Pejabat keluarga jutawan Lukas Walton mempercepatkan dorongan pelaburan impak

Builders Vision, platform pelaburan dan kedermawanan jutawan Lukas Walton, telah mengalihkan endowmen $1 bilionnya kepada apa yang dipanggil “pelaburan berimpak,” yang membawa perubahan yang lebih luas dalam pejabat keluarga untuk menghubungkan pelaburan dan pemberian mereka.

Builders Vision yang berpangkalan di Chicago akan mengumumkan hari ini bahawa Yayasan Inisiatif Pembinanya telah memindahkan 90% endowmennya ke dalam pelaburan “berkaitan misi” — pelaburan selaras dengan matlamat Builder yang lebih luas iaitu kemapanan dan ekuiti. Kebanyakan yayasan mempunyai 20% atau kurang daripada endowmen mereka dalam ESG atau pelaburan berimpak, jadi tahap 90% menetapkan penanda aras baharu untuk pejabat dan yayasan keluarga.

“Jika kami ingin membuat perubahan yang berkekalan berlaku, kami memerlukan misi kami untuk muncul dalam semua yang kami lakukan – terutamanya dalam cara kami melabur sumber kami,” kata Lukas Walton, cucu pengasas Walmart Sam Walton. “Itulah sebabnya kami melaburkan endowmen kami dalam syarikat, organisasi dan strategi yang mengutamakan penyelesaian yang mampan dan saksama.”

(Pelanggan PRO boleh melihat wawancara eksklusif dengan Walton mengenai berita ini dan keseluruhan strategi pelaburannya di sini.)

Walton, 36, berada di barisan hadapan dalam peralihan generasi pesat dalam pejabat keluarga, kerana pewaris dan usahawan berusia 30-an dan 40-an menggunakan kekayaan mereka untuk memacu perubahan sosial. Selama beberapa dekad, pejabat keluarga membahagikan kedermawanan dan pelaburan mereka — menjana wang di satu pihak dan memberikannya di sisi lain. Generasi baharu mahu pelaburan mereka meneruskan penyelesaian yang sama seperti pemberian mereka, menggabungkan “keuntungan dengan tujuan.”

“Kami percaya keuntungan dan tujuan tidak bertentangan, malah sebaliknya,” kata Matt Knott, Presiden dan COO Builders Vision dan bekas eksekutif di PepsiCo. “Perniagaan yang didorong oleh tujuan akan mendapat kelebihan kompetitif pada masa hadapan. Jenama dan syarikat yang disenangi orang ramai akan mempunyai kelebihan daya saing.”

Berbilion untuk perubahan sosial

Walaupun pelaburan ESG menghadapi tindak balas dan kritikan terhadap “pencucian hijau”, peningkatan impak pelaburan di kalangan pejabat keluarga semakin pantas. Tinjauan Credit Suisse ke atas pejabat keluarga mendapati bahawa hampir separuh daripada pejabat keluarga yang ditinjau merancang untuk meningkatkan pelaburan mampan mereka dalam tempoh 2-3 tahun akan datang. Apabila lebih banyak kekayaan keluarga diturunkan kepada generasi muda, dan lebih banyak kekayaan teknologi dicipta oleh pengasas muda, pejabat keluarga mencurahkan berbilion-bilion ke dalam syarikat permulaan, saham dan ekuiti persendirian yang bertujuan untuk perubahan sosial.

“Generasi akan datang ini tidak dapat dihalang,” kata James Gifford, ketua Penasihat dan Kepimpinan Pemikiran Mampan dan Impak di Credit Suisse. “Mereka mengeluarkan pasaran bebas terbaik dan inovasi sosial.”

Tambah Knott, presiden Builders Vision: “Generasi baharu pejabat keluarga ini mahu memacu impak, mereka mahu membuat perubahan dengan kekayaan yang mereka warisi.”

Builders Vision, yang mempunyai lebih daripada $4 bilion aset, termasuk cabang pelaburan langsung, unit pengurusan aset dan kedermawanan. Semuanya ditujukan kepada tiga isu utama: makanan, kesihatan lautan dan peralihan tenaga. Builders Vision telah mengumpulkan pasukan pakar dalaman untuk membiayai idea berimpak tertinggi dan berkongsinya merentasi dunia filantropi, permulaan dan pelaburan. Yayasan Inisiatif Pembina adalah sebahagian daripada cabang dermawan Builders Vision, yang mempunyai pelbagai dana dan kumpulan modal, masing-masing dengan sasaran dan misi pelaburan mereka sendiri.

Filantropi, kata Walton, tidak dapat menyelesaikan masalah terbesar dunia, walaupun dengan bantuan kerajaan. Inovasi teknologi besar yang diperlukan dalam tenaga, pertanian dan alam sekitar mungkin akan datang daripada usahawan. Pada masa yang sama, banyak syarikat permulaan berkaitan impak terlalu berisiko untuk firma modal teroka tradisional dan pelabur malaikat. Walton dan pasukannya mengatakan bahawa Builders Vision dan pejabat keluarga besar yang lain mempunyai kedudukan yang unik untuk membiayai syarikat dan bukan keuntungan merentas spektrum risiko.

NGO kepada IPO

“Kami mahu menyediakan penyelesaian modal daripada NGO kepada IPO,” kata Sanjeev Krishnan, ketua pegawai pelaburan S2G ​​Ventures, dana modal teroka Builders Vision.

Sebagai contoh, pasukan lautan di Builders Initiative menggunakan LLC untuk melabur dalam syarikat permulaan kecil yang dipanggil Matter, sebuah syarikat yang berpangkalan di UK yang membangunkan penyelesaian teknologi untuk menangkap, menuai dan mengitar semula mikroplastik. Apabila ia berkembang, ia menjadi pelaburan modal teroka yang menarik, mengetuai cabang VC Builders, S2G, untuk melabur tujuh angka baru-baru ini.

S2G, dengan modal kira-kira $2 bilion, telah membiayai 80 syarikat dan merupakan pelabur awal dalam SweetGreen dan Beyond Meat. Portfolionya merangkumi segala-galanya daripada Farmer Focus, yang bekerjasama dengan ladang keluarga untuk menternak ayam organik, kepada Common Energy, yang membiayai projek solar komuniti.

Walaupun Krishnan enggan memberikan pulangan khusus, S2G menduduki tempat teratas dalam kuartil teratas firma VC, menurut penanda aras Cambridge Associates.

Dengan peralihan 90% endowmennya kepada pelaburan berkaitan misi, malah endowmen Yayasan Inisiatif Builders — yang membiayai dermawan— kini tertumpu pada impak sosial dan alam sekitar yang positif. Noelle Laing, ketua pegawai pelaburan Builders Initiative, berkata sasaran pulangan sebenar masih 5% bersih daripada yuran, yang merupakan standard untuk endowmen.

“Kami fikir anda boleh mencapai kadar pulangan pasaran sambil menyepadukan faktor ESG dan menyepadukan kanta impak ke dalam strategi kami,” kata Laing. “Kami fikir ia adalah pelaburan yang lebih bijak.”

We want to thank the writer of this post for this amazing material

Pejabat keluarga jutawan Lukas Walton mempercepatkan dorongan pelaburan impak


We have our social media profiles here , as well as other pages on related topics here.https://paw6.info/related-pages/