Niaga Hadapan: Nike Earnings Beat; Jualan EV Giant Di Dek

Niaga hadapan Dow Jones lebih rendah berikutan kejatuhan pasaran saham Isnin. Namun, rali pasaran saham baharu berterusan dan enam saham teratas untuk dibeli dan ditonton termasuk AutoZone dan Merck.
XLewat Isnin, saham Dow Jones Nike (NKE) dilaporkan lebih baik daripada jangkaan hasil pendapatan. Saham Nike meningkat lebih daripada 2% dalam perdagangan lanjutan sebelum bertukar 3% lebih rendah pada panduan hasil yang lebih lemah daripada yang dijangkakan. Saham itu berakhir Isnin kira-kira 38% daripada paras tertinggi 52 minggu.

Seterusnya, Tesla (TSLA) dijangka untuk mengumumkan jualan Q2 lewat minggu ini. Penganalisis yang ditinjau oleh FactSet menjangkakan Tesla telah menghantar 273,000 kenderaan pada suku kedua, dengan julat antara 249,000 dan 323,000. Tesla menghantar 310,048 kenderaan pada Q1.

Niaga Hadapan Dow Jones Hari Ini: Hasil Perbendaharaan, Harga Minyak

Selepas penutupan Isnin, niaga hadapan Dow Jones jatuh 0.25% berbanding nilai saksama, dan niaga hadapan S&P 500 kehilangan 0.3%. Niaga hadapan 100 Nasdaq jatuh 0.4% berbanding nilai saksama. Ingat tindakan semalaman itu Niaga hadapan Dow dan di tempat lain tidak semestinya diterjemahkan ke dalam perdagangan sebenar dalam biasa seterusnya pasaran saham sesi.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun meningkat kepada 3.19% pada hari Isnin berikutan kenaikan Jumaat kepada 3.12%. Hasil Perbendaharaan 10 tahun sedang mencari untuk melantun semula selepas penarikan semula mendadak. Pada pertengahan Jun, ia mencecah paras tertinggi sejak April 2011 pada 3.48%.

Sementara itu, harga minyak AS cuba melantun semula selepas kerugian baru-baru ini, dengan West Texas Intermediate didagangkan hampir $110 setong. Pada awal Mac, WTI mendahului secara ringkas di atas $130.

Pasaran Saham Hari Ini

Pada hari Isnin, Purata Perindustrian Dow Jones jatuh 0.2%, manakala S&P 500 turun 0.3%. Komposit Nasdaq yang berteknologi tinggi kehilangan 0.7%. Antara dana dagangan bursapenjejak Nasdaq 100 Invesco QQQ Trust (QQQ) turun 0.7%, dan SPDR S&P 500 ETF (SPY) merosot 0.4%.

Saham Tesla turun 0.3% pada hari Isnin. Antara Pemimpin Dow Jones, epal (AAPL) tidak berubah dan Microsoft (MSFT) didagangkan 1.05% lebih rendah dalam pasaran saham hari ini.

Pada peringkat awal rali pasaran saham baharu, pemimpin Dow Jones Johnson & Johnson (JNJ) dan Merck (MRK), serta AutoZon (AZO), Bristol Myers Squibb (BMY), Eli Lilly (LLY) dan Perkhidmatan Quanta (PWR), adalah antara saham utama IBD untuk dibeli dan diperhatikan untuk hari Selasa.

Quanta ialah sebuah Papan Pendahulu IBD saham senarai pantau. Eli Lilly ialah seorang IBD SwingTrader stok. Bristol adalah Stok IBD Hari Jumaat. Dan AutoZone dipaparkan dalam minggu ini Stok Berhampiran lajur Zon Beli.

Apa Yang Perlu Dilakukan Dalam Perhimpunan Pasaran Saham Baharu

Di tengah-tengah a perhimpunan pasaran saham yang masih barupelabur mendapat lampu hijau untuk mula membeli saham terkemuka yang melepasi betul beli mata. Ia harus meletakkan portfolio dan minda anda selari dengan tindakan pasaran saham dengan memberikan modal secara beransur-ansur kepada saham terkemuka.

Gunakan setiap pembelian sebagai maklum balas tentang kekuatan semasa rali pasaran. Jangan panik jika anda terlepas pasangan pertama jerawat. Jika aliran menaik pasaran saham adalah nyata, akan ada banyak masa untuk membeli saham dan membuat wang. Ini adalah strategi penting kerana tindakan susulan sebelumnya telah gagal pada tahun ini.

Untuk lebih banyak saham terkemuka dan saham yang menghampiri mata belian, lihat ini Senarai Saham IBDseperti Stok Berdekatan Zon Beli.

Ruangan The Big Picture hari Isnin mengulas, “Hari-hari selepas a susulan adalah sama pentingnya dengan hari susulan itu sendiri, yang bermaksud pasaran saham kini berada dalam landasan membuktikan arah aliran menaik baharu. Seperti mana-mana juruterbang ujian yang baik, pelabur harus meneruskan dengan berhati-hati minggu ini.”

Jika anda baru menggunakan IBD, pertimbangkan untuk melihatnya sistem perdagangan saham dan BOLEH SLIM asas. Mengenali corak carta adalah satu kunci kepada garis panduan pelaburan. IBD menawarkan pelbagai jenis senarai saham pertumbuhanseperti Papan pendahulu dan SwingTrader.

Pelabur juga boleh membuat senarai pantau, mencari syarikat yang hampir a titik beliatau bangunkan skrin tersuai di IBD MarketSmith.


Empat Saham Dow Jones Untuk Dilihat Sekarang


Saham Dow Jones Untuk Dilihat: Johnson & Johnson, Merck

Pemimpin Dow Jones Johnson & Johnson berada dalam julat belian melepasi paras dua terbawah 181.84 titik beli berikutan pergerakan pelarian 1.5% pada hari Jumaat, menurut IBD MarketSmith analisis carta. Saham JNJ rendah sedikit pada hari Isnin.

Stok JNJ menunjukkan pepejal 95 daripada 99 sempurna Penilaian Komposit IBD, mengikut Semakan Stok IBD. Pelabur boleh menggunakan Penarafan Komposit IBD untuk mengukur kualiti metrik asas dan teknikal saham dengan mudah.

Syarikat gergasi dadah Merck melepasi mata belian 95.02 asas rata pada Isnin, tetapi tamat tepat di bawah kemasukan selepas kenaikan 1.4% sesi. Kawasan belian 5% meningkat kepada 99.77.


4 Saham Pertumbuhan Teratas Untuk Diperhatikanrent Perhimpunan Pasaran Saham


Saham Teratas Untuk Dibeli Dan Tonton: AutoZone, Bristol, Eli Lilly, Quanta

AutoZone meningkat 0.5% pada hari Isnin selepas Goldman Sachs menaik taraf saham daripada neutral kepada membeli dengan sasaran harga 2,296, dengan mengatakan syarikat itu “berada di kedudukan defensif” dalam persekitaran semasa. Saham AZO melepasi secawan dengan mata belian pemegang 2,130.60 pada Jumaat dan berada dalam julat belian yang mendahului pada 2,237.13.

Stok IBD Hari Jumaat, Bristol Myers, bergerak lebih jauh di atas titik beli 78.72 asas rata selepas kenaikan 1.3% pada hari Isnin. Zon belian 5% berjalan sehingga 82.66.

IBD SwingTrader saham Eli Lilly kembali ke paras tertinggi baharu selepas menaik taraf garisan 50 hari minggu lepas. Saham berada dalam kawasan belian 5% yang meningkat kepada 329.81. Saham Eli Lilly naik 0.5% pada hari Isnin.

Papan Pendahulu IBD saham senarai pantau Quanta Services sedang mengesan cawan dengan pemegang yang mempunyai mata beli 138.56, menurut IBD MarketSmith analisis carta. Saham kembali melebihi garis 50 hari mereka, yang merupakan tahap penting untuk ditonton. Saham quanta naik 1.5% pada hari Isnin.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham terkemuka dalam rali pasaran saham semasa di IBD Live


Saham Tesla

Saham Tesla kehilangan 0.3% pada hari Isnin, memberikan kembali sebahagian kecil daripada pendahuluan 4.5% pada hari Jumaat. Saham masih berada di bawah purata pergerakan 50 dan 200 hari.

Saham Tesla didagangkan setinggi 1,243.49 pada 4 November. Saham adalah kira-kira 40% daripada rekod tertinggi itu.

Pemimpin Dow Jones: Apple, Microsoft

Antara Saham Dow Jonessaham Apple didagangkan tidak berubah pada hari Isnin, tetapi masih berada di paras tertinggi sejak 9 Jun Namun, saham itu jauh di bawah garis jangka panjang 200 hari dan kira-kira 23% daripada paras tertinggi 52 minggu.

Peneraju perisian Microsoft kehilangan 1.05% pada hari Isnin, kerana ia menguji rintangan sekitar barisan 50 hari utamanya. Saham ditutup kira-kira 24% daripada paras tertinggi 52 minggu.

Pastikan anda mengikuti Scott Lehtonen di Twitter di @IBD_SLehtonen untuk maklumat lanjut mengenai saham pertumbuhan dan Purata Perindustrian Dow Jones.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Saham Pertumbuhan Teratas Untuk Dibeli Dan Tonton

Ketahui Cara Mengatur Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD

Cari Pelaburan Jangka Panjang Terbaik Dengan Pemimpin Jangka Panjang IBD

MarketSmith: Penyelidikan, Carta, Data Dan Bimbingan Semua Dalam Satu Tempat

Cara Menyelidik Stok Pertumbuhan: Mengapa Alat IBD Ini Memudahkan Pencarian Stok TeratasWe wish to thank the writer of this short article for this incredible web content

Niaga Hadapan: Nike Earnings Beat; Jualan EV Giant Di Dek


You can find our social media pages here and other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/