Niaga Hadapan: Keputusan Pilihan Raya, Data Inflasi Di Dek

Niaga hadapan Dow Jones lebih tinggi menjelang pembukaan Selasa dan keputusan pilihan raya AS. Data inflasi utama, termasuk Indeks Harga Pengguna, akan dikeluarkan lewat minggu ini.
XRepublikan hampir pasti akan merampas semula Dewan Rakyat dalam pilihan raya separuh penggal Selasa. Mereka nampaknya mempunyai kelebihan dalam memenangi Senat, walaupun itu kurang jelas. Demokrat kini mempunyai majoriti tipis di Dewan, dengan Naib Presiden Kamala Harris memegang undian pecah seri dalam Senat 50-50.

Bermula pada hari Khamis, Indeks Harga Pengguna dijangka meningkat 0.7% pada bulan Oktober berbanding bulan sebelumnya. Inflasi pengguna dijangka melonjak 8% tahun ke tahun.

Tenaga Diamondback (TARI), Lyft (LYFT), Mozek (MOS) dan Perubatan Gelombang Kejutan (SWAV) adalah pemberita pendapatan utama lewat Isnin.

Saham FANG didagangkan sebahagian kecil lebih rendah dalam perdagangan lanjutan, manakala saham Lyft turun lebih daripada 16%. Saham mozek naik lebih tinggi. Dan saham Shockwave kehilangan lebih daripada 5%.

Pasaran Saham Hari Ini

Pada hari Isnin, Purata Perindustrian Dow Jones meningkat 1.3%, atau lebih daripada 400 mata, dan S&P 500 meningkat 1%. Komposit Nasdaq yang berteknologi tinggi meningkat 0.85%.

Antara dana dagangan bursaNasdaq 100 tracker Invesco QQQ Trust (QQQ) naik 1.1% dan SPDR S&P 500 (SPY) meningkat 0.9%.

EV gergasi Tesla (TSLA) tergelincir 5% Isnin. Antara Saham Dow Jones, epal (AAPL) didagangkan naik 0.4% dan Microsoft (MSFT) melonjak 2.9% masuk pasaran saham hari ini.

Antara saham teratas untuk dibeli dan ditonton, Albemarle (ALB), Papan Pendahulu IBD saham senarai pantau Arista Networks (ANET), CF Industries (CF) dan Tenaga Kubu Baharu (NFE) — serta nama Dow Jones Merck (MRK) dan Kumpulan UnitedHealth (UNH) — adalah antara saham teratas untuk dibeli dan ditonton.

Arista Networks ialah sebuah Papan Pendahulu IBD saham senarai pantau. Albemarle telah dipaparkan dalam lajur Saham Berhampiran Zon Beli minggu ini, bersama tiga idea saham teratas yang lain.


4 Saham Pertumbuhan Teratas Untuk Dibeli Dan Diperhatikan Dalam Curirent Perhimpunan Pasaran Saham


Niaga Hadapan Dow Jones Hari Ini: Hasil Perbendaharaan, Harga Minyak

Menjelang loceng pembukaan Selasa, niaga hadapan Dow Jones, bersama dengan niaga hadapan S&P 500 dan niaga hadapan Nasdaq 100, sedikit berubah berbanding nilai saksama. Ingat tindakan semalaman itu Niaga hadapan Dow Jones dan di tempat lain tidak semestinya diterjemahkan ke dalam perdagangan sebenar dalam biasa seterusnya pasaran saham sesi.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun meningkat lebih tinggi kepada 4.21% pada hari Isnin, melanjutkan rentetan kemenangan kepada empat sesi dan ditutup pada paras tertinggi sejak 24 Okt. Sementara itu, harga minyak AS jatuh hampir 1% apabila niaga hadapan West Texas Intermediate didagangkan hampir $92 setong . Minggu lepas, niaga hadapan WTI mencecah mata tertinggi sejak pertengahan Oktober.


Surat berita terkini IBD MarketDiem memberi anda idea yang boleh diambil tindakan untuk saham, pilihan dan kripto terus dalam peti masuk anda.


S3 Pendapatan musim

Musim pendapatan suku ketiga diteruskan minggu ini, dengan lebih banyak laporan utama datang Disney (DIS), DoubleVerify (DV), DR Horton (DHI), Barat (OXY) dan Roblox (RBLX).

Laporan pendapatan menyebabkan banyak pergerakan terbesar dalam saham, dan ia memerlukan tumpuan khusus. Pendapatan yang kukuh boleh mendorong saham teratas melebihi mata belian baharu dan masuk ke zon belian, manakala pengumuman yang kurang memberangsangkan boleh menyebabkan saham jatuh ke bawah paras sokongan utama.

Reaksi pasaran saham terhadap keluaran pendapatan selalunya boleh memberitahu anda lebih daripada pendapatan itu sendiri. Jika keputusan kelihatan kukuh tetapi saham terus merosot, pelabur mungkin bimbang tentang kemampanan pertumbuhan, peningkatan kos atau potensi negatif lain.

Dengan pasaran dalam mod rali, pelabur harus menjejaki syarikat yang dengan mudah mengalahkan keputusan pendapatan dan mempunyai reaksi terbalik yang kuat. Saham-saham ini boleh menjadi antara peneraju baharu jika pasaran mampu pulih daripada kerugian baru-baru ini.

Apa Yang Perlu Dilakukan Dalam Rali Pasaran Saham yang Bergelut

Sekarang adalah masa yang penting untuk membaca Ruangan The Big Picture IBD selepas peralihan aliran pasaran saham daripada “aliran menaik yang disahkan” kepada “aliran menaik di bawah tekanan.”

Pada ketika ini, pelabur harus bermain pertahanan; jangan biarkan dagangan yang menguntungkan bertukar negatif. Seperti yang ditegaskan oleh The Big Picture minggu lepas, adalah wajar untuk mengekalkan pendedahan pada atau di bawah 20% sehingga aliran menaik disambung semula.

Tetapi belum masanya untuk berundur sepenuhnya. Aliran menaik masih utuh, jadi pelabur masih boleh membeli pelarian tetapi harus menumpukan pada saham dengan metrik asas dan teknikal yang terkemuka.

(Semak Senarai Saham IBD seperti IBD 50 dan Stok Berdekatan Zon Beliuntuk idea saham tambahan.)


Lima Saham Dow Jones Untuk Dibeli Dan Tonton Sekarang


Saham Dow Jones Untuk Dilihat: Merck, UnitedHealth

ahli Dow Jones dan Stok IBD 50 Merck berada di luar julat belian melepasi a dua bahagian bawah‘s 93.12 titik beli. Julat belian 5% meningkat kepada 97.78.

Gergasi penjagaan kesihatan UnitedHealth terus melihat cawan dengan pemegang 553.23 titik beli, mengikut IBD MarketSmithberikutan percubaan pecah minggu lepas. Saham meningkat 1.3% pada hari Isnin, ditutup kira-kira 1% di bawah kemasukan terkini saham.

Saham Teratas Untuk Dibeli Dan Tonton: Albemarle, Arista, CF, New Fortress

Pengeluar litium Albemarle sedang membina bahagian kanan tapak cawan yang mempunyai titik beli 308.34. Saham meningkat 0.5% pada hari Isnin, melanjutkan kemenangan berturut-turut kepada tiga sesi.

Papan Pendahulu IBD saham senarai pantau Arista Networks cuba melepasi asas bergelombang 132.97 titik beli. Saham jatuh 0.4% pada hari Isnin.

CF Industries cuba mencari sokongan sekitar purata pergerakan 50 harinya di tengah-tengah kerugian 1% pada hari Isnin. Saham sedang membina asas cawan yang mempunyai mata beli 119.70, mengikut pengiktirafan corak IBD MarketSmith.

Tenaga Kubu Baharu menghampiri mata beli 63.16 asas cawan dengan pantas. Dengan stok kira-kira 6% daripada paras tertinggi baharu, perhatikan pemegang untuk menawarkan kemasukan lebih awal. Pemimpin tenaga melaporkan keputusan lewat Isnin, mencetuskan kenaikan 1.5% pada hari itu.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham terkemuka dalam rali pasaran saham semasa di IBD Live


Saham Tesla

saham Tesla tergelincir 5% pada hari Isnin, mencecah paras terendah baru 52 minggu dan mencapai paras terendah sejak Jun 2021.

Saham adalah lebih daripada 50% daripada paras tertinggi 52 minggu dan jauh di bawah garis purata pergerakan 50 dan 200 hari mereka.

Pemimpin Dow Jones: Apple, Microsoft

Antara Saham Dow Jonessaham Apple meningkat 0.4% Isnin walaupun amaran syarikat ia telah berkurangan Pengeluaran iPhone 14 disebabkan sekatan Covid-19 di China. Saham Apple mengakhiri kerugian berturut-turut lima hari tetapi masih kira-kira 24% daripada paras tertinggi 52 minggunya.

Microsoft melonjak 2.9% pada hari Isnin, meneruskan lantunannya daripada paras terendah 52 minggu pada hari Jumaat. Gergasi perisian itu kekal kira-kira 35% daripada paras tertinggi selama 52 minggu.

Pastikan anda mengikuti Scott Lehtonen di Twitter di @IBD_SLehtonen untuk maklumat lanjut mengenai saham pertumbuhan dan Purata Perindustrian Dow Jones.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Saham Pertumbuhan Teratas Untuk Dibeli Dan Tonton

Ketahui Cara Mengatur Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD

Cari Pelaburan Jangka Panjang Terbaik Dengan Pemimpin Jangka Panjang IBD

MarketSmith: Penyelidikan, Carta, Data Dan Bimbingan Semua Dalam Satu Tempat

Cara Menyelidik Stok Pertumbuhan: Mengapa Alat IBD Ini Memudahkan Pencarian Stok TeratasWe want to give thanks to the writer of this write-up for this remarkable material

Niaga Hadapan: Keputusan Pilihan Raya, Data Inflasi Di Dek


Check out our social media accounts and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/