Obamas menuju ke Audible

Nah, sekarang kita tahu ke mana arah tuju Obama selepas perpisahan mereka dengan Spotify. Saya mempunyai intro yang menarik sebelum mendapat berita, tetapi ini adalah sehangat Hot Pod mendapat, jadi mari kita masuk ke dalamnya.

Obama membawa podcast mereka ke Audible selepas meninggalkan Spotify

Syarikat produksi Amazon Audible dan Obamas Higher Ground mengumumkan perjanjian pandangan pertama berbilang tahun pada hari Selasa, menamatkan spekulasi di mana bekas pasangan pertama akan mengambil podcast mereka selepas perjanjian mereka dengan Spotify berakhir dalam beberapa bulan.

Ia merupakan satu keuntungan besar untuk Audible, yang lebih dikenali untuk buku audio berbanding podcast walaupun begitu meningkatkan tawaran pembangunan. Ia juga merupakan pilihan yang ingin tahu untuk Obama, yang pernah dilaporkan kecewa oleh batasan yang datang dengan membuat rancangan seperti Podcast Michelle Obama dan Renegades: Dilahirkan di Amerika Syarikat untuk Spotify yang mempunyai tetingkap eksklusif selama berbulan-bulan. Perpecahan itu nampaknya bersama, kerana Spotify tidak membuat tawaran untuk melanjutkan kontrak mereka.

“Di Higher Ground, kami sentiasa berusaha untuk mengangkat suara yang patut didengari – dan Audible dilaburkan dalam merealisasikan visi itu bersama kami,” kata Presiden Obama dalam satu kenyataan.

“Saya tidak sabar untuk bekerjasama dengan mereka untuk menceritakan kisah yang bukan sahaja menghiburkan tetapi juga memberi inspirasi.”

Jika kebolehaksesan adalah keutamaan untuk Obama, perjanjian Audible boleh menjadi pengaturan yang rumit. Audible menjadikan banyak podcast, malah yang asli, tersedia secara percuma. Tetapi ia terkenal dengan pengaturcaraan premiumnya, yang berpagar di belakang langganan $7.95 sebulan. (Malah rancangan eksklusif Spotify masih tersedia secara percuma.) Pengumuman hari ini tidak menawarkan sebarang butiran sama ada rancangan itu akan berada di belakang paywall atau jenis pengaturcaraan yang akan disampaikan oleh Obama, tetapi jurucakap Audible Keri Dizney memberitahu Hot Pod bahawa “Audible and Higher Ground merancang untuk menjadikan Audible Originals tersedia kepada khalayak seluas mungkin.”

Spotify menguji ciri baharu yang membolehkan anda merakam, menyiarkan podcast dalam apl

Michael Mignano, pengasas bersama Anchor yang telah mengetuai susunan teknologi podcasting Spotify sejak 2019, meninggalkan syarikat itu minggu lalu tetapi tidak sebelum ini memperkenalkan permainan yang berpotensi berubah ciri baharu. Spotify sedang mencuba alat baharu yang membolehkan pengguna merakam dan mengedarkan podcast terus dalam apl. Ia mungkin tidak menghasilkan podcast yang terbaik di luar sana, tetapi ia merendahkan halangan untuk masuk bagi berpotensi berjuta-juta pencipta yang ingin menarik perhatian Spotify.

Ciri ini tersedia untuk pengguna di New Zealand dan sebilangan kecil pengguna di AS, menurut jurucakap Spotify Laura Pezzini. Ia juga dilengkapi dengan beberapa alat penyuntingan yang membolehkan pencipta memotong audio dan menambah muzik latar belakang pada podcast mereka. Ia menjadikan podcast satu langkah (atau dua) lebih mudah diakses daripada Anchor milik Spotify, yang masih memerlukan apl berasingan.

Spotify tidak memberikan butiran lanjut tentang bagaimana ujian itu berjalan, tetapi ciri baharu itu nampaknya menjadi kunci kepada matlamat syarikat untuk merekrut pencipta baharu oleh berjuta-juta orang. Penstriman muzik masih menjadi roti dan mentega syarikat, tetapi ia memerlukan pembayaran royalti yang mahal. Di syarikat itu pembentangan pelabur awal bulan ini, eksekutif berhujah bahawa margin keuntungan pada podcast dan, tidak lama lagi, buku audio berpotensi menjadi lebih tinggi. Podcast, bagaimanapun, masih kekal tidak menguntungkan untuk Spotify.

EKSKLUSIF: diwarisi akan kembali untuk musim kedua dengan perkongsian baharu dengan YR Media

Studio berfokuskan perubahan iklim Frekuensi Kritikal akan membawa kembali diwarisi, rancangan tentang pergerakan iklim belia yang memulakan kerjaya pada 2020, untuk musim kedua. Kali ini, ia akan bekerjasama dengan YR Mediainkubator untuk wartawan muda, untuk memaparkan cerita daripada golongan muda tentang bagaimana perubahan iklim memberi kesan kepada masa depan mereka.

Musim pertama diwarisi berakhir pada musim luruh 2020 dengan pengiktirafan kritikal, jika tidak carta penguasaan. Tetapi Frekuensi Kritikal telah menemui kejayaan bekerjasama dengan studio lain mengenai pengaturcaraan alam sekitar. Ia bekerjasama dengan Crooked Media pada musim kedua Tanah ini dan dengan Adegan di Radio untuk musim kelima Pembaikan. Ia juga menjual rancangan bual bicara Ambil Panas kepada Crooked Media awal tahun ini.

YouTube memberikan petua podcasting mesra yang pastinya tidak menunjukkan pengambilalihan yang bermusuhan

Sebagai sebahagian daripada siri Creator Insider, YouTube menyiarkan video minggu lepas mengemukakan sebab podcaster perlu menyiarkan rancangan mereka di platform dan amalan terbaik untuk berbuat demikian. Pertama dilaporkan oleh Podnews, tutorial ini diketuai oleh pengurus rakan kongsi strategik YouTube yang menyerlahkan sebab YouTube hebat untuk podcasters (wang, capaian, yada yada). Tetapi apabila garis kabur antara podcast dan video dan YouTube menjadi semakin dominan dalam ruang, podcaster tidak mempunyai banyak pilihan.

Untuk podcast teratas (atau pertengahan), video menjadi bahagian wajib dalam proses itu. Peminat telah mula menjangkakan bahawa sesi rakaman akan dirakam pada video, dan satu podcaster sukan dari Dikunci rangkaian baru-baru ini diberitahu Hot Pod bahawa satu perlima daripada penontonnya datang daripada YouTube. Itu sejajar dengan penemuan kajian terbaru oleh Cumulus dan Signal Hill yang mendapati bahawa apabila menyertakan mereka yang menonton podcast, sebagai tambahan kepada mereka yang hanya mendengar, YouTube mengambil tempat teratas berbanding Spotify dan Apple.

Tutorial memberikan petua pencipta, seperti cara memaksimumkan SEO dan pengalaman pengguna apabila ia berkaitan dengan penciptaan senarai main dan tajuk episod. Video itu mengikuti catatan blog syarikat yang juga menggembar-gemburkan YouTube untuk podcaster. Ini adalah sikap baharu daripada penstrim, yang kebanyakannya pasif apabila bercakap tentang podcast (mungkin kerana ia mempunyai ikan yang lebih besar untuk digoreng). Itu nampaknya akan berubah. “Kami akan memaklumkan anda semasa kami membangunkan lebih banyak alat untuk podcaster di YouTube,” pengurus rakan kongsi itu berkata pada akhir video (dun dun dunnnn).

Itu sahaja untuk hari ini. Saya akan kembali untuk Insiders lewat minggu ini dengan jus industri podcast yang segar.We would like to give thanks to the writer of this article for this incredible content

Obamas menuju ke Audible


Find here our social media profiles , as well as other related pageshttps://paw6.info/related-pages/