Niaga hadapan S&P 500 sedikit berubah menjelang lebih banyak pendapatan runcit sebelum cuti Kesyukuran

Peniaga di tingkat NYSE, 21 Okt. 2022.

Sumber: NYSE

Niaga hadapan saham dibuka lebih tinggi sedikit pada petang Ahad menjelang satu lagi kumpulan pendapatan runcit untuk memulakan minggu yang dipendekkan untuk cuti Kesyukuran.

Niaga hadapan yang terikat dengan Purata Perindustrian Dow Jones dan S&P 500 adalah tidak berubah, manakala niaga hadapan Nasdaq 100 meningkat 0.2%.

Purata utama masing-masing mencatatkan hari naik tetapi turun minggu dalam sesi dagangan sebelumnya. Dow naik hampir 200 mata, atau 0.6%. S&P naik 0.5% dan Nasdaq Composite berakhir hanya 0.01% di atas garis rata.

Pelabur telah memikirkan tentang kekuatan rali pasaran beruang baru-baru ini, yang bermula pada awal bulan dengan bacaan indeks harga pengguna Oktober dan mendapat sedikit keyakinan dengan bacaan minggu lepas pada harga borong. Pedagang minggu lalu digantung pada pesanan daripada pegawai Rizab Persekutuan, yang kurang terkesan dengan angka itu dan menilai semula keyakinan mereka tentang kemungkinan inflasi yang perlahan.

Ed Yardeni dari Yardeni Research berkata pada pandangannya, paras terendah 12 Oktober adalah yang paling bawah dan S&P 500 boleh meningkat kepada hampir 4,300 menjelang akhir tahun ini, katanya kepada CNBC pada “Loceng Penutup: Lebih Masa” malam Jumaat. Indeks penanda aras kini berada pada 3,965.34.

“Apa yang membuat perbezaan besar dalam pasaran ialah daya tahan ekonomi, ia sangat menakjubkan,” katanya. “Semua orang telah berdebat sama ada kami akan melakukan pendaratan lembut atau pendaratan keras – sementara itu, tiada apa-apa pendaratan. Pengguna tidak mendapat memo kemelesetan dan mereka terus berbelanja.”

Jualan runcit meningkat pada bulan Oktober, tetapi pada peringkat korporat Sasaran melaporkan permintaan yang perlahan dan Amazon mengumumkan ia akan memberhentikan 10,000 pekerja – walaupun Home Depot dan Walmart telah melaporkan hasil yang kukuh.

“Walaupun apa yang mungkin dicadangkan oleh perbelanjaan musim cuti, saham runcit cenderung berada dalam tiga teratas untuk November, tetapi dalam tiga terbawah untuk Disember, dan di suatu tempat pertengahan pada bulan Januari,” Liz Young, ketua strategi pelaburan SoFi, kata dalam nota hujung minggu ini.

“Kemusim mempunyai tempat dalam analisis pasaran dan mempunyai sedikit kuasa ramalan. Tetapi kuasa kitaran ekonomi lebih kukuh, tidak kira masa dalam setahun,” tambahnya. “Dengan 375 mata asas kenaikan kadar Fed setakat ini, keluk hasil songsang, lonjakan inflasi, dan harga komoditi masih menjadi sebahagian daripada naratif, kita semua boleh membuat kesimpulan bahawa kita sudah lewat dalam kitaran ekonomi.”

Minggu ini, yang sunyi dari segi sejarah menjelang Thanksgiving, pelabur akan sibuk dengan kumpulan pendapatan runcit lain untuk dihadam sebelum bermulanya musim beli-belah selepas cuti. Best Buy, Nordstrom, Dick’s Sporting Goods dan Dollar Tree adalah antara syarikat di geladak.

Pelabur juga akan mendapat pelbagai laporan ekonomi, termasuk barangan tahan lama, jualan rumah baharu, tuntutan pengangguran dan sentimen pengguna, serta pelepasan minit mesyuarat Rizab Persekutuan yang lalu.

Minggu hadapan adalah pendek. Pasaran akan ditutup hari Khamis untuk Thanksgiving. Pada hari Jumaat, bursa saham akan ditutup pada 1 petang ET dan pasaran bon akan ditutup pada 2 petang ET.

We would like to thank the author of this short article for this amazing material

Niaga hadapan S&P 500 sedikit berubah menjelang lebih banyak pendapatan runcit sebelum cuti Kesyukuran


You can find our social media profiles here as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/