Niaga Hadapan: Pembetulan Mendalam; Apa yang perlu dilakukan sekarang

Niaga hadapan Dow Jones meningkat 140 mata menjelang pembukaan Selasa. Purata Perindustrian Dow Jones berakhir dalam pasaran menurun, penurunan sebanyak 20% atau lebih daripada paras tertinggi baru-baru ini, menjual lebih daripada 300 mata pada hari Isnin.
XPasaran Saham Hari Ini

Pada hari Isnin, Purata Perindustrian Dow Jones dijual 1.1%, manakala S&P 500 turun 1%. Komposit Nasdaq yang berteknologi tinggi merosot 0.6%. Dan Russell 2000 bermodal kecil kehilangan 1.4%.

Antara dana dagangan bursapenjejak Nasdaq 100 Invesco QQQ Trust (QQQ) turun 0.4%, dan SPDR S&P 500 (SPY) jatuh 1%.

Laporan pendapatan utama minggu ini datang daripada Jabil (JBL), Makanan Cal-Maine (TENANG), CarMax (KMX), Cintas (CTAS), Jefferies (JEF), Teknologi Mikron (MU), saham Dow Jones Nike (NKE) dan Paychex (PAYX).

EV gergasi Tesla (TSLA) naik 0.25% selepas berbalik daripada kerugian awal Isnin. Antara Saham Dow Jones, epal (AAPL) didagangkan naik 0.2%, manakala Microsoft (MSFT) kehilangan 0.2% dalam pasaran saham hari ini.

Dalam kelemahan pasaran saham yang berterusan, DoubleVerify (DV), tuan rumah Jenama (TWNK), Biosains Neurocrine (NBIX), Toro (TTC) dan Farmaseutikal Vertex (VRTX) — serta saham Dow Jones UnitedHealth (UNH) — adalah antara saham teratas untuk ditonton. Perlu diingat bahawa pembetulan pasaran saham yang semakin mendalam adalah sebab yang baik untuk pelabur duduk di luar.

DoubleVerify ialah sebuah Papan Pendahulu IBD stok. Tuan rumah dan Toro telah dipaparkan lajur Saham Berhampiran Zon Beli minggu ini.

Niaga Hadapan Dow Jones Hari Ini: Hasil Perbendaharaan, Harga Minyak

Menjelang pembukaan hari Selasa, niaga hadapan Dow Jones meningkat 0.5% berbanding nilai saksama, manakala niaga hadapan S&P 500 juga meningkat 0.5%. Niaga hadapan Nasdaq 100 naik 0.6% di atas nilai saksama. Ingat tindakan semalaman itu Niaga hadapan Dow Jones dan di tempat lain tidak semestinya diterjemahkan ke dalam perdagangan sebenar dalam biasa seterusnya pasaran saham sesi.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun melonjak kepada 3.87% pada hari Isnin, mencecah satu lagi tahap tertinggi baharu. Hasil Perbendaharaan 10 tahun berada pada paras tertinggi sejak April 2010 apabila ia memuncak sekitar 4.01%. Sementara itu, harga minyak AS terus rendah pada hari Isnin, jatuh hampir 3%. Niaga hadapan West Texas Intermediate didagangkan di bawah $77 setong, paras terendah sejak awal Januari.

Apa Yang Perlu Dilakukan Dalam Pembetulan Pasaran Saham yang semakin teruk

Di tengah-tengah jualan berterusan merentas indeks saham utama, aliran pasaran IBD kekal dalam “pasaran dalam pembetulan.” Ini bermakna pelabur harus bersikap defensif dan di pinggir.

Untuk bersedia untuk perhimpunan pasaran saham baharu, pelabur harus menunggu hari susulan. Apabila pasaran berada dalam pembetulan, cari sekurang-kurangnya satu indeks utama untuk mencuba bahagian bawah. Kami masih mencari hari pertama indeks ditutup dikira lebih tinggi sebagai Hari 1 percubaan ralinya. Tindakan pada Hari 2 dan Hari 3 adalah tidak relevan selagi indeks tidak melemahkan paras terendah terkininya. Jika tahap rendah itu dikurangkan, percubaan rali dilakukan dan pasaran perlu mencuba lagi.

Pada Hari ke-4 dan kemudian, anda sedang mencari Nasdaq atau S&P 500 untuk meningkat secara mendadak dalam volum yang lebih tinggi daripada sesi sebelumnya. Itu hari susulan. Ia memberi pelabur lampu hijau untuk mula membeli saham terkemuka yang melepasi betul beli mata. Ia harus meletakkan portfolio dan minda anda selari dengan tindakan pasaran saham dengan memberikan modal secara beransur-ansur kepada saham terkemuka.

Walau bagaimanapun, adalah penting bagi pelabur untuk menggunakan masa henti ini dengan baik. Sekarang adalah peluang yang ideal untuk mengkaji bahagian bawah pasaran dan kepada membina senarai pantauan yang kukuh saham berprestasi tinggi. Banyak pemimpin jangka panjang cenderung untuk keluar pada atau berhampiran susulan, isyarat pasaran terendah. Terlepas peluang awal itu boleh menjadi kesilapan yang mahal.

Ruangan The Big Picture hari Isnin mengulas, “Pada satu ketika hari Isnin, komposit Nasdaq naik 1.4%. Ia ternyata menjadi fatamorgana, kerana indeks pasaran saham dengan cepat pudar dan ditutup dengan lebih banyak kerugian. Perhimpunan palsu adalah gejala pasaran menurun, apabila saham sering mendapati kekuatan pada waktu awal tetapi pembeli hilang menjelang penutupan.”


Lima Saham Dow Jones Untuk Dilihat Sekarang


Saham Dow Jones Untuk Dilihat: UnitedHealth

Saham Dow Jones UnitedHealth merosot 1% pada hari Isnin, membendung kemerosotannya di sekitar garis 200 hari jangka panjang. Saham sedang membina asas rata yang mempunyai titik beli 553.23, menurut IBD MarketSmith analisis carta. Dengan saham kira-kira 8% daripada paras tertinggi 52 minggu mereka, mereka mempunyai tugas mereka untuk mereka lebih awal daripada potensi pelarian.

saham UNH menunjukkan 95 yang kuat daripada 99 yang sempurna Penilaian Komposit IBDmengikut Semakan Stok IBD. Pelabur boleh menggunakan Penarafan Komposit IBD untuk mengukur kualiti metrik asas dan teknikal saham dengan mudah.


4 Saham Pertumbuhan Teratas Untuk DiperhatikanrPembetulan Pasaran Saham


Saham Teratas Untuk Ditonton: DoubleVerify, Hostess, Neurocrine, Toro, Vertex

Stok Papan Pendahulu IBD DoubleVerify masih di bawah mata belian 28.07 dalam asas terendah walaupun kenaikan 0.55% pada hari Isnin. Mengikut ulasan Papan Pendahulu, DoubleVerify telah berbalik di bawah entri garis arah aliran awal berhampiran 27 dalam pangkalan terbawah dan sedang mencari sokongan berhampiran garisan 50 harinya.

Twinkie maker Hostess Brands berada dalam kawasan belian 5% di atas cawan dengan mata belian pemegang 23.23, menurut IBD MarketSmith analisis carta. Secara kasar, barisan RS Hostess berada pada tahap tertinggi baharu. Perlu diingat bahawa arah aliran pasaran yang lemah sepatutnya membuatkan anda diketepikan, tetapi ia adalah salah satu saham teratas untuk ditonton.

Pilihan Saham IBD 50 untuk Dilihat hari Rabu, Neurocrine Biosciences, sedang membina pangkalan rata yang mempunyai mata beli 109.36. Saham akhirnya melepaskan sokongan sekitar garis 50 hari mereka pada hari Isnin, jatuh 2.8%. Walaupun slaid pada hari Isnin, garis RS mencecah paras tertinggi baru minggu lepas, jadi saham telah mengelakkan banyak kelemahan pasaran.

Stok Toro ada dalam a tapak rata dan kira-kira 6% daripada 92.05 titik beli. Saham didagangkan hanya di bawah garis 50 hari mereka selepas kejatuhan 0.5% pada hari Isnin. Barisan RS berada pada paras tertinggi baharu.

Vertex Pharmaceuticals jatuh lebih jauh di bawah garisan 50 hari berikutan kerugian 2.35% pada hari Isnin. Ia membentuk asas rata dengan titik beli 306.05. Ketahanan saham menjadikannya idea terbaik untuk ditonton.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham terkemuka dalam pembetulan pasaran saham semasa di IBD Live


Saham Tesla

saham Tesla naik 0.25% pada hari Isnin, menamatkan kekalahan berturut-turut selama empat hari. Namun, saham berada di bawah garisan 50 hari mereka berikutan kerugian besar minggu lepas.

Minggu lepas, garis kekuatan relatif saham mencapai paras tertinggi sejak April, tetapi telah jatuh mendadak dalam sesi baru-baru ini. Saham adalah kira-kira 34% daripada paras tertinggi 52 minggu mereka.

Pemimpin Dow Jones: Apple, Microsoft

Antara Saham Dow Jones, saham Apple naik 0.2% pada hari Isnin, menamatkan kerugian berturut-turut selama tiga hari. Saham itu didagangkan menghampiri paras terendah baru-baru ini, walaupun garis RSnya mencecah satu lagi tinggi baharu pada hari Isnin.

Microsoft kehilangan 0.2% pada hari Isnin, berakhir hanya pada harga rendah 52 minggu pada hari Jumaat. Gergasi perisian itu lebih daripada 30% daripada harga tertinggi selama 52 minggu.

Pastikan anda mengikuti Scott Lehtonen di Twitter di @IBD_SLehtonen untuk maklumat lanjut mengenai saham pertumbuhan dan Purata Perindustrian Dow Jones.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Saham Pertumbuhan Teratas Untuk Dibeli Dan Tonton

Ketahui Cara Mengatur Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD

Cari Pelaburan Jangka Panjang Terbaik Dengan Pemimpin Jangka Panjang IBD

MarketSmith: Penyelidikan, Carta, Data Dan Bimbingan Semua Dalam Satu Tempat

Cara Menyelidik Stok Pertumbuhan: Mengapa Alat IBD Ini Memudahkan Pencarian Stok TeratasWe want to thank the writer of this write-up for this remarkable material

Niaga Hadapan: Pembetulan Mendalam; Apa yang perlu dilakukan sekarang


You can view our social media profiles here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/