Niaga hadapan saham lebih rendah selepas Dow dan S&P 500 mencatatkan keuntungan hari keempat berturut-turut

Niaga hadapan ekuiti AS susut sedikit pada hari Rabu selepas saham melanjutkan rali mereka pada sesi sebelumnya, walaupun kebimbangan terhadap keluk hasil songsang mencetuskan kebimbangan kemelesetan dan pelabur terus melihat perkembangan berlaku di Ukraine.

Niaga hadapan terikat dengan Purata Perindustrian Dow Jones susut sebanyak 57 mata, atau 0.2%. Niaga hadapan S&P 500 jatuh 0.2%, dan niaga hadapan Nasdaq 100 turun 0.4%.

Rusia berkata lewat Selasa ia akan mengurangkan kehadiran tenteranya di beberapa bahagian di Ukraine, tetapi beberapa negara – termasuk AS dan UK – masih ragu-ragu terhadap ikrar Moscow. Sementara itu, serangan Rusia ke atas Ukraine berterusan pada hari Rabu.

Harga minyak mentah, yang telah melonjak sejak perang bermula, meningkat lebih daripada 2% kepada $106.57 setong pada hari Rabu.

Wall Street datang daripada sesi yang kukuh, dengan Dow dan S&P 500 mencatatkan kenaikan hari keempat berturut-turut pada hari Selasa. Nasdaq Composite meningkat 1.8% pada sesi sebelumnya dan kini berada kurang daripada 10% daripada rekodnya.

“Pasaran kini meningkat hampir 10% dalam tempoh 10 hari yang lalu, jadi kami telah mengalami rali yang agak luar biasa dalam masa yang sangat singkat dengan tidak banyak perubahan berita kecuali kami sebenarnya mempunyai lebih banyak kenaikan harga pada pasaran,” Stephanie Lang, ketua pegawai pelaburan di Homrich Berg, memberitahu CNBC.

“Ini adalah perjalanan yang bagus,” tambahnya. “Tetapi saya tidak akan berasa terlalu selesa untuk sepanjang tahun ini, kerana saya fikir kita akan terus melihat banyak turun naik.”

Beberapa saham runcit berada di bawah tekanan dalam dagangan prapasaran selepas laporan suku tahunan yang mengecewakan, termasuk Five Below dan Chewy.

Dari segi positif, saham pembuat cip Micron meningkat 4% selepas syarikat itu mengatasi anggaran pada bahagian atas dan bawah. Stok pakaian Lululemon melonjak 7% selepas mengeluarkan panduan yakin dan mengumumkan program pembelian balik saham.

Semua mata tertumpu pada pasaran bon hari Selasa apabila hasil Perbendaharaan AS 5 tahun dan 30 tahun terbalik hari Isnin buat kali pertama sejak 2016. Dari segi sejarah, penyongsangan ini telah menjadi tanda kemelesetan yang akan datang, walaupun ia bukanlah penunjuk yang baik tentang bila kemelesetan akan datang. Namun, pelabur sebahagian besarnya mengenepikan acara itu.

Pada hari Selasa, tebaran hasil utama peniaga memerhati, bahawa antara kadar 2 tahun dan 10 tahun, hampir menyongsangkan tetapi kekal positif. Pada hari Rabu, sebaran naik semula kepada kira-kira 7 mata asas.

“Perbincangan besar sekarang ialah pada bila-bila masa tertentu, kemelesetan boleh berlaku di kaki langit,” kata Lang. “Biasanya, anda tidak akan melihat kemelesetan selama purata 20 bulan sebaik sahaja keluk hasil terbalik. Antena kami meningkat kerana risiko kemelesetan meningkat; itu tidak bermakna akan berlaku tahun ini, walaupun tahun depan lebih membimbangkan kami.”

Pilihan saham dan aliran pelaburan daripada CNBC Pro:

Pelabur akan memerhati data ekonomi yang dijadualkan dikeluarkan Rabu, termasuk data pertumbuhan ekonomi, data jualan rumah dan laporan pekerjaan nasional ADP.

Esther George, presiden Federal Reserve Bank of Kansas City, akan bercakap dengan Kelab Ekonomi New York.

We would like to thank the writer of this write-up for this incredible content

Niaga hadapan saham lebih rendah selepas Dow dan S&P 500 mencatatkan keuntungan hari keempat berturut-turut


Check out our social media accounts as well as other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/