Pekerja syarikat penerbangan Alabama yang disedut ke dalam enjin diingati sebagai ‘ibu penyayang’ kepada 3 anak

The Pekerja syarikat penerbangan Alabama yang maut selepas disedut ke dalam enjin kapal terbang di Lapangan Terbang Wilayah Montgomery pada Malam Tahun Baru dikenang sebagai “ibu penyayang” kepada tiga anak.

Courtney Edwards, 34, telah dikenal pasti sebagai ejen tanjakan untuk Piedmont Airlines yang menurut Lembaga Keselamatan Pengangkutan Kebangsaan terbunuh sejurus selepas pesawat Embraer 170 yang dikendalikan oleh Envoy Air mendarat dengan 63 penumpang di dalamnya.

“Courtney ialah ejen Pengendalian Darat untuk Piedmont Airlines, a anak syarikat American Airlines, seorang ibu yang penyayang kepada 3 orang anak dan seorang anak perempuan yang baik kepada ibunya yang tercinta, Natalie English dari Montgomery, Alabama,” halaman GoFundMe yang ditubuhkan oleh rakan ahli kesatuan sekerja berkata. “Sila ketahui bahawa tragedi ini telah dan akan menjejaskan ibunya, keluarganya, kawan dan anak-anak untuk tahun-tahun akan datang.”

Setakat hari Rabu, kempen GoFundMe telah mengumpulkan lebih daripada $100,000 untuk “3 anak cantik Edwards untuk membantu menampung perbelanjaan pengebumian, perbelanjaan harian dan sebarang perbelanjaan lain yang diperlukan untuk menjaga anak-anak.”

PEKERJA AIRLINE ALABAMA DISEDAP KE DALAM ENJIN DENGAN ‘BANG,’ PESAWAT YANG DIPENUHI PENUMPANG BERGEGAR KERAS, KATA NTSB

Seorang pekerja kru darat Piedmont Airlines, Courtney Edwards, terbunuh di Lapangan Terbang Wilayah Montgomery Alabama pada 31 Dis 2022, selepas disedut ke dalam enjin pesawat. (Facebook/WAKA)

Communication Workers of America Local 3645 berkata pada awal Januari bahawa Edwards adalah salah seorang ahlinya.

“Kehilangan Courtney adalah satu tragedi yang dahsyat dan dia meninggalkan 3 orang anak yang cantik untuk membesar tanpa ibu hanya mengecewakan kami semua,” presidennya, Donielle Prophete, memberitahu FOX Business pada hari Rabu.

“Saya gembira kerana akaun GoFundMe diterima oleh ramai orang termasuk pekerja syarikat penerbangan lain!” tambahnya.

Ticker Keselamatan Terakhir Ubah Ubah %
AAL AMERICAN AIRLINES GROUP INC. 16.20 +0.18 +1.15%

Richard Honeycutt, naib presiden CWA District 3 dan pengerusi Majlis Syarikat Penerbangan Perkhidmatan Penumpang CWA, berkata dalam satu kenyataan bahawa Edwards “berada jauh dari keluarganya bekerja pada Malam Tahun Baru memastikan penumpang sampai ke tempat yang mereka perlukan untuk bercuti.

“Beliau mewakili ahli lapangan terbang CWA terbaik kami, yang sentiasa berkorban untuk berkhidmat kepada orang ramai,” tambahnya. “Ingatannya akan terus hidup dalam hati dan fikiran rakan-rakan ahli CWA dan mereka yang paling rapat dengannya.”

Laporan daripada NTSB minggu ini berkata pesawat yang terlibat dalam insiden itu “bergegar dengan kuat” dan ditutup dengan “dentuman” apabila ia berlaku.

Jet dilihat di Lapangan Terbang Wilayah Montgomery Alabama selepas pekerja kru darat meninggal dunia

FAA berkata kejadian itu berlaku di tanjakan lapangan terbang berhampiran sebuah American Airlines Embraer E170. (WAKA)

Laporan awal menyatakan pesawat itu mempunyai unit kuasa tambahan yang tidak berfungsi dan kaptennya memberi isyarat supaya ia disambungkan kepada kuasa darat selepas tiba dari Dallas, memilih untuk “membiarkan kedua-dua enjin beroperasi untuk tempoh penyejukan enjin selama dua minit yang diperlukan.”

KEKURANGAN PESAWAT UTAMA MENYEBABKAN LANGIT BERGERAK

Ketika kapten sedang mematikan enjin kanan pesawat, dia menerima mesej bahawa pintu kargo hadapan pesawat telah dibuka dan “pegawai pertama membuka tingkap kokpitnya untuk memaklumkan ejen ramp bahawa enjin masih beroperasi,” kata laporan itu.

NTSB mendapati bahawa kapten kemudian memberitahu penumpang untuk kekal duduk sehingga tanda tali pinggang keledar dimatikan dan berkata kepada rakan sekerjanya bahawa enjin kiri pesawat akan dimatikan selepas ia disambungkan kepada kuasa darat.

“Sejurus selepas itu, dia melihat lampu amaran menyala dan kapal terbang bergegar kuat diikuti dengan penutupan automatik serta-merta nombor 1 [left] enjin,” kata laporan itu.

Papan tanda Lapangan Terbang Wilayah Montgomery Alabama dilihat selepas pekerja kru darat meninggal dunia

Semua penerbangan masuk dan keluar pada mulanya dihentikan di Lapangan Terbang Wilayah Montgomery Alabama, tetapi operasi disambung semula kira-kira tujuh jam selepas kejadian itu. (WAKA)

NTSB, memetik video pengawasan, berkata Edwards dilihat “berjalan di sepanjang tepi utama sayap kiri dan terus di hadapan enjin nombor satu” sebelum dia “selepas itu ditarik dari kakinya dan masuk ke dalam enjin operasi.”

KLIK DI SINI UNTUK BACA LEBIH LANJUT MENGENAI PERNIAGAAN FOX

Laporan itu berkata sejurus sebelum ketibaan pesawat, ejen ramp mengadakan dua taklimat keselamatan “untuk mengulangi bahawa enjin akan terus beroperasi sehingga kuasa darat disambungkan.”

Salah seorang ejen ramp melaporkan mendengar “dentuman” semasa enjin dimatikan, kata NTSB.

We would love to say thanks to the author of this article for this incredible web content

Pekerja syarikat penerbangan Alabama yang disedut ke dalam enjin diingati sebagai ‘ibu penyayang’ kepada 3 anak


Discover our social media accounts as well as other pages related to it.https://paw6.info/related-pages/