Niaga Hadapan Rendah Pada BOE Shocker; Hasil Jatuh Selepas Mencecah 4%

Niaga hadapan Dow Jones bertukar sedikit dalam dagangan tidak menentu pagi Rabu, manakala niaga hadapan S&P 500 dan niaga hadapan Nasdaq mengurangkan kerugian, selepas Bank of England secara tiba-tiba mengumumkan rancangan untuk membeli bon British jangka panjang, menyokong kejatuhan pound
XHasil Perbendaharaan 10 tahun, yang secara ringkas mendahului 4%, jatuh dengan kukuh.

Sementara itu, epal (AAPL) dilaporkan sedang mengekang pengeluaran iPhone. Laporan iPhone itu menimbang saham Apple dan pembuat cip iPhone seperti Semikonduktor Taiwan (TSM), Broadcom (AVGO), Qualcomm (QCOM) dan Qorvo (QRVO).

Biogen (BIIB) dan rakan kongsi Jepun Eisai melaporkan ubat Alzheimer mereka mengurangkan penurunan kognitif dalam percubaan peringkat akhir. Stok BIIB melambung tinggi.

Awal Rabu, saingan Tesla BYD (BYDDF) akan mengadakan a Acara pelancaran Eropah, kerana ia meneruskan pengembangan global yang pesat. Permulaan EV China Nio (NIO) akan mengadakan acara Eropahnya sendiri minggu depan.

BOE Membeli Bon

Bank of England mengumumkan ia akan membeli sementara bon British jangka panjang, pembalikan besar untuk bank pusat yang telah mengetatkan selama berbulan-bulan.

Paun British melantun, tetapi hanya sebentar. Hasil Gilt jatuh mendadak.

Pound telah menjunam dalam beberapa hari kebelakangan ini selepas Perdana Menteri UK baharu Liz Truss mengumumkan pakej pinjaman yang dibiayai defisit. Hasil bon British telah melonjak, membebankan sistem kewangan global.

Niaga Hadapan Dow Jones Hari Ini

Niaga hadapan Dow Jones adalah sama dengan nilai saksama pada langkah Bank of England, berayun antara keuntungan dan kerugian yang tipis. Niaga hadapan S&P 500 merosot 0.2%. Niaga hadapan 100 Nasdaq menyerah 0.6%, tetapi telah turun lebih 1%.

Niaga hadapan pasti tidak menentu.

Saham Apple ialah ahli komposit Dow Jones, S&P 500 dan Nasdaq. Saham Broadcom, Qorvo dan QCOM semuanya ada di S&P 500 dan Nasdaq, bersama-sama dengan saham TSLA.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun mencecah 4.005% pada awal pagi, kemudian jatuh 6 mata asas kepada 3.92% pada pergerakan BOE.

Niaga hadapan minyak mentah naik lebih tinggi.

Ingat tindakan semalaman itu Niaga hadapan Dow dan di tempat lain tidak semestinya diterjemahkan ke dalam perdagangan sebenar dalam biasa seterusnya pasaran saham sesi.


Sertai pakar IBD sambil mereka menganalisis saham yang boleh diambil tindakan dalam perhimpunan pasaran saham di IBD Live


Pasaran Saham Selasa

Pasaran saham hari Selasa ditutup bercampur-campur, tetapi selepas pembukaan yang kukuh dengan cepat berbalik lebih rendah, dengan indeks S&P 500 melemahkan paras rendah pasaran rendah intraday.

Purata Perindustrian Dow Jones susut 0.4% pada hari Selasa dagangan pasaran saham. Indeks S&P 500 susut 0.2%. Komposit Nasdaq naik 0.25%. Russell 2000 bermodal kecil meningkat 0.3%.

Hasil Perbendaharaan 10 tahun melonjak 9 mata asas kepada 3.96%, paras tertinggi baru 12 tahun.


Lima Saham Cina Terbaik Untuk Ditonton Sekarang


Pengeluaran Apple iPhone

Apple telah memberitahu pembekal untuk merancang pada 90 juta telefon bimbit iPhone pada tahun fiskal semasa, lapor Bloomberg. Syarikat raksasa teknologi Dow Jones itu menjangkakan untuk membuat enam juta lagi telefon bimbit, tetapi rangsangan permintaan yang dijangka tidak menjadi, tanda terbaru perbelanjaan elektronik pengguna yang lemah.

Saham epal jatuh 3.5% sebelum dibuka.

Saham naik 0.7% kepada 151.76 pada hari Selasa, kenaikan tipis kedua berturut-turut. Saham masih di bawah purata pergerakan 50 hari dan 200 hari mereka. Tetapi garis kekuatan relatif untuk saham AAPL berada pada rekod tertinggi, menurut Analisis MarketSmith.

Saham TSM, Broadcom, Qorvo dan Qualcomm semuanya berada pada atau menghampiri paras terendah 52 minggu. Taiwan Semi jatuh 3% dalam prapasaran manakala saham Qualcomm dan QRVO merosot 2%. Saham AVGO kehilangan 1%.

Ubat Alzheimer Biogen

Biogen dan Eisai lewat hari Selasa melaporkan bahawa ubat lecanemab mereka mengurangkan penurunan kognitif dan fungsi sebanyak 27% berbanding plasebo dalam percubaan fasa 3 selama 18 bulan pesakit dengan Alzheimer peringkat awal.

Ubat Alzheimer telah sukar difahami. FDA, dalam satu langkah kontroversial, tahun lepas meluluskan aducanumab Biogen untuk Alzheimer walaupun terdapat kebimbangan mengenai keberkesanannya. Medicare mempunyai liputan terhad aducanumab, mengehadkan penggunaannya secara mendadak.

Saham biogen, selepas pada mulanya melonjak pada Jun 2021 atas kelulusan FDA, telah menunjukkan arah aliran rendah selama berbulan-bulan.

Saham BIIB melonjak 44% pada awal Rabu.


Tesla Vs. BYD: EV Giant Mana Yang Lebih Baik Beli?


Acara Pelancaran BYD Europe

EV China dan gergasi bateri mengadakan acara maya yang memulakan pengembangan Eropahnya yang besar, mengeluarkan harga Eropah. BYD kini menjual SUV Tang dalam jumlah terhad di Norway. Pembuat kereta itu akan berkembang ke Jerman dan sebahagian besar Eropah, menambah sedan Han dan Atto 3 crossover kecil kepada pilihannya. Dengan BYD mencari sekurang-kurangnya menggandakan jualan 2023 kepada empat juta, ia perlu bertapak kukuh dalam pasaran EV No. 2 dunia.

Pada 7 Okt, Nio akan mengadakan acara Eropahnya sendiri. Ia akan mempamerkan model 2022nya, sedan mewah ET7, SUV ES7 dan ET5, saingan Tesla Model 3 yang akan memulakan penghantaran China pada 30 September.

Pada 1 Oktober, Nio akan mengeluarkan penghantaran September dan suku ketiga, tetapi syarikat permulaan menjangkakan jualan rekod setiap bulan pada suku keempat. BYD berkemungkinan akan mengeluarkan jualan bulanan dan suku tahunan sehari atau dua kemudian. Mereka berdua sepatutnya menjadi rekod sekali lagi.

Tesla harus mengeluarkan pengeluaran dan penghantaran suku ketiga global pada hujung minggu. Tesla harus melaporkan penghantaran rekod, tetapi permintaan China agak membimbangkan.

Saham BYD jatuh 1.4% pada hari Selasa kepada 26.68, berhampiran paras terendah empat bulan. Saham Nio berundur 2.4% kepada 17.19, masih dalam asas terendah tetapi jatuh lebih jauh daripada garisan 200 hari dan 50 harinya.

Saham Tesla naik 2.5% kepada 282.94 pada hari Selasa, walaupun ia mencapai rintangan pada garisan 50 hari. Saham TSLA mempunyai titik beli 314.74 daripada asas pendek dalam penyatuan yang panjang dan mendalam.

Tesla jatuh sederhana pada hari Rabu apabila Citigroup memotong sasaran penghantaran Q3 dan berkata Q4 berisiko.

Baca Gambar yang besar setiap hari untuk kekal selari dengan hala tuju pasaran dan saham dan sektor terkemuka.

Sila ikuti Ed Carson di Twitter di @IBD_ECarson untuk kemas kini pasaran saham dan banyak lagi.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Saham Pertumbuhan Terbaik Untuk Dibeli Dan Tonton

IBD Digital: Buka Kunci Senarai Stok Premium, Alat Dan Analisis IBD Hari Ini

Purata 200 Hari: Barisan Sokongan Terakhir?

Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD

S&P 500 Menembus Paras Rendah PasaranWe would like to say thanks to the author of this post for this amazing content

Niaga Hadapan Rendah Pada BOE Shocker; Hasil Jatuh Selepas Mencecah 4%


Explore our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/