Niaga Hadapan Meningkat Selepas Perhimpunan Pasaran Berkelip Isyarat Sangat menurun

Niaga hadapan Dow Jones meningkat sedikit pagi Rabu, bersama dengan niaga hadapan S&P 500 dan niaga hadapan Nasdaq. Perhimpunan pasaran saham mengalami kerugian mendadak pada hari Selasa, dengan Nasdaq dan S&P 500 menembusi di bawah paras utama.
XLaporan ekonomi pada Selasa menghidupkan semula kemelesetan dan kebimbangan inflasi. Laporan daripada Intel (INTC) pemotongan harga cip kerana kelemahan PC menyelar saham dan saingan Intel Peranti Mikro Lanjutan (AMD), serta pembuat PC dan Microsoft (MSFT).

Sementara itu, Exxon Mobil (XOM), Farmaseutikal Vertex (VRTX), Tenaga Enfasa (ENPH), ibu bapa Google Abjad (GOOGL) dan Tesla (TSLA) ialah lima saham untuk ditonton, tetapi atas sebab yang berbeza.

Saham XOM meningkat sederhana pada hari Selasa, bermain-main dengan isyarat beli intraday selepas gergasi tenaga pelbagai itu bertahan lebih baik daripada kebanyakan permainan minyak dan gas. Saham VRTX jatuh semula di bawah a titik beli. Stok ENPH jatuh dalam pemegang apabila stok solar menjadi malap. Saham Google dan Tesla jatuh kukuh di bawah mata belian baru-baru ini.

Stok Google dihidupkan Pemimpin Jangka Panjang IBD. Stok Vertex dan Enphase ada pada IBD 50 dan Topi Besar IBD 20. Exxon adalah hari Selasa Saham IBD Hari Ini.

Video yang dibenamkan dalam artikel ini menyerlahkan saham Exxon Mobil, Google dan VRTX.

Dalam berita lain, gergasi bijirin General Mills (GIS) melaporkan pendapatan dan jualan suku keempat fiskal yang lebih baik daripada jangkaan. Stok GIS meningkat sederhana sebelum dibuka selepas berbalik pada hari Selasa, kembali ke atas garisan 50 harinya dalam dasar cawan cetek.

Niaga Hadapan Dow Jones Hari Ini

Niaga hadapan Dow Jones meningkat 0.3% berbanding nilai saksama. Niaga hadapan S&P 500 naik 0.25% dan niaga hadapan Nasdaq 100 naik 0.2%.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun jatuh 6 mata asas kepada 3.15%.

Harga minyak mentah meningkat lebih daripada 1%.

Bitcoin jatuh hanya di atas paras $20,000 sekali lagi.

Ingat tindakan semalaman itu Niaga hadapan Dow dan di tempat lain tidak semestinya diterjemahkan ke dalam perdagangan sebenar dalam biasa seterusnya pasaran saham sesi.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham yang boleh diambil tindakan dalam perhimpunan pasaran saham di IBD Live


Perhimpunan Pasaran Saham

Perhimpunan pasaran saham dibuka lebih tinggi, dirangsang oleh pemotongan masa kuarantin China untuk pelancong masuk. Tetapi indeks utama tidak lama lagi pudar, diterajui oleh Nasdaq.

Purata Perindustrian Dow Jones jatuh 1.6% pada hari Selasa dagangan pasaran saham. Indeks S&P 500 merosot 2%, dengan saham ENPH antara yang mencatat prestasi paling teruk. Komposit Nasdaq dijual sebanyak 3%. Russell 2000 bermodal kecil berundur 1.85%.

Dua laporan ekonomi mencecah pasaran pada 10 pagi ET. Indeks Keyakinan Pengguna jatuh pada bulan Jun ke titik terendah sejak Februari 2021, manakala tolok jangkaannya mencecah paras terendah sembilan tahun. Tolok jangkaan inflasi mencecah rekod tertinggi sejak 1987. Sementara itu, indeks pembuatan Richmond Fed jauh lebih lemah daripada jangkaan, laporan kilang serantau negatif terkini menjelang indeks pembuatan AS ISM pada hari Jumaat.

Intel dilaporkan sedang memotong harga pemproses Alder Lake dengan Pesanan pembuat PC jauh lebih lemah daripada yang dijangkakan. Saham Intel merosot 2.2%. Saham Archrival AMD dijual sebanyak 6.2%, penutupan terendah dalam setahun dan tepat di atas paras terendah harian pada 17 Jun. Dell Technologies (DELL) dan HP Inc. (HPQ) kedua-duanya kehilangan 2.6%. Pembuat Windows Microsoft merosot 3.2%.

Harga minyak mentah AS meningkat 2% kepada $111.76 setong. OPEC+ akan mengadakan mesyuarat terbaharunya mulai Rabu

Hasil Perbendaharaan 10 tahun meningkat 1 mata asas kepada 3.21%.

ETF

Antaranya ETF terbaikInnovator IBD 50 ETF (FFTY) jatuh 2%, manakala Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) menyerah 2.1%. ETF Sektor Perisian Teknologi Memperluas iShares (IGV) merosot 3.7%, dengan saham Microsoft menjadi pegangan teratas. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) berundur 2.5%, dengan komponen utama saham Intel dan AMD.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) dan Global X US Infrastructure Development ETF (TURAPAN) kedua-duanya merosot 1.7%. US Global Jets ETF (JETS) melepaskan keuntungan pembukaan yang kukuh untuk merosot 0.8%. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) kehilangan 2.1%. The Energy Select SPDR ETF (XLE) memperoleh 2.7%, dengan saham XOM merupakan komponen yang besar. The Financial Select SPDR ETF (XLF) tergelincir 1%. Dana SPDR Sektor Pilihan Penjagaan Kesihatan (XLV) dengan saham VRTX komponen, berundur 1.7%.

Mencerminkan saham cerita yang lebih spekulatif, ARK Innovation ETF (ARKK) menjunam 5.9% dan ARK Genomics ETF (ARKG) 5%. Saham TSLA kekal sebagai pegangan teratas merentas Ark Invest ETF.


Lima Saham Cina Terbaik Untuk Ditonton Sekarang


Saham Untuk Dilihat

Saham Exxon Mobil meningkat setinggi 93.24 intraday, bergerak di atas garisan 50 hari dan 21 hari sambil juga menembusi aliran menurun yang curam. Itu menawarkan kemasukan yang agresif. Saham XOM mengurangkan keuntungan untuk menutup 2.8% kepada 91.50, tetapi bertahan di atas garisan 50 hari. Saham Exxon bertahan lebih baik daripada banyak permainan minyak dan gas yang cuba pulih daripada barisan 200 hari mereka. Namun, idealnya pelabur mungkin mahu melihat saham XOM bergerak ke sisi untuk seketika dan membentuk pangkalan baharu sebelum cuba masuk.

Saham Vertex jatuh 3.9% kepada 276.17, di bawah kemasukan awal 279.23 selepas hanya mencecah rekod 293.17 pada hari Jumaat. Saham VRTX masih boleh dikatakan baik, dengan pengunduran pada hari Selasa datang pada volum yang lebih ringan, dan mengikuti rentetan keuntungan besar sehingga minggu lepas. Tetapi ia menanggung menonton. The garis kekuatan relatif untuk saham VRTX masih menghampiri paras tertinggi.

Saham Enphase jatuh 7.5% kepada 190.65, mendapat sokongan sekali lagi di sekitar purata pergerakan 21 harinya. Stok ENPH masih dalam pegangan yang mendalam dalam a asas dua bawah. Titik belian rasmi ialah 217.33, walaupun pelabur mungkin menggunakan pergerakan di atas paras tertinggi Isnin 210.10 sebagai kemasukan awal. Tetapi saham ENPH dan permainan solar lain tidak menentu, sifat yang lebih sukar untuk ditangani dalam iklim pasaran semasa.


China EV Giant Di Zon Beli Ketika Ia Merampas Mahkota Tesla


Saham Tesla merosot 5% kepada 697.99 kembali di bawah purata pergerakan 21 harinya. Pada hari Isnin, saham TSLA berbalik sedikit selepas mencapai rintangan pada garisan 10 minggunya. Tidak seperti kebanyakan saham megacap, saham Tesla dipegang melebihi paras terendah lewat Mei pada bulan Jun. Lewat minggu ini, mungkin Sabtu, Tesla akan mengeluarkan angka penghantaran suku kedua yang sepatutnya menunjukkan penurunan yang ketara berbanding Q1, mencerminkan penutupan kilang Shanghai dan pemulihan yang perlahan.

Tesla menutup pejabat San Mateo, Calif., menghapuskan 200 jawatan peringkat rendah daripada pasukan Autopilotnya sebagai sebahagian daripada pemberhentian berterusan yang berterusan di gergasi EV itu. Ketua Pegawai Eksekutif Elon Musk, yang bimbang kemungkinan berlakunya kemelesetan, telah berulang kali menjanjikan pemanduan sendiri sepenuhnya “tahun ini” selama hampir sedekad. Pemanduan Sendiri Penuh Tesla, yang berharga $12,000, ialah sistem bantuan pemandu Tahap 2, jauh daripada sistem pemanduan sendiri Tahap 5.

Saham Google merosot 3.3% kepada 2,240.15, kembali di bawah purata pergerakan 50 hari selepas membersihkan paras utama itu pada hari Jumaat. Saham GOOGL juga mengelak daripada mengurangkan paras terendah Mei dalam jualan pasaran Jun.

Analisis Perhimpunan Pasaran

Indeks utama bermula dengan keuntungan yang baik pada hari Selasa tetapi dengan cepat menuju ke bawah. Komposit Dow Jones, S&P 500 dan Nasdaq semuanya jatuh semula di bawah purata pergerakan 21 hari mereka.

Nasdaq dan S&P 500 jatuh di bawah paras terendah pada hari Jumaat mereka hari susulan. Itu isyarat yang sangat menurun. Penyelidikan menunjukkan bahawa terdapat kemungkinan 90% bahawa perhimpunan itu akhirnya akan gagal apabila ini berlaku. Perhimpunan itu belum berakhir secara rasmi sehingga indeks melemahkan paras terendah mereka baru-baru ini.

Dow Jones tidak ditutup di bawah paras terendah hari susulannya, tetapi ia tidak jauh.

Terdapat banyak pembalikan yang buruk pada hari Selasa dan saham jatuh ke belakang atau di bawah paras utama.

Banyak megacaps, bukan sahaja saham Tesla dan Google, telah mencapai rintangan sekitar garisan 50 hari atau 10 minggu, termasuk saham MSFT, epal (AAPL) dan Amazon.com (AMZN). Begitu juga dengan XLV dan ARKK ETF.

Saham utama tidak mempunyai hari yang baik, dengan kelemahan yang luas. Saham farmasi, walaupun merupakan nama pertumbuhan pertahanan, ditarik balik. Penanggung insurans kesihatan tidak banyak kehilangan tempat, tetapi melepaskan beberapa keuntungan pembukaan yang menaik.

Stok minyak dan gas mungkin pulih, tetapi selepas melantun dari paras rendah lewat minggu lalu, ramai yang mungkin memerlukan masa untuk membaiki. Saham XOM kelihatan lebih baik, tetapi nama tenaga pun boleh bergelut jika pasaran luas menjual.


Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD


Apa yang perlu dilakukan sekarang

Dengan rali pasaran dengan cepat menghadapi tekanan jualan, pelabur tidak sepatutnya menambah pendedahan, yang sepatutnya sudah terang. Sebaliknya, mereka mungkin mahu mengupas beberapa jawatan baharu. Banyak, seperti saham VRTX, berkemungkinan berada di bawah air dengan Nasdaq di bawah FTD rendah dan S&P 500 hampir berada di sana.

Seperti memandu dalam keadaan berkabus, sukar untuk mengetahui apa yang akan berlaku untuk pasaran saham, tetapi risikonya tinggi.

Teruskan bekerja pada senarai pantauan. Kekal bertunang dan bersedia untuk bertindak.

Baca Gambar yang besar setiap hari untuk kekal selari dengan hala tuju pasaran dan saham dan sektor terkemuka.

Sila ikuti Ed Carson di Twitter di @IBD_ECarson untuk kemas kini pasaran saham dan banyak lagi.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Dapatkan Saham Pemenang Besar Seterusnya Dengan MarketSmith

Ingin Mendapat Untung Cepat Dan Mengelakkan Kerugian Besar? Cuba SwingTrader

Saham Pertumbuhan Terbaik Untuk Dibeli Dan Tonton

IBD Digital: Buka Kunci Senarai Stok Premium, Alat Dan Analisis IBD Hari IniWe wish to say thanks to the author of this post for this remarkable content

Niaga Hadapan Meningkat Selepas Perhimpunan Pasaran Berkelip Isyarat Sangat menurun


Explore our social media accounts and other related pageshttps://paw6.info/related-pages/