggi sejak Jun 2008.

Harga minyak AS terus meningkat pada hari Jumaat, ingin melanjutkan kemenangan berturut-turut kepada tiga sesi. Niaga hadapan West Texas Intermediate meningkat hampir $85 setong. Awal minggu ini, niaga hadapan WTI didagangkan serendah $81 setong.

Sementara itu, harga gas asli berayun lebih rendah, menuju ke arah penurunan keenam berturut-turut apabila pemimpin Kesatuan Eropah gagal bersetuju dengan had harga gas. Niaga hadapan gas asli jatuh 4.8%, memegang lebih daripada $5.10 setiap juta unit terma British. Harga gas kekal naik 43% untuk tahun ini, dan lebih 100% di atas paras harga pra-pandemi.

Percubaan Rali Pasaran Saham Diteruskan

Pada hari Khamis, Purata Perindustrian Dow Jones, yang telah meningkat sebanyak 1.3% tengah hari, merosot 0.3%, manakala S&P 500 jatuh 0.8%. Komposit Nasdaq yang berteknologi tinggi kehilangan 0.6%, dan Russell 2000 bermodal kecil bergelut, turun 1.2%.

Gambar Besar Khamis mengulas, “Pelabur harus terus menjejaki syarikat yang mudah mengatasi keputusan pendapatan dan mempunyai reaksi terbalik yang kuat. Mereka boleh menjadi antara peneraju pasaran saham jika pasaran mampu mengikuti lebih tinggi.”

Dari segi psikologi, melihat pasaran berfungsi melalui percubaan perhimpunan berulang boleh menjadi proses yang mencabar. Pelabur ingin memastikan senarai pantauan berguna, untuk melompat pada penembusan hari susulan. Tetapi tidak semua tindakan susulan berfungsi, jadi membeli terlalu awal atau dengan terlalu yakin boleh menyebabkan kekecewaan.

Inilah sebabnya mengapa penting untuk meningkatkan pendedahan secara perlahan dan teratur, kerana aliran menaik membuktikan dirinya.

Semak keluar Senarai Saham IBDseperti IBD 50 dan Stok Berdekatan Zon Beliuntuk idea saham.


Lima Saham Dow Jones Untuk Dilihat Sekarang


Saham Dow Jones Untuk Dilihat: Chevron, Merck

Gergasi tenaga Chevron terus bertahan di atas sokongan pada garisan 50 harinya dan menyatu di bawah mata belian 182.50 menjelang pelepasan pendapatan syarikat pada 28 Oktober. Kemasukan awal pada 166.93 juga sedang dimainkan. Saham Chevron naik lebih tinggi pada pagi Jumaat, bergerak naik dengan kenaikan harga minyak.

Saham CVX membanggakan 98 yang kuat daripada 99 yang sempurna Penilaian Komposit IBD, mengikut Semakan Stok IBD. Pelabur boleh menggunakan Penarafan Komposit IBD untuk mengukur kualiti metrik asas dan teknikal saham dengan mudah.

ahli Dow Jones dan Stok IBD 50 Merck menyerah dua bahagian bawah‘s 93.12 titik beli, mengikut Pengecaman corak IBD MarketSmithdi tengah-tengah dua hari berturut-turut kerugian. Stoknya garis kekuatan relatif mencapai tahap tertinggi baru minggu lepas. Keputusan pendapatan suku ketiga perlu dibayar pada 27 Oktober sebelum loceng pembukaan.

Saham Merck naik lebih tinggi pada pagi Jumaat.


4 Saham Pertumbuhan Teratas Untuk DiperhatikanrPembetulan Pasaran Saham


Saham Teratas Untuk Ditonton: AutoZone, DoubleVerify, Molina, Vertex

Pemimpin alat ganti kereta dan IBD Stock Of The Day baru-baru ini AutoZone terletak kira-kira 4% daripada mata belian 2,362.34 asas cawan. Perhatikan pemegang berpotensi untuk menawarkan kemasukan yang lebih rendah. Saham AutoZone turun 0.4% pada awal Jumaat.

Papan Pendahulu IBD saham DoubleVerify hanya segan daripada titik beli 30.02 asas rata, menurut IBD MarketSmith analisis carta. DoubleVerify menyediakan pengukuran media digital dan analitik data. Syarikat mereka bentuk teknologi pengesahan untuk membantu mengurangkan penipuan iklan. Ia juga berjanji untuk memastikan penempatan iklan dalam persekitaran yang selamat dan sesuai untuk jenama. Saham turun hampir 1% pada hari Jumaat.

Molina Healthcare menamatkan Khamis kira-kira 2% daripada mata belian 361.35 asas rata. Barisan RS saham mencecah paras tertinggi baharu minggu lalu, mengesahkan saham penjagaan kesihatan sebagai peneraju yang perlu diperhatikan. Pendapatan Molina dijangka keluar pada 26 Oktober. Saham MOH turun 0.4% pada awal Jumaat.

Peneraju bioteknologi Vertex Pharmaceuticals sekali lagi menguji talian 50 harinya di tengah-tengah kerugian minggu ini. Saham terus membina asas rata yang mempunyai titik beli 306.05 dan kemasukan awal pada 296.90. Talian RSnya membuat paras tertinggi baharu dalam sesi baru-baru ini, petanda prestasi mengatasi pasaran saham yang besar. Pendapatan perlu dibayar pada 27 Oktober. Saham turun 0.5% pagi Jumaat.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham terkemuka dalam percubaan rali pasaran saham semasa di IBD Live


Saham Tesla

saham Tesla turun 6.65% Khamis untuk mencapai paras terendah baru 52 minggu selepas keputusan jualan syarikat yang lebih lemah daripada jangkaan. Saham adalah kira-kira 50% daripada paras tertinggi 52 minggu mereka. Saham Tesla turun lagi 1% pagi Jumaat.

Pemimpin Dow Jones: Apple, Microsoft

Antara Saham Dow Jones, saham Apple turun 0.3% Khamis dan kira-kira 21% daripada paras tertinggi 52 minggu dan di bawah garisan 50 dan 200 hari mereka. Saham AAPL turun 0.2% pagi Jumaat.

Microsoft turun 0.1% pada hari Khamis, jatuh untuk sesi kedua berturut-turut. Saham masih cuba melantun daripada harga rendah 52 minggu minggu lepas. Gergasi perisian itu adalah kira-kira 32% daripada ketinggian 52 minggunya. Saham turun 0.2% pada hari Jumaat.

Pendapatan Apple dijangka pada 27 Okt, manakala Microsoft akan tamat pada 25 Okt.

Pastikan anda mengikuti Scott Lehtonen di Twitter di @IBD_SLehtonen untuk maklumat lanjut mengenai saham pertumbuhan dan Purata Perindustrian Dow Jones.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Saham Pertumbuhan Teratas Untuk Dibeli Dan Tonton

Ketahui Cara Mengatur Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD

Cari Pelaburan Jangka Panjang Terbaik Dengan Pemimpin Jangka Panjang IBD

MarketSmith: Penyelidikan, Carta, Data Dan Bimbingan Semua Dalam Satu Tempat

Cara Menyelidik Stok Pertumbuhan: Mengapa Alat IBD Ini Memudahkan Pencarian Stok TeratasWe would like to say thanks to the author of this post for this outstanding web content

Niaga Hadapan Jatuh Apabila Snap Menjunam Pada Keputusan Jualan Yang Lemah


Check out our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/