Niaga hadapan saham tidak berubah apabila S&P 500 menjejaki separuh pertama tahun yang paling teruk sejak 1970

Niaga hadapan indeks saham AS mendatar semasa dagangan semalaman Rabu, ketika S&P 500 bersedia untuk menutup separuh pertama terburuknya dalam beberapa dekad.

Kontrak niaga hadapan terikat dengan Purata Perindustrian Dow Jones menambah 0.1%. Niaga hadapan S&P 500 naik 0.07%, manakala niaga hadapan Nasdaq 100 tidak berubah.

semasa perdagangan biasa Dow meningkat 82 mata, atau 0.27%, untuk hari positif pertama dalam tiga hari. S&P 500 dan Nasdaq Composite kedua-duanya mencatatkan hari negatif ketiga berturut-turut, masing-masing merosot 0.07% dan 0.03%.

Dow dan S&P 500 berada di landasan untuk tempoh tiga bulan terburuk mereka sejak suku pertama 2020 apabila penutupan Covid menyebabkan saham jatuh. Nasdaq Composite yang berteknologi tinggi turun lebih 20% dalam tempoh tiga bulan lalu, regangan terburuk sejak 2008.

S&P 500 juga berada di landasan untuk separuh pertama tahun yang paling teruk sejak 1970, kerana pelbagai faktor menekan pasaran.

“Inflasi yang melonjak, pivot dalam dasar Fed, dan penilaian ekuiti yang mahal dari segi sejarah berada dalam fikiran pelabur ketika tahun bermula,” kata John Lynch, ketua pegawai pelaburan untuk Comerica Wealth Management.

“[T]gabungan penguncian COVID-19 di China dan pencerobohan Rusia ke atas Ukraine telah meningkatkan lagi ketidaktentuan dengan pelabur menjadi semakin bimbang tentang kemungkinan [a] kemelesetan global pada tahun hadapan,” tambahnya.

Pilihan saham dan trend pelaburan daripada CNBC Pro:

Rizab Persekutuan telah mengambil tindakan agresif untuk cuba menurunkan inflasi yang berleluasa, yang telah melonjak ke paras tertinggi 40 tahun.

Presiden Bank Rizab Persekutuan Cleveland Loretta Mester memberitahu CNBC bahawa dia menyokong kenaikan 75 mata asas pada mesyuarat Julai bank pusat akan datang jika keadaan ekonomi semasa berterusan. Terdahulu pada bulan Jun, Fed menaikkan kadar faedah penanda arasnya sebanyak tiga perempat daripada mata peratusan, yang merupakan peningkatan terbesar sejak 1994.

Beberapa pemerhati Wall Street bimbang tindakan yang terlalu agresif akan menyebabkan ekonomi ke arah kemelesetan.

“Kami tidak percaya pasaran saham telah berada di paras terendah lagi dan kami melihat lebih jauh kemerosotan di hadapan. Pelabur sepatutnya memegang paras tunai yang tinggi sekarang,” kata George Ball, pengerusi Sanders Morris Harris.

“Kami melihat S&P 500 berada pada paras terendah sekitar 3,100, kerana Rizab Persekutuan yang agresif, tetapi langkah-langkah memerangi inflasi yang perlu berkemungkinan akan menekan pendapatan korporat dan mendorong saham lebih rendah,” tambahnya.

Ketiga-tiga purata utama berada di landasan untuk mengakhiri Jun dengan kerugian. Nasdaq Composite berada pada kadar penurunan untuk bulan ketiga berturut-turut. Indeks berteknologi tinggi telah terjejas terutamanya apabila pelabur berpusing keluar dari kawasan berorientasikan pertumbuhan pasaran. Kadar yang meningkat menjadikan keuntungan masa depan – seperti yang dijanjikan oleh syarikat pertumbuhan – kurang menarik.

Indeks itu lebih daripada 30% di bawah paras tertinggi sepanjang masa pada 22 November. Beberapa syarikat teknologi terbesar telah mencatatkan penurunan yang besar tahun ini, dengan Netflix turun 70%. Apple dan Alphabet masing-masing telah kehilangan kira-kira 22%, manakala Meta induk Facebook telah merosot 51%.

Dari segi data ekonomi, tuntutan pengangguran mingguan akan menjadi tumpuan pada hari Khamis. Ahli ekonomi yang ditinjau oleh Dow Jones menjangkakan 230,000 pemfail kali pertama. Data pendapatan dan perbelanjaan peribadi juga akan dikeluarkan.

Di hadapan pendapatan Constellation Brands dan Walgreens Boots Alliance akan menyiarkan kemas kini suku tahunan sebelum loceng pembukaan, manakala Micron berada di geladak untuk selepas pasaran ditutup.

We would love to give thanks to the author of this article for this awesome material

Niaga hadapan saham tidak berubah apabila S&P 500 menjejaki separuh pertama tahun yang paling teruk sejak 1970


Visit our social media accounts as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/