Pasaran Saham Berakhir Minggu Dengan Menurun Walaupun Laporan Pekerjaan Padat; 5 Saham Tenaga Dengan Carta Bullish

Keuntungan awal memudar untuk pasaran saham Jumaat menjelang hujung minggu tiga hari. Pasukan jualan (CRM) dan Chevron (CVX) mengatasi prestasi di Dow Jones hari ini, manakala Lululemon Athletica (LULU) dan Broadcom (AVGO) menerajui Nasdaq 100, dirangsang oleh laporan pendapatan yang kukuh.
XSalesforce mengatasi trend dengan keuntungan sederhana selepas Guggenheim menaik taraf firma perisian perusahaan kepada neutral daripada jualan. Chevron jatuh dari paras tertinggi tetapi masih meningkat 1.5% di tengah-tengah hari lagi prestasi mengatasi saham minyak dan gas.

Saham LULU memudar selepas permulaan yang kukuh, tetapi saham masih meningkat hampir 7% selepas syarikat melaporkan pertumbuhan kukuh merentas beberapa metrik dan meningkatkan prospek pendapatannya. Jumlah hasil meningkat 29% kepada $1.87 bilion, dengan jualan kedai sama naik 23%. Trafik kedai meningkat lebih daripada 30%, dengan e-dagang meningkat 40%.

Pasaran Saham Hari Ini

Selepas meningkat 1.4% awal hari ini, komposit Nasdaq ditutup dengan kerugian 1.3%. S&P 500 dan Dow Jones Industrial Average turun 1.1% setiap satu. Data awal menunjukkan volum yang lebih rendah di NYSE dan Nasdaq menjelang hujung minggu Hari Pekerja.

Gambaran Keseluruhan Pasaran Saham AS Hari Ini

Indeks Simbol harga Keuntungan/Kerugian % Ubah
Dow Jones (0DJIA) 31318.84 -337.58 -1.07
S&P 500 (0S&P5) 3924.41 -42.44 -1.07
Nasdaq (0NDQC ) 11630.87 -154.26 -1.31
Russell 2000 (IWM) 180.12 -1.38 -0.76
IBD 50 (FFTY) 27.68 +0.28 +1.02
Kemas Kini Terakhir: 4:08 PTG ET 9/2/2022

The hari pengagihan kiraan untuk Nasdaq dan S&P 500 telah meningkat dalam beberapa minggu kebelakangan ini. S&P 500 menunjukkan empat penurunan volum lebih tinggi sejak 19 Ogos. Nasdaq menunjukkan empat penurunan volum sejak 17 Ogos.

Peningkatan tanda-tanda jualan institusi dalam indeks telah menjadikan persekitaran sukar bagi pelabur untuk membuat wang dalam pasaran saham. Dan jangan lupa bahawa dua September yang lalu adalah bulan yang sukar untuk pasaran saham. Tahun lepas, Nasdaq merosot 5.3% pada bulan September. Pada 2020, indeks jatuh 5.1%.

Pasaran saham pada mulanya menceriakan laporan pekerjaan Ogos sebelum dibuka, yang menunjukkan lonjakan yang bagus dalam kadar penyertaan tenaga buruh. Gaji bukan ladang meningkat 315,000 pada bulan Ogos, sedikit di atas anggaran konsensus 293,000. Kadar pengangguran meningkat kepada 3.7% dan kadar penyertaan tenaga buruh meningkat kepada 62.4% daripada 62.1%.

Laporan pekerjaan itu menurunkan kebarangkalian kenaikan 75 mata asas pada mesyuarat Rizab Persekutuan 21-22 September. Tetapi peniaga niaga hadapan dana fed masih berpendapat terdapat peluang 58% bahawa Fed akan meningkat sebanyak 75 mata asas. Itu turun daripada lebih daripada 70% Khamis.

Di New York Mercantile Exchange, niaga hadapan minyak mentah AS ditutup pada $86.87 setong, meningkat 0.3%. Niaga hadapan gas asli turun 4.2% sejurus sebelum 4 petang ET.

Gazprom Rusia berkata saluran paip gas utamanya ke Eropah tidak akan dibuka semula Sabtu seperti yang dirancang pada asalnya kerana kebocoran minyak. Berita saluran paip itu datang selepas Kumpulan Tujuh negara menyokong had harga minyak Rusia.

Saham minyak dan gas menguasai kenaikan dalam Pertumbuhan MarketSmith 250. Tenaga Talos (TALO) melonjak 6.6%. Ia masih membentuk bahagian kanan tapak berbentuk V. Pertumbuhan pendapatan dan jualan yang kukuh sepanjang tiga suku yang lalu membantu meningkatkan TALO Penilaian Komposit daripada 98.

Stok Tenaga Bergerak

Selepas ujiannya Purata pergerakan eksponen 21 hari Khamis, topi kecil Montauk Boleh Diperbaharui (MNTK) melonjak hampir 6%. Kepakaran syarikat ialah menangkap metana dan mengubahnya menjadi gas asli yang boleh diperbaharui.

Ovintiv (OVV) meningkat 3.4%. Ia berada di atas paras sokongan jangka pendek kerana ia membentuk bahagian kanan pangkalan.


Bagaimana Mengetahui Masanya Untuk Menjual Saham Kegemaran Anda


Antara penapis minyak, Tenaga CVR (CVI) telah bersedia untuk menamatkan slaid lima sesi selepas menghampiri purata pergerakan 50 hari Khamis. Saham meningkat 6.5% apabila saham membentuk a alas cawan dengan pemegang dengan mata belian 37.73. Rakan sebaya kumpulan HF Sinclair (DINO) melonjak melebihi garisan 21 harinya, meningkat hampir 5%.

Saham solar kembali tidak menentu. Invesco Solar ETF (TAN), yang penting Enfasa (ENPH) dan Solar pertama (FSLR) sebagai dua pegangan utamanya, jatuh 2.4%. TAN menghampiri ujian purata pergerakan 50 harinya, yang menghampiri titik belian terakhirnya pada 78.92.

Antara saham China, Pinduoduo (PDD) memegang keuntungan dengan baik selepas jurang pendapatan hari Isnin. Syarikat itu mengendalikan platform e-dagang di China. Pertumbuhan hasil meningkat dengan baik daripada suku sebelumnya, meningkat 31% kepada $4.69 bilion.

Ikuti Ken Shreve di Twitter @IBD_KShreve untuk lebih banyak analisis dan pandangan pasaran saham.

AWAK JUGA MUNGKIN MENYUKAI:

Saham Pertumbuhan Teratas Untuk Dibeli Dan Tonton

Ketahui Cara Mengatur Masa Pasaran Dengan Strategi Pasaran ETF IBD

MarketSmith: Penyelidikan, Carta, Data Dan Bimbingan Semua Dalam Satu Tempat

Cara Menyelidik Stok Pertumbuhan: Mengapa Alat IBD Ini Memudahkan Pencarian Stok Teratas

Apa Yang Perlu Dilakukan Semasa Jualan Berterusan; 5 Saham Untuk DilihatWe would love to give thanks to the writer of this write-up for this incredible web content

Pasaran Saham Berakhir Minggu Dengan Menurun Walaupun Laporan Pekerjaan Padat; 5 Saham Tenaga Dengan Carta Bullish


Our social media profiles here as well as other pages related to them here.https://paw6.info/related-pages/