Pasaran Saham Menutup Minggu Teguh, Saham Penambang Menarik Ke Hadapan

Indeks pasaran saham utama ditutup kukuh pada petang Jumaat, berhampiran paras tertinggi hari itu. Purata Perindustrian Dow Jones menokok 2.5% dan naik 749 mata, tetapi mendapati rintangannya Purata pergerakan 50 hari.
XS&P 500 menambah 2.4% manakala indeks modal kecil Russell 2000 lebih tinggi sebanyak 2.2%, meningkat di atasnya Purata pergerakan eksponen 21 hari. Komposit Nasdaq meningkat 2.3% dan mendapat sokongan pada barisan 21 harinya.

Nasdaq 100-penjejakan teknologi tinggi Invesco QQQ Trust ETF (QQQ) memperoleh 1.9%.

NYSE didagangkan dalam volum yang lebih tinggi daripada Khamis manakala volum Nasdaq lebih rendah.

Minyak mentah meningkat 0.7% kepada $85.15 setong. SPDR Select Energy ETF (XLE) memperoleh 2.9%.

Gas asli dijual untuk penurunan keenam berturut-turut walaupun kepimpinan EU gagal bersetuju dengan had harga gas. Niaga hadapan gas asli jatuh 6.7%, sedikit di bawah $5 bagi setiap juta unit terma British.

Hasil nota Perbendaharaan 10 tahun dipegang pada 4.23%. Bitcoin menambah 1% kepada $19,210.


Ambil Tinjauan Tanpa Nama Kami Dan Beritahu Kami Perkara yang Anda Suka (Dan Tidak Suka) Mengenai Broker Dalam Talian Anda
Sepuluh Peserta Akan Memenangi Kad Hadiah Amazon $50


Pasaran Eropah bercampur-campur, dengan indeks saham DAX Jerman turun 0.3% dan CAC Paris 40 0.9%. London FTSE 100 meningkat 0.4% untuk menutup minggu dagangan.

Friday Movers: Saham Perlombongan Menunjukkan Keuntungan Besar

Freeport-McMoran (FCX) meningkat 10% walaupun melaporkan keputusan pendapatan S3 yang mengecewakan Khamis. Syarikat menjangkakan jualan emasnya akan meningkat. Ia ditutup dengan kenaikan kedua tertinggi dalam S&P 500 hari ini.

Pfizer (PFE) melonjak 4.8% berikutan berita ia akan menjual vaksin Covid-19nya pada harga $110 hingga $130 setiap dos, kira-kira empat kali ganda daripada yang dijual hari ini. Syarikat itu berkata ia tidak lagi percaya Covid merupakan kecemasan kesihatan awam. Pembangun bersama vaksin BioNTech (BNTX) meningkat 11.2% dalam berat isipadu.

Kewangan SVB (SIVB) jatuh 24%, kerugian terbesar S&P 500. Syarikat itu melaporkan rentak pada EPS Q3 tetapi terjejas oleh penurunan taraf penganalisis dan pemotongan sasaran harga.

Snap (SNAP) menjunam 28.1% selepas melaporkan pendapatan Q3 yang lemah. Syarikat itu tidak menyediakan jualan Q4 atau panduan EBITDA yang diselaraskan, tetapi memberi amaran bahawa pertumbuhan hasil tahun ke tahun akan berkurangan.

Pengeluar makanan berkhasiat Makanan Sedap (SMPL) mengalami jurang sehingga 10% pada volum tinggi selepas melaporkan rentak pada EPS fiskal Q4 2022 dan jualan. Syarikat itu menaikkan unjuran jualannya untuk fiskal 2023 tetapi menjangkakan margin kasar setahun penuh akan menurun, disebabkan peningkatan kos rantaian bekalan. Syarikat itu membuat jenama Quest dan Atkins.

Schlumberger (SLB) meningkat 10.3% selepas melaporkan rentak pada EPS S3 dan jualan.

Sahamnya berada dalam kedalaman alas cawan. The garis kekuatan relatif mencapai tahap tinggi baru seperti yang ditunjukkan oleh titik biru pada MarketSmith carta. Syarikat itu memegang 98 Penilaian Komposit dan saham 96 Penilaian Kekuatan Relatif. SLB menerajui S&P 500 hari ini.

American Express (AXP) merosot 1.7% walaupun mencatatkan penurunan pada EPS S3 dan jualan. CFO mereka menyebut kenaikan kadar sebagai halangan sederhana kepada pendapatan faedah bersih mereka.

Pasaran Saham: Saham Keluli Memecah Keluar

Exxon Mobil (XOM) meningkat 1.9% dan mencecah paras tertinggi sepanjang masa. The garis kekuatan relatif juga mencecah ketinggian baru.

The Innovator IBD 50 ETF (FFTY) meningkat 2.9%, lebih tinggi daripada indeks pasaran saham utama.

Dinamik Keluli (STLD) melonjak 8.5% dan keluar daripada asas berombak yang tidak ditentukan, mencecah 88.72 titik beli. Garis kekuatan relatifnya mencecah paras tertinggi baharu.

Logam Komersil (CMC) meningkat 2.1% dan pecah daripada asas cawan, mencecah mata beli 44.45. Garis kekuatan relatifnya juga mencecah paras tertinggi baharu. Syarikat itu mempunyai Penarafan Komposit 99 yang terbaik.

Kewangan CVB (CVBF) jatuh 4.9% dalam jumlah besar, mencetuskan Peraturan jualan 7%-8%. daripada 28.24 mata beliannya. Saham turun 24.4% minggu ini, pada kadar untuk minggu terburuk sejak Mac 2009.

ANDA MUNGKIN JUGA BERMINAT:

Apa Itu CAN SLIM? Jika Anda Ingin Mencari Saham Menang, Ketahui Lebih Baik

IBD Live: Pelajari Dan Analisis Stok Pertumbuhan Dengan Kelebihan

Mencari Pemenang Pasaran Saham Besar Seterusnya? Mulakan Dengan 3 Langkah Ini

Mahu Lebih Banyak Wawasan IBD? Langgan Podcast Pelaburan Kami

Perhimpunan Pasaran Meningkat; Apple Mendahului Minggu Pendapatan Puncak

We want to give thanks to the writer of this write-up for this amazing web content

Pasaran Saham Menutup Minggu Teguh, Saham Penambang Menarik Ke Hadapan


We have our social media profiles here as well as additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/