NJ Transit menangguhkan perkhidmatan kereta api untuk malam itu selepas kesatuan pekerja ‘haram’ keluar

New Jersey Transit menggantung perkhidmatan kereta api masuk dan keluar dari New York City pada malam Jumaat selepas ahli kesatuan jurutera lokomotif berteriak sakit beramai-ramai untuk membantah kekurangan gaji bercuti pada Juneteenth.

Hampir 80 kereta api transit New Jersey telah dibatalkan dalam apa yang pegawai panggil sebagai “tindakan kerja haram” — menghantar penumpang berebut-rebut mencari cara untuk mendapatkan destinasi mereka dari Stesen Penn ketika hujung minggu Hari Bapa bermula.

“Ini sangat menjengkelkan raja! Saya ada penerbangan dari Newark dalam masa dua jam,” seorang lelaki di Penn Station marah sebelum melarikan dua beg pakaian.

Anggota kesatuan sedang merundingkan perjanjian perundingan kolektif baharu yang merangkumi pemeliharaan Juneteenth pada hari Jumaat sebagai percutian di New Jersey, tetapi perjanjian belum dicapai, kata pegawai transit.

“Dengan panggilan keluar jurutera hari ini pada kadar hampir tiga kali ganda purata hari bekerja, adalah jelas bahawa ini adalah hasil daripada tindakan kerja yang menyalahi undang-undang,” kata transit NJ dalam satu kenyataan.

“NJ Transit kecewa kerana kesatuan itu akan melakukan tindakan sedemikian ke atas lebih 100,000 penumpang yang bergantung kepada perkhidmatan rel NJ Transit setiap hari,” kata agensi itu dalam satu kenyataan.

New Jersey Transit telah membatalkan perkhidmatannya pada malam Jumaat.
Peter Gerber

“Kami berhasrat untuk meneroka semua remedi undang-undang sebagai tindak balas kepada tindakan yang menyalahi undang-undang dan tidak bertanggungjawab ini.”

Kereta api terakhir dari Manhattan dijadualkan berlepas pada 8:05 malam, mengikut jadual ringkas agensi. Beberapa kereta api dijadualkan terus beroperasi dari Rockland dan Orange Counties ke Hoboken pada waktu petang.

Pengembara yang tiba kemudian disambut dengan pintu pagar tertutup di pintu masuk transit NJ, yang dikawal oleh setengah lusin pegawai polis Amtrak.

Orang ramai menunggu di Stesen Penn berikutan perjalanan yang dibatalkan di New Jersey Transit malam Jumaat.
Orang ramai menunggu di Stesen Penn berikutan perjalanan yang dibatalkan di New Jersey Transit malam Jumaat.
Peter Gerber

Penduduk Brooklyn, Toni Quammie, 30, merancang untuk menaiki kereta api ke New Brunswick, NJ, bersama anak perempuannya yang berusia 9 tahun, yang menangis teresak-esak atas pembatalan itu.

“Ia mengecewakan terutamanya tanpa sebarang perhatian atau apa-apa lebih awal daripada masa. Ia mengecewakan. Apabila ragu-ragu, anda perlu memikirkannya, “kata ibu itu.

Jason Singer, 46, dari Florida, sedang bercuti dan cuba untuk kembali ke The Garden State.

“Saya akan terpaksa bermalam jika saya tidak dapat kembali ke Jersey. F–k New York!” dia wasap.

Ikhwan Jurutera Lokomotif dan Pelatih tidak segera membalas permintaan komen daripada The Post.

Pengumuman waktu sibuk itu membatalkan berpuluh-puluh kereta api di laluan Koridor Timur Laut dan Pantai Jersey Utara, kata NJ Transit.

New Jersey Transit ialah sistem transit wilayah ketiga terbesar di negara ini.

Tiket kereta api diberi penghormatan silang pada bas NJ Transit, kata pegawai.

Juneteenth ialah ditandatangani menjadi undang-undang sebagai cuti persekutuan tahun lepas. Cuti 19 Jun memperingati hari pada tahun 1865 bahawa tentera Kesatuan mula menguatkuasakan Proklamasi Emansipasi 1862 di Galveston, Texas.We would like to thank the writer of this article for this awesome content

NJ Transit menangguhkan perkhidmatan kereta api untuk malam itu selepas kesatuan pekerja ‘haram’ keluar


Take a look at our social media profiles as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/