Pelabur Melarikan Diri Syarikat Yang Berharap Untuk Bergabung Dengan Sosial Kebenaran Trump, Bawa Ia Umum

Terdapat lebih banyak berita buruk untuk syarikat yang sepatutnya bergabung Donald Trump‘s Kebenaran Sosial untuk membawanya kepada umum: Pelabur mula melompat ke kapal.

Digital World Acquisition Corp. — syarikat pemerolehan tujuan khas (SPAC) yang Truth Social perlu didedahkan kepada umum — didedahkan dalam Pemfailan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Jumaat bahawa pelabur telah menarik balik komitmen $139 juta daripada $1 bilion yang diumumkan oleh syarikat itu sebelum ini.

Mungkin ada lagi yang akan datang. Pelabur, yang bersetuju untuk meletakkan wang itu hampir setahun yang lalu, kini boleh menggugurkan komitmen mereka kerana Dunia Digital terlepas tarikh akhir awal 20 September untuk bergabung dengan Truth Social.

DWAC ialah melanjutkan tempoh masa untuk perjanjian itu selama tiga bulan selepas pemegang saham enggan meluluskan bidaannya untuk lanjutan 12 bulan. Tetapi pelabur masih boleh berundur.

Ia hanyalah masalah terkini untuk Dunia Digital dan Truth Social.

Seorang vendor utama mengadu bulan lepas bahawa Bil Truth Social tidak dibayar. Seorang pengendali pengehosan web utama berkata Kebenaran Sosial berhutang kira-kira $1.6 juta dalam pembayaran yang diwajibkan secara kontrak, dakwaan yang menunjukkan kewangan operasi berada dalam “kekacauan yang ketara,” Berita Perniagaan Fox dilaporkan.

Dalam satu lagi kemunduran, Truth Social permohonan untuk tanda dagangan telah ditolak bulan lepas kerana namanya terlalu serupa dengan operasi lain.

Truth Social bukanlah perkara besar yang diharapkan oleh sesetengah pelabur. Platform media sosial sebahagian besarnya adalah forum untuk Trump, yang berulang kali menyiarkan mesej yang menggembar-gemburkan dirinya dan menyiarkan semula artikel dari media sayap kanan yang memujinya setiap hari.

Komen membalas kebanyakannya melibatkan konspirasi QAnon, pro-Trump berlebihan dan anti-Joe Biden meme, dan komen ngeri seperti: “Ode to the greatest President ever.”

Komen tidak mempunyai platform media sosial yang berulang-alik seperti Twitter yang menjadikannya lebih kepada dialog. Kebanyakan komen negatif pada Truth Social terkubur atau hilang dari tapak, yang penganjur telah janjikan akan bebas penapisan.

Trump melancarkan Truth Social selepas dia dibuang daripada Twitter ekoran rusuhan 6 Januari 2021 di Capitol AS. Trump telah menggunakan platform itu sama seperti yang dia lakukan dengan Twitter — untuk mencerca musuh, mengadu dia menjadi mangsa dan secara palsu menegaskan dia memenangi pilihan raya presiden 2020.

Bulan lalu, Dunia Digital memberi amaran dalam Pemfailan SEC itu adalah penurunan populariti Trump boleh menjejaskan perniagaan. Pemfailan itu menyatakan bahawa kejayaan Truth Social bergantung pada “reputasi dan populariti” Trump yang dibelenggu penyiasatan, yang mempengerusikan Trump Media and Technology Group, yang memiliki dan mengendalikan platform media sosial.

“Untuk berjaya, TMTG memerlukan berjuta-juta orang itu untuk mendaftar dan kerap menggunakan platform TMTG,” pemfailan itu memberi amaran. “Jika Presiden Trump menjadi kurang popular atau terdapat lagi kontroversi yang merosakkan kredibilitinya atau keinginan orang ramai untuk menggunakan platform yang dikaitkan dengannya,” penggabungan yang dirancang dengan Dunia Digital “boleh terjejas,” ia memberi amaran.

We would love to give thanks to the author of this write-up for this amazing content

Pelabur Melarikan Diri Syarikat Yang Berharap Untuk Bergabung Dengan Sosial Kebenaran Trump, Bawa Ia Umum


We have our social media pages here and additional related pages here.https://paw6.info/related-pages/