Niaga Hadapan Meningkat; 5 Pemenang Pendapatan

Niaga hadapan Dow Jones meningkat awal Jumaat, bersama dengan niaga hadapan S&P 500 dan niaga hadapan Nasdaq. Perhimpunan pasaran saham jatuh pagi Khamis berikutan penyata Fed hawkish, melanjutkan kerugian hari Rabu. Tetapi indeks utama melantun daripada beberapa tahap utama untuk ditutup rendah sedikit.
XHasil perbendaharaan melantun semula manakala harga minyak mentah jatuh.

epal (AAPL), Microsoft (MSFT) dan induk Google Abjad (GOOGL), satu-satunya saham tiga trilion dolar di bursa AS, meningkat selepas menguji sokongan pada purata bergerak 50 hari mereka. Sementara itu, Tesla (TSLA) berundur ke arah paras terendah pasaran beruangnya.

Pelabur harus berhati-hati dalam pasaran semasa, menambah pendedahan secara perlahan dan bersedia untuk mengambil keuntungan dan mengurangkan kerugian dengan cepat.

Pendapatan

Bahan Gunaan (AMAT), Rangkaian Palo Alto (PANW), Clearfield (CLFD) dan Kedai Ross (ROST) semua EPS teratas dan pandangan jualan lewat Khamis, dengan bimbingan juga secara amnya kuat.

Saham AMAT meningkat kukuh awal Jumaat, bersedia untuk bergerak semula di atas garisan 200 harinya. Saham PANW melonjak, menandakan pergerakan melebihi 50 harinya. Saham CLFD melonjak dalam perdagangan lanjutan, mencari untuk berlumba di atas garisan 50 hari kerana ia cuba membina bahagian kanan pangkalan dua bawah. Saham ROST meledak ke arah paras tertinggi 2022 selepas ditutup dalam julat dari asas terendah.

JD.com (JD) dan Atkore (ATKR) dilaporkan awal Jumaat.

Pendapatan JD.com mendahului tontonan, manakala hasil berkurangan, sama seperti Alibaba (BABA) awal Khamis. Saham JD meningkat sederhana dalam dagangan prapasaran. Pada hari Khamis, saham melonjak 7.5% pada keputusan Alibaba, sehingga ke garisan 200 hari.

Saham ATKR meningkat kukuh pada hari Jumaat apabila pembuat produk binaan Atkore mengatasi pandangan fiskal Q4 dan dipandu lebih tinggi pada keuntungan Q1 dan 2023. Saham ATKR jatuh 3.5% pada hari Khamis, tetapi selesa di atas garisan 200 hari kerana ia berfungsi di sebelah kanan asas cawan dalam.

Niaga Hadapan Dow Jones Hari Ini

Niaga hadapan Dow Jones meningkat 0.65% berbanding nilai saksama. Niaga hadapan S&P 500 naik 0.85%. Niaga hadapan Nasdaq 100 melonjak 1%, dengan teknologi mengangkat saham AMAT dan PANW.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun meningkat 2 mata asas kepada 3.79%.

Niaga hadapan minyak mentah jatuh hampir 2%, manakala gas asli tenggelam lebih daripada 3%.

Ingat tindakan semalaman itu Niaga hadapan Dow dan di tempat lain tidak semestinya diterjemahkan ke dalam perdagangan sebenar dalam biasa seterusnya pasaran saham sesi.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham yang boleh diambil tindakan dalam perhimpunan pasaran saham di IBD Live


Perhimpunan Pasaran Saham

Perhimpunan pasaran saham jatuh kukuh di tempat terbuka apabila Presiden Fed St. Louis James Bullard dan Presiden Fed Kansas City Esther George membuat kenyataan hawkish. Indeks utama melantun semula untuk ditutup rata kepada rendah sedikit.

Purata Perindustrian Dow Jones berada di bawah titik pulang modal pada Khamis dagangan pasaran saham. Indeks S&P 500 merosot 0.3%. Komposit Nasdaq jatuh 0.35%. Russell 2000 bermodal kecil menyerah 0.9%.

Saham epal meningkat 1.3%. Saham Microsoft memberi balik dua sen, saham Google merosot 0.5%. Semua menguji talian 50 hari mereka intraday. Kesemuanya berada di bawah garisan 200 hari mereka tanpa mata belian yang jelas. Saham Tesla merosot 2%, bergerak menghampiri paras terendah pada 9 Nov.

Harga minyak mentah AS jatuh 4.6% kepada $81.64 setong. Selain komen Fed yang hawkish, salahkan penekanan Beijing yang diperbaharui pada dasar “sifar-Covid”. Majlis Negara China dilaporkan memberi amaran kepada bandar-bandar untuk mengelakkan “kelonggaran yang tidak bertanggungjawab” terhadap langkah-langkah Covid-19, hanya seminggu selepas badan peringkat tinggi itu menyokong peraturan pelonggaran. Pada hari Rabu, Universiti Peking telah mengunci satu kes. Jangkitan Covid telah meningkat sejak dua minggu lalu di China.

Hawkish Fed Menaikkan Hasil Perbendaharaan

Hasil Perbendaharaan 10 tahun meningkat 8 mata asas kepada 3.77%.

St. Louis Fed’s Bullard berkata kadar dana fed, pada masa ini pada 3.75%-4%, mungkin perlu naik setinggi 7%, jauh lebih tinggi daripada konsensus sekitar 5%. George dari Kansas City Fed berkata kemelesetan mungkin diperlukan untuk menurunkan inflasi.

Satu sebab mengapa penggubal dasar bersuara hawkish adalah untuk menaikkan kadar pasaran dan mengekang rali pasaran saham. Jika keadaan kewangan berkurangan dengan ketara pada harapan pangsi Fed, inflasi mungkin kekal lebih tinggi untuk lebih lama, memaksa Fed mengetatkan lagi kadar rasmi.


Tesla Vs. BYD: EV Giant Mana Yang Lebih Baik Beli?


ETF

Antaranya ETF terbaikInnovator IBD 50 ETF (FFTY) menurun 0.1%. ETF Sektor Perisian Teknologi Memperluas iShares (IGV) merosot 2.65%, walaupun dengan saham MSFT merupakan komponen utama. Saham PANW juga merupakan pegangan IGV. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) turun 0.5%, dengan saham AMAT merupakan pegangan SMH yang terkenal.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) merosot 2.1%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) berundur 2%. The Energy Select SPDR ETF (XLE) turun 0.5% dan Dana SPDR Sektor Pilihan Penjagaan Kesihatan (XLV) turun 0.2%.

Mencerminkan saham cerita yang lebih spekulatif, ARK Innovation ETF (ARKK) melepaskan 2.8% dan ARK Genomics ETF (ARKG) 3.2%. Saham TSLA ialah pegangan utama di seluruh ETF Ark Invest.


Lima Saham Cina Terbaik Untuk Ditonton Sekarang


Analisis Perhimpunan Pasaran Saham

Perhimpunan pasaran saham menguji beberapa tahap penting pada pembukaan Khamis. Nasdaq mendapat sokongan tepat di atas purata pergerakan 50 harinya. S&P 500 turun ke paras tertinggi jangka pendek Oktober secara ringkas. Russell 2000 melantun dari hampir garisan 21 harinya. S&P 400 MidCap mengadakan barisan 200 harinya.

Boleh dikatakan pasaran dijangka mengalami penarikan semula selepas larian kukuh dan S&P 500 menghampiri garisan 200 harinya. Pada masa yang sama, rali pasaran mendapat sokongan pada hari Khamis di kawasan penting. Jadi beberapa hari lalu adalah normal dan agak membina untuk indeks utama — dengan andaian mereka boleh mengekalkan paras terendah Khamis dan akhirnya bergerak lebih tinggi.

Walau bagaimanapun, pasaran berundur daripada paras tertinggi harian Selasa hingga paras rendah pagi Khamis mencecah beberapa saham yang keluar atau mencatatkan kemasukan awal dalam beberapa hari lalu. Beberapa telah menguji entri tersebut atau langsung gagal. Ada yang melantun sementara yang lain mungkin melakukannya. Dalam kes tertentu, mata belian sebelumnya masih sah, manakala yang lain mungkin perlu menetapkan pemegang baharu atau entri lain. Yang lain mungkin bergelut untuk tempoh yang panjang.

Pelbagai jenis saham dan sektor menunjukkan aksi yang menarik.

Dalam semua kes ini, rali pasaran yang sihat akan menjadi kunci.

Saham Apple, Microsoft dan Google bukanlah peneraju pasaran dan mungkin tidak untuk beberapa lama. Tetapi jika mereka boleh mengelakkan ketinggalan, ia akan menjadi bantuan yang besar.


Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD


Apa yang perlu dilakukan sekarang

Perhimpunan pasaran saham menunjukkan tindakan memberangsangkan pada Khamis. Trend keseluruhan telah lebih tinggi sejak beberapa minggu lalu. Tetapi ia telah menjadi jalan berliku bagi pelabur.

Sesiapa yang membeli saham selepas 21 Okt hari susulan berkemungkinan berada di bawah air pada awal November. Walaupun indeks melonjak pada 10 November pada laporan CPI yang jinak, Nasdaq, S&P 500 dan Russell 2000 mendatar ke bawah sejak itu.

Perhimpunan pasaran saham kekal bergelora, dengan putaran sektor dan perubahan harian yang besar merumitkan keadaan. Peluang membeli sering menjadi saat apabila pasaran menarik permaidani daripada pelabur.

Jadi pastikan pendedahan cahaya. Tambah pendedahan secara beransur-ansur — dan bersedia untuk mengurangkan pendedahan disebabkan oleh keadaan pasaran atau peraturan penjualan saham individu.

Pastikan senarai pantauan anda dikemas kini, supaya anda dapat melihat pemimpin baru muncul.

Baca Gambar yang besar setiap hari untuk kekal selari dengan hala tuju pasaran dan saham dan sektor terkemuka.

Sila ikuti Ed Carson di Twitter di @IBD_ECarson untuk kemas kini pasaran saham dan banyak lagi.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Mengapa Alat IBD Ini Memudahkan Search Untuk Saham Teratas

Dapatkan Saham Pemenang Besar Seterusnya Dengan MarketSmith

Ingin Mendapat Untung Cepat Dan Mengelakkan Kerugian Besar? Cuba SwingTrader

Saham Pertumbuhan Terbaik Untuk Dibeli Dan Dilihat

IBD Digital: Buka Kunci Senarai Stok Premium, Alat Dan Analisis IBD Hari IniWe want to say thanks to the writer of this post for this awesome content

Niaga Hadapan Meningkat; 5 Pemenang Pendapatan


Check out our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/