Pekerja di 3 pengedar bir utama di kawasan Philadelphia mogok; meminta gaji yang lebih baik, jam

PHILADELPHIA (WPVI) — Pekerja di tiga pengedar bir besar di seluruh Lembah Delaware melancarkan mogok, menuntut gaji dan jam kerja yang lebih baik untuk pekerja mereka.

Teamsters Local 830 – yang mewakili beribu-ribu pemandu, pekerja gudang/pengeluaran dan kakitangan jualan/pemasaran dalam industri minuman serantau – melancarkan mogok hari Ahad terhadap Persatuan Pengedar Pengimport Lembah Delaware, yang merangkumi Penjualan dan Perkhidmatan Bir Penn, Minuman Origlio dan Muller, Inc.

Jika mogok berterusan selama lebih daripada seminggu, pakar berkata pengguna mungkin akan melihat kesan ke atas jenama nasional Amerika yang besar.

Tiga syarikat itu mengedarkan bir popular termasuk produk Miller, Coors, Budweiser dan White Claw.

Kesatuan itu menyebut tawaran terakhir itu menghina. Mereka berkata mereka mahukan gaji yang lebih tinggi dan faedah yang lebih baik untuk pekerja.

“Pampasan sentiasa menjadi isu, tetapi apa yang menjadi masalah terutamanya ialah cadangan jam kerja syarikat minuman untuk ahli kami – 12 jam syif selama lima atau enam hari berturut-turut. Itu berlebihan,” kata Daniel Grace, setiausaha dan bendahari kesatuan itu. “Syarikat minuman tahu bahawa ahli kami adalah penggerak di sebalik operasi dan kejayaan mereka, namun mereka fikir mereka boleh melayan kami seperti warga kelas kedua. Kami tidak akan bertahan untuk itu.”

Mogok itu memberi kesan kepada daerah Philadelphia, Bucks, Delaware, Montgomery dan Chester.

Jurucakap DVIDA berkata rundingan telah diteruskan selama berbulan-bulan dan syarikat-syarikat terkejut apabila sampai ke tahap ini.

Seorang jurucakap berkata dalam satu kenyataan, “Walaupun berlaku pemberhentian kerja secara tiba-tiba, kami komited untuk menangani perkara ini dengan ahli kesatuan kami dan berharap kami dapat mencapai resolusi yang cepat.”

Orang yang bekerja di kedai bir mengatakan mereka faham mengapa pekerja mogok, tetapi bimbang tentang perniagaan mereka.

“Semua orang perlu mencari rezeki hari ini dan dengan segala-galanya meningkat, ia adalah sukar. Ia sukar untuk semua orang, dan anda tahu syarikat ini menjadi nadi utama di Geran (Avenue) dan Akademi (Jalan), saya hanya berharap kita tidak tidak kehilangan sebarang perniagaan,” kata Natalia Neuls, yang bekerja di Beer Box.

Neuls berkata dia mempunyai penghantaran yang dijadualkan pada hari Rabu. Dia menjangkakan dia boleh dijual daripada beberapa bir domestik sebelum itu dan sudah hampir kehabisan perisa popular White Claw.

“Saya rasa kami mempunyai beberapa 12 pek lagi tetapi itu sahaja… nasib baik kami mempunyai banyak stok, tetapi beberapa kegemaran tertentu yang berjalan pantas untuk minggu ini tidak akan ada di sana,” katanya.

Peminum bir berharap isu kontrak diselesaikan segera.

“Mereka akan mempunyai ramai orang yang marah. Bukan sahaja dengan harga yang meningkat dengan segala-galanya, mereka akan mengambil alkohol mereka?” kata Karen Chavot dari Philadelphia Timur Laut.

Pada petang Isnin, DVIDA mengeluarkan kenyataan mengatakan mereka “terkejut dan kecewa.

“Selepas berbulan-bulan mengadakan mesyuarat kolaboratif dan produktif, kami terkejut dan kecewa dengan perubahan pada saat-saat akhir ini. Jawatankuasa perundingan ahli kesatuan itu sendiri sebulat suara bersetuju untuk menerima dan menyokong pakej jangka panjang yang teguh dan agresif yang termasuk kenaikan gaji terbesar dalam sejarah lima puluh tahun lebih kami. Ia dicadangkan untuk mengiktiraf kerja keras dan peranan kritikal yang mereka mainkan dan untuk meningkatkan usaha merekrut untuk membantu meringankan permintaan terhadap pasukan semasa. Walaupun terhenti kerja secara tiba-tiba, kami komited untuk menangani perkara ini dengan ahli kesatuan kami dan berharap kami dapat mencapai resolusi yang cepat. Memandangkan kami menghampiri cuti musim panas, kami mempunyai rancangan kontingensi untuk meminimumkan sebarang gangguan kepada pembekal dan pasaran kami.”

Hak Cipta © 2022 WPVI-TV. Hak cipta terpelihara.

We would love to give thanks to the writer of this article for this outstanding material

Pekerja di 3 pengedar bir utama di kawasan Philadelphia mogok; meminta gaji yang lebih baik, jam


Take a look at our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/