Pekerjaan pembuatan AS kembali apabila AT&T, Corning melancarkan kilang Arizona

EKSKLUSIF: Sektor swasta mencipta yang pertama kemudahan pembuatan gentian optik di barat AS kerana industri cuba untuk bersaing dengan rekod permintaan untuk mengembangkan akses jalur lebar dan membawa pekerjaan pulang ke tanah air.

Corning, dengan kerjasama AT&T, akan membuat pengumuman pada hari Selasa dari tapak kilang masa depan di Gilbert, Arizona, yang dijangka beroperasi menjelang 2024. Projek itu akan mengembangkan kapasiti pengeluaran untuk kabel optik, yang penting untuk akses internet dan 5G.

Langkah itu akan membawa pulang pekerjaan pembuatan, satu matlamat di kedua-dua belah lorong politik, kerana ekonomi AS cuba bersaing dengan pesaing dalam pelbagai teknologi. Jepun dan China adalah pengeksport utama kabel gentian optik, menurut data terkini dikesan oleh Balai Cerap Kerumitan Ekonomi.

Syarikat itu berkata permintaan untuk produk itu melonjak semasa wabak selepas isu rantaian bekalan menyebabkan kekurangan jangka pendek dan lebih ramai rakyat Amerika mula bekerja dari jauh. Hari ini, kira-kira tiga perempat daripada orang dewasa di AS mempunyai akses kepada internet jalur lebar di rumah, menurut Pusat Penyelidikan Pew.

“Ia adalah batu terakhir yang merupakan bahagian yang mencabar,” Ketua Pegawai Eksekutif AT&T John Stankey memberitahu FOX Business dalam temu bual bersama eksklusif dengan Ketua Pegawai Eksekutif Corning Wendell Weeks. “Terdapat banyak infrastruktur teras yang telah disediakan. Sekarang kita perlu keluar ke rumah. Kita perlu pergi ke perniagaan yang lebih kecil yang tidak mendapat manfaat serat.”

CORNING MEMBINA PAMBIT KABEL FIBER-OPTIK

Ticker Keselamatan Terakhir Ubah Ubah %
T AT&T INC. 17.82 +0.04 +0.20%
GLW CORNING INC. 34.53 +0.17 +0.51%

Projek itu dijangka mewujudkan 250 pekerjaan, tetapi itu jauh daripada apa yang dikatakan pakar yang diperlukan oleh industri untuk menyokong matlamat jangka panjangnya. Corning menganggarkan 850,000 pekerjaan tambahan mesti diwujudkan sehingga 2025 untuk memasang kabel gentian optik sebaik sahaja ia dibuat dan sedia untuk digunakan.

MASA DEPAN PEMBANGUNAN 5G, PELAKSANAAN TERDAPAT DENGAN SYARIKAT WAIR, BUKAN KERAJAAN PERSEKUTUAN: BEKAS RASMI

Imej yang menunjukkan bahagian dalam kabel gentian optik. (iStock / iStock)

“Kemudahan baharu ini akan menyediakan kapasiti kabel optik tambahan untuk memenuhi permintaan rekod industri melihat untuk sambungan yang pantas dan boleh dipercayai,” kata Stankey dalam kenyataan awal pada hari Selasa. “Kami juga bekerjasama dengan Corning untuk mencipta program latihan untuk melengkapkan juruteknik generasi akan datang dengan kemahiran untuk membina rangkaian yang akan mengembangkan akses internet berkelajuan tinggi kepada berjuta-juta rakyat Amerika.”

DAPATKAN PERNIAGAAN FOX DALAM PERJALANAN DENGAN KLIK DI SINI

1661894268 644 Pekerjaan pembuatan AS kembali apabila ATT Corning melancarkan kilang Arizona

Ketua Pegawai Eksekutif AT&T John Stankey bercakap di panel MediaLink Presents: MASS-terclass: The New Age of Mass Personalization di Times Center Stage semasa Minggu Pengiklanan 2016 New York pada 28 September 2016, di New York City. (John Lamparski/Getty Images untuk Minggu Pengiklanan New York / Getty Images)

Projek ini adalah sebahagian daripada komitmen swasta hampir $500 juta daripada Corning untuk mengembangkan akses jalur lebar. Ia datang di tengah-tengah tumpuan yang diperbaharui untuk mendapatkan akses internet rakyat Amerika, selepas Undang-undang Infrastruktur Bipartisan diluluskan tahun lepas memperuntukkan $65 bilion dalam perbelanjaan baharu untuk jalur lebar.

KLIK DI SINI UNTUK BACA LEBIH LANJUT MENGENAI PERNIAGAAN FOX

“Ini adalah teknologi di mana kami memimpin,” tambah Weeks. “Adalah tugas kami untuk memastikan kami mempunyai kapasiti yang mencukupi di lapangan untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat. Itulah maksud pengumuman ini.”

We would love to give thanks to the writer of this short article for this incredible content

Pekerjaan pembuatan AS kembali apabila AT&T, Corning melancarkan kilang Arizona


Check out our social media profiles , as well as other pages that are related to them.https://paw6.info/related-pages/