Pegawai White Dallas bercuti selepas membuat syiling Persatuan Polis Hitam berkata adalah perkauman

Seorang pegawai polis Dallas berkulit putih sedang dalam cuti pentadbiran kerana jabatan itu menyiasat dakwaan yang dia buat dan cuba menjual syiling cabaran yang dikritik Persatuan Polis Hitam sebagai perkauman.

Ketua Eddie García berkata pada sidang akhbar hari Rabu bahawa reka bentuk pegawai untuk syiling Bahagian Peronda Pusat Selatan mencemarkan jabatan itu. Dia meminta maaf kepada masyarakat. Polis telah berkata selatan Dallas adalah keutamaansesuatu yang mereka ulangi selepas dua tembakan besar-besaran di sana pada musim bunga ini.

“Saya tidak mengalaminya,” kata García. “Ia tidak akan berterusan pada jam tangan saya. Kami mempunyai standard di Jabatan Polis Dallas. Saya tidak akan membenarkan individu mengotorkan itu dan memburukkan lencana kami dan apa yang kami lakukan.

“Jika ada isu budaya di sini, saya akan mengubahnya atau saya akan mati mencuba,” tambahnya.

Terrance Hopkins, presiden Persatuan Polis Hitam, berkata dia sangat bermasalah kerana sesetengah orang melihat syiling itu dan tidak membenderakannya.

Di satu sisi, syiling itu menggambarkan rumah dadah dan imej Pillsbury Doughboy yang telah diubah, yang mempunyai gigi emas dan memegang wang serta pistol. Hopkins berkata imej itu merujuk pengedar dadah bernama Doughboy dari filem itu Boyz n the Hood.

Perkataan “Plaza ‘T’ Besar” berselerak di tengah-tengah syiling, yang kata Hopkins merujuk kepada Dallas pusat membeli-belah yang sering dikunjungi oleh pelanggan Hitam. Sebuah kereta skuad polis berada di sebelah syiling, tepat di seberang kereta ungu yang dikatakan Hopkins mempunyai rim emas dan roda besar dan serupa dengan kenderaan yang dipandu oleh orang kulit hitam di kawasan itu. Syiling itu juga mempunyai nombor pukulan polis di atasnya yang merujuk kepada selatan Dallas.

Hadapan daripada syiling menunjukkan lencana polis Dallas dengan perkataan “South Central” dan “15 tahun” di bahagian atas dan bawah.

Bahagian South Central meliputi bahagian selatan Dallas, termasuk timur dan tenggara Oak Cliff, dan bahagian Red Bird. Ia termasuk kawasan antara Lebuhraya Negeri 67 hingga Rentas Negeri 45.

Tangkapan skrin siaran Facebook – yang dikongsi dalam kumpulan untuk ahli Persatuan Polis Dallas – berkata syiling itu dibuat sempena ulang tahun ke-15 Bahagian Peronda Pusat Selatan.

Mike Mata, ketua Persatuan Polis Dallas, berkata dia tidak mempunyai pengetahuan mengenai jawatan itu sehingga seseorang membawanya ke perhatiannya. Dia berkata ia “dipadamkan serta-merta.”

Mata berkongsi mesej yang dihantarnya kepada ahli Persatuan Polis Dallas. Dia menulis bahawa “apabila seseorang atau organisasi membuat kesilapan dalam pertimbangan atau kesilapan mereka mesti memilikinya untuk bergerak ke hadapan.” Dia berkata dia percaya syiling dan pos itu dibuat dengan citarasa yang kurang baik dan “tidak ada urusan di halaman ahli DPA.”

“Saya faham tanggungjawab saya untuk mengekalkan kompas moral halaman ahli DPA,” tulis Mata. “Saya ingin memohon maaf kepada mana-mana pihak yang tersinggung atau tersinggung dengan jawatan itu dan saya berjanji akan lebih bersungguh-sungguh dalam menjalankan tugas bagi memastikan organisasi ini dan laman media di dalamnya menghormati semua ahli.”

Pengarang siaran Facebook meminta $10 untuk setiap syiling, dan berkata syiling itu boleh dihantar pada minggu pertama bulan Oktober. Mereka yang berminat untuk membeli syiling boleh membayar melalui Venmo. Tidak jelas berapa banyak syiling yang dijual.

Pegawai yang Venmo disenaraikan, Caleb McCollum, tidak dapat dihubungi untuk mendapatkan komen. Rekod menunjukkan dia ditugaskan di Bahagian Peronda Barat Daya. Akaun Venmonya menunjukkan pembayaran untuk pelbagai syiling, termasuk untuk kawasan rondaan lain. Seorang yang membeli “3x syiling SC” mendapat bayaran balik pada hari Selasa, akaun menunjukkan.

“Pegawai dan masyarakat bertanya soalan,” kata Hopkins. “Persoalan-persoalan itu ialah, ‘Adakah ini cara pegawai kulit putih melihat kami dalam komuniti kami? Adakah ini satu-satunya penglihatan mereka tentang orang kulit hitam?’ Terdapat terlalu banyak perkara baik yang berlaku dalam komuniti Selatan untuk ini menjadi satu-satunya cara sesetengah orang memandang kita.”

syiling cabaran

García berkata jawatan itu diturunkan sebaik sahaja ia dibawa ke perhatian komander. Beliau berkata komander mengetahui perkara itu lewat Selasa. Tidak jelas bila maklumat tentang syiling pertama kali disiarkan atau jika imej muncul di tempat lain.

García menyifatkan syiling cabaran sebagai syiling peringatan yang sering menggambarkan jabatan polis dan “sesuatu yang tidak dapat dilupakan.” Dia berkata mereka biasanya menjadi kebanggaan dan terdapat proses “bagaimana untuk menghasilkan syiling cabaran yang sesuai,” yang katanya polis akan menyiasat sebagai sebahagian daripada siasatan. Agensi dan kumpulan lain juga menghasilkan syiling cabaran.

Dia berkata pegawai itu segera diberitahu untuk berhenti, jadi dia tidak percaya sebarang syiling dibuat. Katanya, pegawai terbabit akan ditangani dengan penuh tanggungjawab dan pantas. Dia tidak menghuraikan.

Ketua Polis Dallas Eddie Garcia, kanan, mendengar Terrance Hopkins (kiri tengah), Presiden Persatuan Polis Hitam, ketika dia mengkritik seorang pegawai polis Dallas yang membuat dan cuba menjual duit syiling cabaran yang menurutnya bersifat perkauman pada sidang akhbar hari Rabu di ibu pejabat Persatuan Polis Hitam di Dallas.(Kelli Smith / Jurugambar Kakitangan/)

“Kami mengupah daripada kaum manusia,” kata ketua itu. “Saya tidak fikir ada ketua polis di Amerika yang akan duduk di sini dan memberitahu anda mereka tidak mempunyai pegawai yang mungkin mempunyai mentaliti ini. Ia adalah apa yang jabatan lakukan, apa yang dilakukan oleh komuniti, sebagai tindak balas kepada itu … itulah standard yang kami pegang.”

Pegawai polis Dallas pernah menghadapi kritikan pada masa lalu berkaitan dengan ketidakpekaan kaum. Pada tahun 2019, empat pegawai diberi cuti dan lebih 20 orang lagi disiasat selepas penyelidik dengan The Plain View Project menerbitkan pangkalan data jawatan awam bertahun-tahun daripada pegawai di lapan jabatan, termasuk Dallas.

Daripada 5,000 jawatan, lebih daripada 300 adalah daripada pegawai Dallas yang bertugas aktif pada masa itu. Siaran itu termasuk komen Islamofobia, stereotaip perkauman dan jenaka tentang kekejaman polis. Sekurang-kurangnya 13 pegawai Dallas kemudiannya dikenakan tindakan disiplin di bawah ketua U. Reneé Hall ketika itu.

Baru-baru ini, polis menyuarakan keutamaan mereka di selatan Dallas selepas beberapa tembakan di sana awal tahun ini, termasuk tembakan besar-besaran di konsert dan seorang lagi di pesta. García berkata pada masa itu bahawa pegawai telah keluar melintasi kawasan itu bukan sahaja membasmi jenayah, tetapi juga menanamkan positif.

García berkata pada hari Rabu bahawa tindakan pegawai itu dengan syiling itu “mempengaruhi kita semua.”

“Kami adalah musuh terburuk kami pada masa-masa tertentu,” kata García. “Saya telah keluar kepada masyarakat, saya telah melihat lelaki dan wanita yang mulia memberikan nyawa dan semangat mereka kepada penduduk kami tidak kira di bandar yang sangat pelbagai yang kami ada di sini.”

‘Dia sepatutnya pergi’

Anggota majlis Tennell Atkins dan Carolyn King Arnold, yang daerah mereka termasuk bahagian selatan Dallas, bercakap pada sidang akhbar hari Rabu dengan ketua, Hopkins dan pemimpin polis dan bomba lain untuk mengecam syiling itu.

Atkins berkata pegawai itu harus dipecat. Dia berkata syiling itu mengkhianati penduduk dan dia kini perlu memikirkan apa yang perlu diberitahu kepada orang ramai apabila mereka bertanya sama ada mereka boleh mempercayai Bahagian Peronda Pusat Selatan atau seseorang yang berpakaian seragam. Hopkins, presiden Persatuan Polis Hitam, berkata dia juga percaya pegawai itu tidak sepatutnya berada dalam pasukan itu.

“Dia sepatutnya pergi,” kata Atkins tentang pegawai itu. “Kita tidak sepatutnya bertolak ansur dengan ini.”

Arnold berkata dia juga bermasalah perkara ini berlaku selepas bertahun-tahun mengawal kejiranan dan cuba mengeratkan hubungan antara polis dan masyarakat. Dia berkata bahawa ikatan telah dipecahkan dengan syiling ini.

“Ternyata, kita masih mempunyai budaya yang perlu kita tangani,” katanya. “Sekarang di bandar Dallas, kami memberi tumpuan kepada ekuiti kaum, untuk menghapuskan beberapa amalan sistemik yang telah bersama kami selama bertahun-tahun. Jadi hari ini adalah hari untuk kita menilai semula ke mana kita pergi dari sini.”

Polis Dallas kini mesti memakai kamera badan semasa bekerja di luar tugas selepas polis menembak suspek lelaki bersenjata

We want to thank the writer of this short article for this incredible web content

Pegawai White Dallas bercuti selepas membuat syiling Persatuan Polis Hitam berkata adalah perkauman


Check out our social media profiles and also other related pageshttps://paw6.info/related-pages/