Niaga hadapan saham jatuh selepas S&P 500 mencecah paras terendah baharu untuk tahun ini; Hasil Perbendaharaan 10 tahun secara ringkas mencecah 4%

CNBC Pro: Credit Suisse mengatakan inilah masanya untuk membeli dua stok hidrogen hijau — dan memberikan satu lebih 200% peningkatan

Credit Suisse berkata sudah tiba masanya untuk memasuki sektor hidrogen hijau, dengan beberapa pemangkin ditetapkan untuk memacu kuasa tenaga bersih.

“Hidrogen hijau ialah pasaran pertumbuhan — kami meningkatkan anggaran pasaran 2030 kami sebanyak [over] 4x,” kata bank itu, meramalkan pengeluaran hidrogen hijau akan berkembang sekitar 40 kali ganda menjelang 2030.

Ia menamakan dua saham untuk memainkan ledakan — memberikan satu peningkatan lebih daripada 200%.

Pelanggan CNBC Pro boleh membaca lebih lanjut di sini.

— Weizhen Tan

Hasil Perbendaharaan AS 10 tahun mencecah 4% buat kali pertama sejak 2010

CNBC Pro: Pengurus aset mendedahkan perkara seterusnya untuk saham — dan berkongsi cara dia berdagang di pasaran

Neil Veitch, pengarah pelaburan di SVM Asset Management yang berpangkalan di Edinburgh, berkata beliau menjangkakan landskap makro akan kekal “agak sukar” untuk baki tahun ini.

Bercakap kepada CNBC Pro Talks minggu lepas, Veitch menamakan pemacu utama yang boleh membantu pasaran saham bertukar “lebih membina” dan berkongsi pandangannya tentang pertumbuhan berbanding nilai.

Pelanggan CNBC boleh membaca lebih lanjut di sini.

— Zavier Ong

Soalan pendapatan, potensi kemelesetan bermakna lebih banyak jualan mungkin akan berlaku

Dow dan S&P 500 telah jatuh selama enam hari berturut-turut, dengan kebanyakan daripada mereka melihat jualan umum yang biasa disebut hari “pembasuhan”.

Itu kadang-kadang boleh menjadi isyarat belian yang bertentangan di Wall Street, tetapi ramai profesional pelaburan ragu-ragu bahawa penjualan telah tamat. Satu sebab ialah jangkaan pendapatan untuk tahun depan masih menunjukkan pertumbuhan yang kukuh, yang tidak mungkin berlaku sekiranya berlaku kemelesetan.

“Kami tahu bahawa jika kami mula melihat pemulihan dalam hasil 2 tahun … dan jika kami mula melihat pemulihan dalam dolar, itu memberi kami keupayaan untuk melantun daripada keadaan yang sangat terlebih jual ini,” kata Andrew Smith, ketua pelaburan ahli strategi Delos Capital Advisors di Dallas. “Tetapi saya mempunyai masa yang sukar untuk mendamaikan dalam fikiran saya bahawa kisah pendapatan akan menjadi sebaik yang kita jangkakan.”

Selain itu, pergerakan dramatik dalam pasaran bon dan mata wang bermakna “sesuatu yang pecah” dan mungkin bijak untuk menunggu maklumat itu hilang, kata Smith.

Dari segi positif, Smith menunjukkan pasaran buruh yang kukuh dan tanda-tanda perbelanjaan yang berterusan untuk perjalanan sebagai tanda bahawa ekonomi AS mungkin dapat mengelakkan kemelesetan besar.

– Jesse Pound

Niaga hadapan dibuka lebih tinggi

Niaga hadapan saham meningkat sedikit selepas dagangan bermula pada jam 6 petang Niaga hadapan Dow meningkat lebih daripada 60 mata pada satu masa, walaupun keuntungan tersebut telah menyusut.

Niaga hadapan Nasdaq 100 mempunyai lonjakan awal terbesar tiga, menunjukkan bahawa teknologi mungkin terus mengatasi prestasi pada hari Rabu.

– Jesse Pound

S&P 500 mencatatkan harga terendah pada bulan Jun pada hari Selasa

Walaupun paras penutupan Selasa menunjukkan pergerakan harian yang agak sederhana, S&P 500 jatuh di bawah paras terendah urusniaga sebelumnya untuk tahun semasa sesi. Langkah itu dilihat oleh ramai sebagai pengesahan bahawa rali musim panas untuk saham telah gagal.

S&P 500 kini turun 24.3% daripada rekod tertingginya, dan Dow juga berada dalam wilayah pasaran menurun, turun kira-kira 21.2%. Nasdaq Composite, yang penurunannya bermula sejak November lalu, adalah 33.2% di bawah paras air tingginya.

Metrik utama seterusnya untuk pelabur pada hari-hari mendatang boleh datang daripada pasaran bon, di mana hasil Perbendaharaan 10 tahun telah melonjak ke bawah paras 4%.

– Jesse Pound, Christopher Hayes

We wish to thank the author of this post for this awesome material

Niaga hadapan saham jatuh selepas S&P 500 mencecah paras terendah baharu untuk tahun ini; Hasil Perbendaharaan 10 tahun secara ringkas mencecah 4%


Check out our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/