Pembeli tunai membentuk hampir satu pertiga daripada pembelian rumah AS

Hampir satu pertiga daripada semua rumah AS dibeli dengan semua wang tunai — dan walaupun trend itu menurun sedikit dari awal tahun ini, ia masih meningkat berbanding sebelum pandemik COVID-19 menyebabkan pasaran perumahan menjadi kecoh.

Itu menurut a Laporan Redfin diterbitkan pada hari Jumaat, yang mendapati 31.4% daripada pembelian rumah AS telah dibayar dengan semua wang tunai pada bulan Julai. Itu masih hampir dengan kemuncak lapan tahun yang dicapai awal tahun ini, pada bulan Februari, pada lebih 32%, dan meningkat daripada 27.5% setahun sebelumnya.

“Bahagian pembelian semua tunai melonjak pada awal 2021 semasa kegilaan pembelian rumah yang didorong oleh pandemik dan terus meningkat sejak itu,” kata laporan itu.

Redfin menganalisis rekod daerah merentasi 41 kawasan metro paling ramai penduduk di AS, sejak 2011, dengan Julai merupakan bulan terbaharu dengan data yang tersedia.

Mengapa terdapat begitu ramai pembeli tunai?

Kadar gadai janji melonjak melebihi 6% minggu ini buat kali pertama sejak 2008. Sekarang bukanlah masa yang sesuai untuk mendapatkan pembiayaan bagi pembelian rumah — jadi mana-mana pembeli mungkin lebih suka membayar tunai jika mereka mampu.

Walau bagaimanapun, pembeli tunai juga membanjiri pasaran (bersama-sama dengan orang lain) pada kadar yang meningkat semasa kegilaan perumahan pandemik, apabila kadar gadai janji berada di bawah 3%.

Tetapi ini juga masanya persaingan dalam arena pembelian rumah berada pada tahap tertinggi sepanjang masa. Pembeli menghadapi perang bidaan dan bergelut untuk menonjolkan diri mereka di kalangan kadangkala berpuluh-puluh tawaran lain. Tawaran tunai adalah satu lagi cara pembeli membezakan diri mereka.

Ia juga merujuk kepada bahagian penting mengapa pasaran perumahan terbakar begitu panas semasa wabak. Tiba-tiba melanda kerja jauh membenarkan rakyat Amerika menilai semula kehidupan mereka, menjual dan menggunakan wang tunai untuk membeli rumah di kawasan baharu.

“Ia membenarkan a bahagian rekod pembeli rumah untuk berpindah,” kata Redfin, “selalunya dari bahagian yang mahal kepada yang berpatutan di negara ini. Nilai rumah AS telah meroket sejak permulaan pandemik, yang bermaksud orang Amerika yang menjual rumah di tempat yang mahal seperti San Francisco mungkin menggunakan ekuiti untuk membayar tunai di kawasan yang lebih berpatutan seperti Las Vegas.”

Pelabur juga menyumbang kepada peningkatan pembeli tunai. Daripada rumah AS yang dijual pada suku pertama 2022, 28% telah dibeli oleh pelabur, menurut laporan oleh Pusat Bersama untuk Kajian Perumahan Universiti Harvard. Laporan itu juga mendapati pelabur telah merampas “bahagian rekod” rumah keluarga tunggal – dengan lonjakan dalam pembelian pelabur yang bermula sejurus selepas COVID-19 melanda AS

Namun, pelabur terus membeli lebih banyak rumah berbanding sebelum wabak. Pada suku kedua tahun ini, mereka membeli 87,500 rumah AS, meningkat 5.9% tahun ke tahun, menurut Ogos Laporan Redfin.

Di manakah pembeli tunai paling biasa?

Fikirkan tentang jenis orang yang paling berkemungkinan membeli rumah dengan semua wang tunai: mereka yang sangat kaya. Sekarang fikirkan di mana mereka berkemungkinan besar tinggal.

New York.

Long Island, New York — rumah Hamptons — berada di Nassau County, metro dengan bahagian tertinggi semua pembeli tunai pada bulan Julai: 66.5%, menurut Redfin.

Dua metro kedudukan tertinggi seterusnya adalah di Florida: West Palm Beach (56.4%) dan Jacksonville (45.5%).

Berikut ialah kedudukan 10 teratas pasaran perumahan kaya pembeli tunai paling banyak di Redfin.

 1. Kaunti Nassau, New York — 66.5%
 2. Pantai Palm Barat, Florida — 56.4%
 3. Jacksonville, Florida — 45.5%
 4. Milwaukee, Wisconsin — 45.3%
 5. Fort Lauderdale, Florida — 43.3%
 6. Orlando, Florida — 42.5%
 7. Atlanta, Georgia — 42.4%
 8. Cleveland, Ohio — 42.1%
 9. Charlotte, Carolina Utara — 42.1%
 10. Tampa, Florida — 41.3%

Di manakah pembeli tunai paling tidak biasa?

Sekarang lihat ke Barat. Tiga pasaran mahal di California dan Washington menduduki tempat dengan bahagian terendah pembeli semua tunai, menurut laporan Redfin, “sebahagiannya kerana harga yang tinggi menjadikannya lebih mencabar untuk membayar secara tunai.”

Berikut ialah kedudukan metro dengan bahagian terkecil pembeli semua tunai pada bulan Julai.

 1. Oakland, California — 15.1%
 2. San Jose, California — 16%
 3. Seattle, Washington— 16.7%
 4. Washington DC — 17.5%
 5. Pittsburgh, Pennsylvania — 17.8%
 6. Pantai Virginia, Virginia — 18%
 7. Los Angeles, California — 19.6%
 8. Newark, New Jersey — 19.9%
 9. San Diego, California — 20.1%
 10. Portland, Oregon — 20.4%

We would like to thank the author of this short article for this awesome material

Pembeli tunai membentuk hampir satu pertiga daripada pembelian rumah AS


Take a look at our social media profiles and also other pages related to themhttps://paw6.info/related-pages/